Národná organizácia na podporu a propagáciu cestovného ruchu Slovakia Travel má novú generálnu riaditeľku. Ivana Vala Magátová na tomto poste nahradila dočasne poverenú generálnu riaditeľku Luciu Matviju.

Minister cestovného ruchu Dušan Keketi personálnu zmenu zdôvodnil tým, že ako už avizovali, vo fungovaní Slovakia Travel príde k určitým zmenám, hlavne z dôvodu vzniku nového ministerstva a nutnosti zladenia agend oboch organizácií.

„Agentúra bude po posledných zmenách zodpovedná aj za organizáciu prezentácie Slovenska na svetovej výstave EXPO 2025 v Osake. Pani Magátová bude mať pred sebou veľa výziev a viacero nových projektov, pri ktorých jej prajem veľa úspechov,“ povedal Dušan Keketi.

Ministerstvo cestovného ruchu a športu informovalo, že Ivana Vala Magátová naposledy pôsobila ako generálna komisárka slovenskej expozície pre výstavu EXPO 2025 v Osake, má tiež bohaté skúsenosti zo svetových výstav v španielskej Zaragoze aj z čínskeho Šanghaja. Predtým pôsobila ako generálna konzulka v Šanghaji, či ako riaditeľka bývalej Slovenskej agentúry pre cestovný ruch.

„Dočasne poverená generálna riaditeľka Lucia Matvija v agentúre pokračuje ďalej na svojej pôvodnej pozícii riaditeľky sekcie podpory cestovného ruchu,“ uviedol hovorca rezortu Tomáš Kováč.

Ďalšie dôležité správy

Na snímke generálny riaditeľ Slovakia Travel Václav Mika počas tlačovej konferencie k 3. ročníku cyklistických pretekov pre verejnosť L’Etape Slovakia by Tour de France 15. augusta 2023 v Bratislave. FOTO TASR - Jaroslav Novák
Neprehliadnite

Václava Miku odvolali z funkcie riaditeľa Slovakie Travel. Dočasne ju povedie Lucia Matvija