Ľuďom pod Tatrami sa naskytol nevšedný pohľad na divú zver priamo v obci. Neboli to ale medvede

Zaujímavé zábery na lane z Tatranskej Lomnice, z pláže na Islande, pred ktorou varujú turistov aj miestne úrady, ale aj jeden z najkrajších vrchov na Slovensku, Baranec, ktorý sa nachádza v Západných Tatrách. To sú najlepšie videá, ktoré poslali naši čitatelia Pravde.

11.05.2024 05:00
koláž, fotky, mReportér Foto:
Koláž fotiek od mReportérov.
debata

Ak sa aj vám podarí zachytiť niečo pútavé, čo by mohlo zaujať čitateľov a divákov, neváhajte a pošlite nám svoje zábery. Najlepšie cez aplikáciu mReportér, ktorú si jednoducho a zdarma môžete stiahnuť do svojho mobilu.

Lane v Tatranskej Lomnici
Video
Zdroj: mReportér: Martin

V posledných týždňoch Slovensko zaplavujú správy, ako ľudia stretajú medvede doslova v uliciach miest a obcí. Turisti, ktorí si vychutnávali Vysoké Tatry v Tatranskej Lomnici na začiatku mája, však uvideli oveľa milšiu zver. A to dve krásne lane, ktoré sa pásli priamo v podtatranskej obci. Na kameru ich zachytil náš mReportér Martin, ktorý si ich zblízka nakrútil. Dve milé zvieratká evidentne boli naučené na ľudskú prítomnosť, keďže nikam neutiekli, ale v pokoji sa pásli.

Pláž Reynisfjara na Islande
Video
Zdroj: mReportér: Jaro Karak

Reynisfjara je krásna, ale aj zradná pláž na južnom pobreží Islandu. Je preslávená dramatickými skalnými útvarmi, čiernym pieskom a silnými vlnami. Medzi najväčšie nebezpečenstvá tejto pláže patria tzv. „Sneaker Waves“, nepredvídateľne veľké vlny, ktoré sa zrazu objavia medzi menšími vlnami.

„Sneaker Waves“ dosahujú oveľa väčšiu výšku a siahajú ďalej než bežné vlny, a preto predstavujú značné riziko pre turistov. V priebehu rokov na pláži Reynisfjara zahynulo viacero ľudí, ktorých tieto vlny stiahli do mora. Je dôležité dodržiavať bezpečnostné pokyny a nikdy sa nepribližovať príliš k okraju vody, aj keď sa vlny zdajú pokojné. Vždy si treba udržiavať dostatočný odstup od oceánu a byť ostražitý.

Západné Tatry - Baranec
Video
Zdroj: mReportérka: Ľubomíra Šeroňová

Baranec, ktorý leží vo výške 2185 metrov nad morom, je veľmi príťažlivý vrchol v Západných Tatrách. Týči sa nad Liptovom, konkrétne nad Žiarskou dolinou na západe a Jamníckou dolinou na východe. Výstup na vrchol predstavuje príťažlivú, no fyzicky veľmi náročnú túru. Patrí k tomu najpríťažlivej­šiemu, čo vysokohorská turistika na Slovensku ponúka.

„Poslednú aprílovú sobotu som sa rozhodla vybehnúť na Baranec. Počasie naznačovalo, že bude zamračený deň, ale hneď po obede malo vyjsť slniečko. Preto som išla z domu až neskoršie, aby som mala krásne výhľady. Namiesto toho som zažila pravú zimu na konci apríla,“ vyjadrila sa naša mReportérka Ľubka.

m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR koláž, fotky, mReportér Čítajte viac Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí
debata chyba
Viac na túto tému: #Západné Tatry #Island #Tatranská Lomnica #mREPORTÉR