Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Falšovala očkovanie, provokovala v negližé. Kontroverzná Talianka ukončila kariéru

Vyzerá to tak, že kontroverzná Talianka Camila Giorgiová opustila tenisový svet spôsobom, ktorý je v súlade s kariérou 32-ročnej hráčky. Jej kariéra bola prešpikovaná vzostupmi, pádmi a mnohými bizarnými udalosťami.

08.05.2024 20:18
12 Camila Foto:
Camila Giorgiová.
debata (1)

Talianka, ktorá pravidelne informovala o svojom súkromí cez sociálne siete, tentokrát o rozhodnutí skončiť s tenisom nenapísala ani ťuk. Skonštatovala to na svojom webe až Medzinárodná tenisová federácia ITF.

Giorgiová vyhrala svoj prvý titulu ITF už v roku 2009 a grandslamový debut si odkrútila v roku 2011 vo Wimbledone. Práve tráva v All England Cluba patrila k jej najobľúbenejším povrchom. Už o rok neskôr postúpila v Londýne do osemfinále a debutovala v prvej stovke svetového rebríčka.

Jej prvé grandslamové štvrťfinále prišlo na slávnej wimbledonskej adrese SW19 v roku 2018 a o tri roky sa dočkala najväčšieho úspechu v kariére, titulu na Canadien Open v Montreale v roku 2021.

Talianka však nikdy nemala konštantnú výkonnosť a jej športové úspechy pravidelne zatieňovali kontroverzné momenty zo súkromného života.

Dominika Cibulková Čítajte viac Zhodila 17 kíl za pol roka. Cibulková predviedla vyrysované telo, prezradila recept na úspech

Pád vo svetovom rebríčku v posledných rokoch nebol jej najväčší problém. Počas Australian Open 2023 talianske médiá uviedli, že získala falošný certifikát za očkovanie na covid-19 v čase, keď bol dokument potrebný na cestovanie na niektoré turnaje.

To ju dostalo do poriadnych problémov, keďže lekárka Daniela Grilloneová označila Gioriovú za jedného z ľudí, ktorí si za ňou prišli prevziať falošné certifikáty. Giorgiová tento krok nikdy nepriznala.

Na turnaji Merida Open v Mexiku v roku 2023 vyhrala svoj štvrtý titul na okruhu WTA, keď vo finále porazila Rebeccu Petersonovú, ale v čase, keď oznámili jej ukončenie kariéry, vypadla zo svetovej stovky.

Paula Badosová, Stefanos Tsitsipas Čítajte viac Ich cesta plná lásky sa skončila. Prominentný tenisový pár informoval o priateľskom rozchode

Zvláštne bolo, že oznámenie o konci neurobila ona, ale potvrdila to ITF v stredu 8. mája. Jej posledným zápasom bol debakel z rakety Igy Swiatekovej 1:6, 1:6 na marcovom turnaji Miami Open.

Možno viac, ako vďaka tenisovým úspechom, bola Giorgiová známa kvôli fotkám v negližé na sociálnych sieťach, keďže bola tvárou jednej spoločnosti vyrábajúcej spodnú bielizeň. Aj vďaka tomu sa stala vďačnou témou pre bulvárne médiá.

Na sociálnej sieti si ešte nezmenila svoj status a stále je tam napísané, že je profesionálna tenistka. Ale vzhľadom na to, že ITF informovala o jej konci a nemá potvrdený ani štart na grandslamovom Roland Garros, je veľmi pravdepodobné, že ju na kurtoch už neuvidíme.

Talianska tenisová kráska Camila Giorgiová Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Falšovala očkovanie, pristane jej negližé....
1 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #WTA #Camila Giorgiová