Vitajte na webe nezávislého časopisu o opere, klasickej hudbe a balete Opera Slovakia.

Reklama

Operno-baletná sezóna v kinách CINEMAX

9. mája 2024 redakcia Sezóna 2023/2024

InMusic ponúka už aj akreditované inovačné vzdelávanie pre učiteľov hudby

Ivan Šiller, foto: archív InMusic
Veľkosť písma
A
A
A
Občianske združenie InMusic, popredný organizátor hudobného vzdelávania, ponúka sériu inovatívnych kurzov v oblasti hudobnej pedagogiky, didaktiky hudby a metodiky hudobnej edukácie, ktoré sa uskutočnia v auguste. Semináre ponúkajú špičkové vzdelávanie pre pedagógov hudby s možnosťou získania príplatku za profesijný rozvoj vo výške od 3% do 12%.

(PR článok, InMusic)

„Veľmi by som chcela poďakovať za úžasný seminár. Bolo to pre mňa obohacujúce nielen ako speváčku, ale aj ako učiteľku. Ste pre nás obrovskou inšpiráciou v každom smere.” – Jolana (Zvolen)

V priestoroch Cirkevného Konzervatória v Bratislave to bude dva celé augustové dni žiť hudbou. InMusic ponúka tri hudobné kurzy. Renomované klavírne duo – Tomáš Boroš a Ivan Šiller lektorsky povedú kurz Metodické inšpirácie vo výučbe hry na klavíri. Účastník okrem hudobných zručností získa aj pedagogické – ako motivovať žiakov k hre na nástroji a k pravidelnému cvičeniu na ňom, ale zažije aj koncert lektorov s výkladom interpretačných aspektov uvádzaných skladieb.

Eva Šušková, vyštudovaná operná speváčka a pedagogička, bude s účastníkmi svojho kurzu budovať ich interpretačné a pedagogické zručnosti učiteľa spevu 21. storočia. Obsahom kurzu je okrem iného aj čítanie a orientácia v netradičných notových zápisoch.

Kurz s názvom Hrať dobre” na dychovom nástroji, alebo súhra troch fundamentov môže viesť nikto iný ako Ronald Šebesta. Účastníci budú vedieť vyložiť princípy ansámblovej hry grafických a volne notovaných partitúr ako prirodzenej platformy pre rozvoj slobodného tvorivého gesta malých aj mladých hudobníkov.

Komu sú tieto kurzy určené? Primárne hudobným pedagógom, ale aj korepetítorom, či študentom vysokých škôl s pedagogickým a umeleckým zameraním. Venujte posledné augustové dni (28. a 29. 8. 2024) svojmu vzdelávaniu!

Bližšie informácie, ceny, termíny kurzov a odpovede na všetky vaše otázky nájdete na webovej stránke Inovačného vzdelávania InMusic.

Informovala: Linda Gallová, InMusic

PR článok, text © InMusic

Zdieľať:

O autorovi

redakcia
Zistiť viac
Článok je chránený autorským zákonom a jeho akékoľvek použitie, alebo šírenie bez písomného súhlasu redakcie Opera Slovakia alebo autora je zakázané.
Opera Slovakia o.z. nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v časopise Opera Slovakia.

Komentáre

Pridajte komentár

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť/registrovať.


R. I. P. Ľubica Rybárska (1958 – 2024)

Opustila nás Ľubica Rybárska – prišla, bola i odišla ako silná osobnosť slovenskej opery

Posledná rozlúčka s Ľubicou Rybárskou sa uskutoční v pondelok 27. mája 2024 o 10.30 hod. v novej budove SND v Bratislave a o 14.45 hod. v bratislavskom krematóriu.


V. Bellini: Námesačná
Teatro dell'Opera di Roma
záznam predstavenia z apríla 2024
dirigent: F. Lanzillotta | réžia: J-P. Clarac
osoby, obsadenie a viac info TU...