WhatsApp mení kabát. Pozrite sa, ako sa vám zmení vzhľad aplikácie v týchto dňoch. Pačí sa vám alebo nie?!

Spoločnosť WhatsApp upraví dizajn svojej aplikácie, stane sa prehľadnejším.

WhatsApp blokovanie pouzivatela
Zdroj: Vosveteit

Aplikácia WhatsApp sa radí medzi najpoužívanejšie četovacie aplikácie na trhu. Užívateľom ponúka množstvo užitočných funkcií, ktoré uľahčujú komunikáciu, zdieľanie súborov a dokonca aj navigáciu.  

Ako informuje spoločnosť WhatsApp, do aplikácie mieria ďalšie novinky. Tie sa tentokrát nezameriavajú na zlepšenie funkčnosti aplikácie, ale zlepšenie jeho vzhľadu. Nižšie sa môžete pozrieť na to, ako sa už čoskoro zmení dizajn vašej aplikácie na Android aj iPhone zariadeniach.  

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Môžete si všimnúť, že WhatsApp zmení rozloženie aplikácie a dizajn ikon tak, aby ste rýchlejšie našli to, čo práve potrebujete. K tomu pridá aj nové ilustrácie s animáciami, ktoré aplikáciu ešte viac oživia.  

Prídu aj praktické funkcie

Nový dizajn ale nie je to jediné, čo sa v populárnej četovacej aplikácií chystá. Začiatkom mesiaca WhatsApp prezradil, že zmení aj spôsob organizácie udalostí vo funkcii komunity a spôsob odpovedania v skupinových oznámeniach. Odpovede sa po novom usporiadajú spôsobom, ktorý užívateľom umožní prehľadnejšie prezeranie odpovedí a reakcie na dôležité správy od správcov.  

WhatsApp dostane novú funkciu pre komunity
Zdroj: WhatsApp

V praxi to znamená, že vďaka novým udalostiam, si môžete ľahšie naplánovať stretnutie priamo v aplikácií WhatsApp. Môže ísť o narodeninovú oslavu, pracovné stretnutie alebo čokoľvek iné. Túto udalosť môže vytvoriť ktokoľvek a ostatní môžu na udalosť reagovať. Celá skupina zároveň uvidí, kto príde a kto nie.   

WhatsApp vás zároveň vopred upozorní na nadchádzajúcu udalosť, ak ste sa na ňu v skupine prihlásili. Znamená to, že už nepremeškáte dôležité stretnutia, oslavy alebo iné plány s vašimi známymi a rodinou. Tieto nové funkcie sa ako prvé objavia v skupinách, ktoré patria do komunity. Neskôr ale prídu novinky do všetkých skupín na platforme.  

Keď v skupine vznikne nová udalosť, odpovede na ňu sa zoskupia a minimalizujú. V prípade potreby môže užívateľ odpovede rozkliknúť a prečítať si ich v správnom kontexte. 

Ďalšou praktickou novinkou je aj nové okno, ktoré vám ukáže nedávno prihlásených ľudí. Táto funkcia už vo WhatsAppe beží, no len pre členov beta programu. Táto funkcia vám pomôže v prípade, ak sa vyskytne nejaká situácia, ktorú treba vyriešiť čo najskôr. Nemusíte rozmýšľať a hádať, kto by si mohol na vás nájsť čas. Pozriete sa na nedávno prihlásených ľudí a ihneď uvidíte kto je alebo aspoň bol pred chvíľou prihlásený.  

WhatsApp plánuje do aplikácie pridať aj funkciu, ktorú dobre poznajú majitelia iPhonov. Ide o prepisovanie hlasových správ do textovej podoby. Určite sa vám už aspoň raz stalo, že ste sedeli v hlučnej kaviarni a od známeho vám prišla hlasová správa. Už nemusíte naťahovať uši. Momentálne je táto funkcia v beta verzii, no prepisovanie textových správ by sa malo už čoskoro, rovnako ako aj všetky ostatné funkcie, dostať do stabilnej verzie aplikácie.  

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre