Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Dôležitý základ do sezóny

Wednesday, 08. 05. 2024 - 18:07, Public relations   

Dôležitý základ do sezóny

Suverénnym víťazstvom na Rallysprinte v Kopnej bratia Melichárekovci nenechávajú nikoho na pochybách, že to s obhajobou majstrovského titulu myslia vážne.

 

T. Szabosi;jm1a6559.jpg

Takmer 140 súťažných posádok na štarte 29. ročníka Rallysprintu Kopná potvrdilo, že usporiadatelia v Slušoviciach robia skvelú prácu. Neprekvapuje preto opätovné zaradenie súťaže do kalendára Majstrovstiev Slovenska. Kopná sa tento rok stala už úvodným podnikom MMSR a oproti vlaňajšku pritiahla hneď dvojnásobok slovenských posádok. Po vlaňajšom parádnom výkone patrili Jaroslav a Erik Melichárekovci znova medzi hlavných favoritov nielen v slovenskom šampionáte, ale aj absolútnom poradí. „Je tu ešte väčšia konkurencia ako vlani a vyzerá to na napínavý súboj,“ tešil sa na štarte Jaro Melichárek, ktorý vlani v Kopnej nielenže vyhral slovenský „majstrák“, ale vyjazdil druhé miesto v absolútnom poradí.

T. Szabosi;jm1a6871.jpg

Oproti vlaňajšku boli podmienky v Slušoviciach teraz neporovnateľne lepšie. Ak minulý rok posádky špekulovali v premenlivých podmienkach nad správnym obutím, tak teraz v priam ideálnych podmienkach mali iné starosti. „Hľadáme stále správne nastavenie na tie uskákané rýchlostky. Auto funguje. Dá sa s ním ísť rýchlo, no na zradných úsekoch, kde to nakopáva tomu ešte neveríme. Tam máme ešte veľkú rezervu,“ vysvetľoval pilot tímu MELICO RACING v polovici súťaže. Ford Fiesta RS WRC však ani na chvíľu nezaváhal a v rukách skúsenej topoľčianskej posádky od prvých kilometrov zvyšoval svoj náskok na čele priebežného poradia v slovenskom „majstráku“.

T. Szabosi;jm1a7618-1.jpg

Ani v absolútnom poradí to však nevyzeralo zle, keď pred poslednou sekciou strata osem sekúnd na pódium nebola veľká. „Na Zádveřicích sme išli naplno. Všetko fungovalo a tak sme to skúsili. Bola to neskutočná paľba. Z tých kopancov som poriadne ubolený, ale parádne sme si zapretekali,“ tešil sa Jaro potom, ako zaostali iba necelé tri sekundy za absolútnym lídrom Březíkom. Priamy súper Melichárekovcov, Tomáš Kostka, však vyjazdil na desatinu sekundy rovnaký čas a pred záverečnou ereskou sa strata neznížila. „Na poslednom šesťkilometrovom úseku už nemalo zmysel riskovať. Navyše sme vedeli, že Koči odpadol a dôležité bolo doviezť cenné body do cieľa,“ vyhodnotil situáciu Erik Melichárek.

T. Szabosi;balc1937.jpg

V konečnom súčte to teda znamenalo suverénne víťazstvo a plný bodový zápis v slovenskom šampionáte. V absolútnom poradí všetkých posádok to tentoraz bolo štvrté miesto. „Traja domáci strelci pred nami sú tam, kde majú byť. S tým sme počítali. Pre nás je dôležité, že sme postavili dôležitý bodový základ na ceste za obhajobou slovenského titulu. Ďakujeme všetkým členom tímu za skvelú prácu a tešíme sa na ďalšiu súťaž, ktorou bude Rallye Tatry,“ uzatvára moravský víkend Jaroslav Melichárek.

T. Szabosi;jm1a9516.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri