Denník N

Kaliňák odmieta štátnym analytikom ukazovať, na čo míňa verejné peniaze

Minister obrany Kaliňák patrí vďaka dlhodobým vzťahom s Ficom k najťažším váham súčasnej vlády. Foto N - Tomáš Benedikovič
Minister obrany Kaliňák patrí vďaka dlhodobým vzťahom s Ficom k najťažším váham súčasnej vlády. Foto N – Tomáš Benedikovič

Minister obrany nepredložil ekonómom z Útvaru hodnoty za peniaze ani stomiliónovú investíciu do zbrojoviek. Podľa Naďa sa snaží robiť obchody len v úzkom kruhu svojich ľudí.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Analytici Útvaru hodnoty za peniaze (ÚHP) ministerstva financií skúmali za minulý rok viacero armádnych projektov: tender na automatické pušky, súťaž na zariadenia protivzdušnej obrany, stavebnú rekonštrukciu letiska Sliač. Vo všetkých prípadoch to boli investície za sto miliónov eur a viac.

Posledné hodnotenie zverejnili v druhej polovici októbra 2023, v čase, keď končil úradnícky minister obrany Martin Sklenár a prichádzal súčasný minister Robert Kaliňák zo Smeru. Odvtedy nepribudol na stránkach ÚHP žiadny materiál, ktorý by hodnotil, ako obrana nakladá s verejnými peniazmi.

Aký je dôvod?

Podľa zistení Denníka N nedostali analytici ÚHP od nástupu štvrtej

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Hodnota za peniaze

Robert Kaliňák

Vojenské nákupy

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie