Používate na turistiku české Mapy.cz? Služba ponúkne aj prémiový 'obsah'

Seznam ponúkne prémiový variant služby Mapy.cz bez reklám a s niekoľkými doplnkovými funkciami. Zvýhodní používateľov, ktorí k rozvoju služby aktívne prispievajú. Služba však bude fungovať zadarmo aj naďalej.

11.05.2024 08:00
Seznam, Mapy.cz, meranie vzdialenosti, vzdusna... Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Česká služba Mapy.cz je v našich končinách populárna najmä vďaka prepracovaným turistickým mapám a navigácii po označených turistických chodníkoch. Žiadna z konkurenčných služieb totiž neponúka tak detailný a užitočný turistický servis ako práve Mapy.cz. Spoločnosť Seznam, ktorá službu prevádzkuje naznačila, že okrem bezplatnej verzie plánuje ponúknuť aj prémiový (a pravdepodobne spoplatnený) variant. Zatiaľ hlavným rozdielom medzi nimi má byť zobrazovanie reklamy.

“Po vyhodnotení prevádzkových skúseností, spätnej väzby používateľov a na základe plánov ďalšieho rozvoja sme sa rozhodli umožniť ďalšie využívanie služby Mapy.cz všetkým, aj bez platby a bez súhlasu k využitiu osobných dát pre cielenú reklamu. Na miesto platby za necielenú reklamu na mapách ponúkneme našim používateľom v budúcnosti službu Mapy.cz Premium, na ktorej vývoji aktívne pracujeme,” uviedol na platforme X (Twitter) člen predstavenstva spoločnosti Seznam Ondřej Procházka.

Podľa O. Procházku bude platený balík obsahovať pokročilejšie funkcie, pri “ktorých spustení v maximálnej miere zvýhodníme tých používateľov, ktorí ako autori fotografií, recenzií alebo iného obsahu k hodnote služby aktívne prispievajú.” Ako ďalej uviedol, Seznam do vývoja služby investoval stovky miliónov českých korún.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #navigácia #Seznam #Mapy.cz #turistické mapy