Ďalšia lacnejšie zariadenia od Samsungu dostanú One UI 6.1. Príde aktualizácia aj do vášho smartfónu?!

Samusung vydá najnovšiu aktualizáciu One UI 6.1 aj na staršie zariadenia.

Samsung One UI nadstavba
Zdroj: Andri wahyudi / shutterstock.com

Majitelia ďalších Samsungov už čoskoro dostanú aktualizáciu One UI 6.1, informuje portál Sam Mobile. Presnejšie ide o modely Galaxy A53, Galaxy A54 a Galaxy S21 FE.  

Niektoré zariadenia, napríklad S23, Z Flip 4 a Z Fold 4 už aktualizáciu dostali. Pre vyššie spomínané modely ale Samsung uvoľní update 14. mája, teda začiatkom budúceho týždňa. Tento dátum platí podľa dostupných informácií pre užívateľov v Kanade. Iné krajiny môžu aktualizáciu dostať o pár dní neskôr, čo závisí aj od operátora.  

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Ak máte staršie zariadenie, nezúfajte. Samsung sa vyjadril, že aktualizácia One UI 6.1 príde aj na slabšie zariadenia alebo staršie zariadenia strednej triedy. Vrátane modelov z produktovej rady Galaxy S22, tu ale treba podotknúť, že aktualizácia mala prísť začiatkom mesiaca, no došlo k oneskoreniu z dôvodu, že na niektorých modeloch nefungovala podľa predstáv.

Čo však One UI 6.1 prinesie?  

Nová aktualizácia so sebou prinesie niekoľko AI funkcií, no tie budú dostupné len pre zariadenia z vyšších rád. Staršie a menej výkonné zariadenia pravdepodobne dostanú jedine circle to search funkciu, teda vyhľadávanie zakrúžkovaním. Okrem AI funkcií dostanú zariadenia vlastné nálepky a oveľa lepšie vyhľadávanie v galérii.  

Google Circle to Search funkcia
Zdroj: 9Robot / Shutterstock.com, Vosveteit.sk

Zmeny zasiahnu aj videoprehrávač a užívatelia dostanú jednoduchší spôsob, ako zmeniť rýchlosť prehrávania. Pribudnú aj nové efekty tapety alebo widgety na uzamknutej obrazovke. Užívatelia si môžu lepšie prispôsobiť budíky alebo zápisky v kalendári.  

Okrem toho aktualizácia One UI 6.1 prinesie možnosť vypnúť alebo zapnúť módy priamo z domovskej obrazovky, preusporiadať módy alebo vytvoriť nové rutiny. Spolu s tým zariadenia dostanú vylepšenú funkciu Quick Share.  

Funkcia Quick Share existuje na Samsungoch už nejakú dobu, no nedávno spoločnosť v spolupráci s Google vytvorila vylepšenú verziu Quick Share funkcie. Na Android smartfónoch sa predtým volala Nearby Share. Ide v podstate o rovnakú funkciu Quick Share. Teraz prichádza na všetky zariadenia v o niečo vylepšenej forme. Quick Share si totiž berie to najlepšie z oboch, doteraz samostatných funkcií. Súbory teraz môžete zdieľať nielen medzi smartfónmi, ale aj medzi počítačmi a smartfónmi. 

Už na budúci týždeň

Okrem lepšieho zdieľania súborov nová aktualizácia vylepší aj aplikáciu Samsung Find na nájdenie strateného zariadenia. Nová aktualizácia podporuje Bluetooth Auracast a dokáže synchronizovať otvorené okná s ostatnými Galaxy zariadeniami, na ktorých ste prihlásení s rovnakým Samsung účtom.

Aktualizácia vylepší aj ochranu dát v službe Samsung Cloud. Aplikácia Samsung Wallet dostala podporu prístupových kľúčov, ktoré sú bezpečnou náhradou tradičných hesiel. 

Aktualizácia One UI 6.1 prinesie aj kopu menších zmien. Užívatelia budú môcť otvoriť efekty video hovorov rýchlejšie a widget na počasie poskytne viac informácií. Pribudne tlačidlo, ktoré vám dovolí otvoriť všetky minimalizované aplikácie naraz. Potešia aj nové možnosti pre ochranu batérie v zariadení.  

Ako sme už spomenuli, užívatelia môžu novú aktualizáciu očakávať niekedy na budúci týždeň. Oficiálny dátum vydania je 14. mája pre Kanadu, no u nás môžeme aktualizáciu očakávať o pár dní neskôr.  

Ak vás zaujíma viac o AI funkciách, ktoré mieria do Samsung smartfónov, tak nám dovoľte, dať vám do pozornosti článok, kde sme sa venovali tejto téme podrobnejšie.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre