Denník N

Volebný kompas: vyklikajte si, ku komu máte najbližšie v eurovoľbách

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Európsky univerzitný inštitút v spolupráci so slovenským partnerom Univerzitou Mateja Bela pripravili veľký volebný kompas pre voľby do Európskeho parlamentu.

Vo všetkých krajinách Európskej únie položili rovnaké otázky. Odpovede potom prelínajú so stranami, ktoré v danej krajine kandidujú v eurovoľbách.

Partnermi tohto projektu v EÚ sú okrem Denníka N napríklad aj nemecké noviny Frankfurter Allgemeine, portugalské Expresso či talianske Quotidiano Nazionale. Takýto kompas v eurovoľbách 2019 využilo 1,28 milióna používateľov.

Ak si nie ste istí, koho budete voliť, tento kompas vám môže pomôcť rozhodnúť sa.

Čaká vás tridsať otázok o zmenách daní, o dôchodkovom veku, o zastavení predaja áut so spaľovacími motormi či aj o podpore Ukrajine. Vaše odpovede zostanú anonymné.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Eurovoľby 2024

Slovensko, Svet

Teraz najčítanejšie