Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Zo zahraničia

10. mája 2024

Kamión prevážajúci milióny včiel sa prevrátil v americkom štáte Maine, na pomoc privolali miestneho včelára



Na diaľnici Interstate 95 v štáte Maine na východe USA sa zrútil a prevrátil náves s približne 15 miliónmi včiel medonosných, ktoré sa majú použiť na opeľovanie čučoriedkových polí. Vodiča vo ...



Zdieľať
correction_bee_truck_crash_42529 676x451 10.5.2024 (SITA.sk) - Na diaľnici Interstate 95 v štáte Maine na východe USA sa zrútil a prevrátil náves s približne 15 miliónmi včiel medonosných, ktoré sa majú použiť na opeľovanie čučoriedkových polí.


Vodiča vo štvrtok večer preventívne previezli do nemocnice, zatiaľ čo záchranári pracovali na zaistení bezpečnosti včiel nachádzajúcich sa v úľoch poukladaných na prívese, ktorý sa prevrátil.

Väčšinu včiel sa podarilo odchytiť a „cieľom bolo ich zachrániť,“ povedal hovorca štátnej polície Shannon Moss. Na odchyt privolali miestneho včelára.

Náklad včiel smeroval do okresu Washington, ktorý je centrom štátneho priemyslu s čučoriedkami. Každú jar do regiónu bežne vozia včely, aby opeľovali čučoriedkové polia.


Zdroj: SITA.sk - Kamión prevážajúci milióny včiel sa prevrátil v americkom štáte Maine, na pomoc privolali miestneho včelára © SITA Všetky práva vyhradené.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Organizačné zmeny v NAKA budú zásadné, nadácia Zastavme korupciu upozorňuje na odchod viac ako polovice zamestnancov
<< predchádzajúci článok
Zelenskyj okomentoval pohŕdavý postoj Fica k zbierke na muníciu pre Ukrajinu a dúfa, že na Slovensko vojna nepríde