Náš odkaz Pomôžte nám chrániť cirkev pred útokmi

Pavol Rábara
Pavol Rábara

Dnes si ešte viac uvedomujeme dôležitú misiu a význam Sveta kresťanstva.

Dnes si ešte viac uvedomujeme dôležitú misiu a význam Sveta kresťanstva.

Pavol Rábara

Pavol Rábara

Pomôžte nám chrániť cirkev pred útokmi

Milí čitatelia, 

žijeme v dobe, keď sa cirkev ocitá akoby medzi dvoma mlynskými kameňmi.

Na jednej strane stoja voči cirkvi dlhodobo progresívne médiá, ktoré si želajú liberalizáciu cirkvi na svoj obraz. Často pozorujeme prekrúcanie výrokov pápeža alebo povrchné spracovanie tém zo života cirkvi. A aj prístup, podľa ktorého ak niekto z predstaviteľov cirkvi nemá „pokrokové“ postoje, je označený za ultrakonzervatívca a jeho názor je vysmievaný a podceňovaný.

Lenže v posledných rokoch pribudol cirkvi aj nový vyzývateľ, ukrytý vnútri samotného spoločenstva veriacich. Ide o rôzne webstránky, ktoré sa tvária pravoverne, avšak často si nerobia ťažkú hlavu s faktmi a pravdou. Ich hlavnou témou je strach, apokalyptické scenáre a obsedantné riešenie niektorých tém.

V tejto situácii si preto ešte viac uvedomujeme dôležitú misiu a význam Sveta kresťanstva a našu zodpovednosť, keď treba čeliť týmto dvom výzvam.

Svet kresťanstva stojí vždy pevne na strane cirkvi, hoci jedni ju ťahajú do priestoru progresivizmu a ďalší zase do neplodného tradicionalizmu a dezinformácií.

V našej redakcii chceme pomôcť cirkvi tým, že budeme otvorene pomenovávať výzvy, ktorým čelí, reagovať na nezmysly a polopravdy, nech už prídu z ktorejkoľvek strany, ale zároveň sa nevyhýbame ani kritike smerom do vnútrocirkevného prostredia, keď sa ukáže, že je to potrebné.

Nerobíme to však s progresívnou nenávisťou ani dezinformačným zavádzaním, ale usilujeme sa držať odporúčania pápeža Františka, ktoré adresoval všetkým novinárom: „Nesmieme sa báť hlásať pravdu, aj keď je to niekedy nepríjemné, ale nesmieme to robiť bez lásky, bez srdca.“

Novinárska sloboda ruka v ruke s kresťanskou zodpovednosťou – práve to sú kľúčové princípy našej každodennej žurnalistickej práce.

Aby sme ju mohli robiť ešte lepšie a v spoločnosti ešte dôraznejšie brániť pravdu a overené hodnoty, potrebujeme vašu podporu. Predstavte si, že by tu Svet kresťanstva nebol. Kto by zastal jeho miesto a prevzal jeho poslanie?!

Nedovoľte to a začnite nás podporovať už dnes. Každé euro je v našej misii dôležité!

Ak aj vy považujete misiu Sveta kresťanstva za dôležitú, podporte ju teraz, prosím.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia

Najčítanejšie

Deň Týždeň

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia

Diskutovať môžu exkluzívne naši podporovatelia, ktorí prispievajú od 5,- € mesačne alebo 60,- € ročne. Pridajte sa k nim teraz, prosím.

Ak máte otázku, napíšte, prosím, na diskusie@postoj.sk. Ďakujeme.