Najlacnejšou destináciou je Tbilisi.Visit Georgia/
StoryEditor

Extrémne lacné pivo a ubytovanie. Hľadáš low cost dovolenku? Tieto európske mestá sú považované za naj destinácie pre študentov

Viktória Revajová11.05.2024., 11:00h

Zverejnili rebríček najlepších destinácií pre študentov na rok 2024. Prvú priečku obsadila krajina, do ktorej ti možno nenapadlo ísť.

Lajkuj Brainee.sk na

Akademický rok sa pomaly končí, a čo môže byť väčšou motiváciou pred skúškovým obdobím ako rezervácia dovolenky? Študenti však neraz musia počítať každé euro a all inclusive dovolenka je pre niektorých jednoducho cenovo nedostupná. Prázdniny si však môžeš užiť naplno aj bez toho, aby si minul veľa peňazí.

Portál UNiDAYS zverejnil rebríček najdostupnejších európskych destinácií pre študentov, ktorí majú hlboko do peňaženky. Porovnal pritom nielen ceny ubytovania, ale aj priemerných nákladov na jedlo, atrakcií, skupinových aktivít či dokonca ceny piva. 

image

Európa brojí proti nadmernému turizmu. Domáci obyvatelia obľúbených destinácií vo veľkom protestujú

Jednotkou je Tbilisi

Rebríčku kraľuje Gruzínsko a jeho hlavné mesto Tbilisi. Na základe prehodnotenia všetkých vyššie spomenutých kritérií si Tbilisi vyslúžilo 7,32 bodov z 10. Portál UNiDAYS za najväčšie výhody tejto destinácie označil pešiu dostupnosť turistických atrakcií, ako aj nízke ceny.

Hlavné mesto Gruzínska je priam nabité historickými pamiatkami, ktoré sa nachádzajú v tesnej blízkosti, takže nie je nutné využívať mestskú dopravu. Študentov tiež poteší, že toto bohémske mesto je veľmi cenovo dostupné. Priemerná cena piva je približne 2,15 eur, čo v porovnaní s cenami v Bratislave nie je až také zlé. 

Ubytovanie za 4 eurá

Hoci portál sľubuje lacné ubytovanie, o jeho cene nepadla ani zmienka. Pozreli sme sa preto, koľko stojí najlacnejšie ubytovanie v tejto turistickej destinácii. Najskôr sme hľadali ubytovanie v najlacnejších hosteloch, v ktorých sa dá zarezervovať zdieľaná izba so šiestimi lôžkami.

Podarilo sa nám nájsť extrémne lacné lôžka, ktoré na jednu noc stoja štyri eurá, pričom cena je rovnaká počas celej letnej sezóny. Sústredili sme sa najmä na ubytovania, ktoré majú dostatok recenzií a sú hodnotené minimálne ako dobré. V takomto prípade treba počítať so zníženým komfortom.

image

FOTO Popoluškina izba s kúpeľnou v tekvici, či Drakulova rakva namiesto postele. Ubytoval by si sa v tomto bláznivom hoteli?

Tbilisi však ponúka celkom lacné ubytovanie aj pre tých, čo si potrpia na súkromí. Ceny za jednolôžkové a dvojlôžkové economy izby v hoteloch začínajú na sume 20 eur a dá sa vybrať celkom slušné ubytovanie.

Lacné sú aj známejšie destinácie

Druhou najlepšou destináciou pre študentov je podľa rebríčka Lisabon. Umiestnila sa v ňom aj Praha, a to prekvapivo na štvrtom mieste. Naopak obľúbený Zagreb si vyslúžil až poslednú priečku. 

Najlepšie európske destinácie pre študentov

  1. Tbilisi - Gruzínsko
  2. Lisabon - Portugalsko
  3. Jerevan - Arménsko
  4. Praha - Česko
  5. Reykjavík - Island
  6. Istanbul - Turecko
  7. Madrid - Španielsko
  8. Belehrad - Srbsko
  9. Vilnius - Litva
  10. Záhreb - Chorvátsko
menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. máj 2024 11:43