Búrky sa blížia a zasiahnu krajný západ Slovenska. V Česku vytopilo diaľnicu D1

Veronika Salayová

Blížia sa k nám výraznejšie búrky z Rakúska, ktoré čoskoro zasiahnu krajný západ Slovenska. Búrky smerujú aj na Moravu, no s pribúdajúcimi hodinami budú slabnúť. 

Nad Viedňou dnes podvečer vznikla supercela, ktorá si to namierila smerom na Slovensko. Supercela však už postupne zaniká a nad naše územie dorazia už len búrky, zrejme bez nebezpečných sprievodných javov. 

Tie by mali o pár minút zasiahnuť krajný západ a je pravdepodobné, že búrlivo bude aj v našom hlavnom meste. Búrky však budú už strácať na sile a už sa im nebude príliš dariť. 

Najnebezpečnejšie búrky dnešného dňa sa objavili v južných Čechách a odtiaľ sa začala búrková aktivita presúvať nad Moravu. Aj tejto búrky budú večer postupne slabnúť a tieto zrejme z Moravy už k nám nedorazia. 

Poryvy vetra a nárazy väčšieho množstva krupobitia však zatiaľ nie sú vylúčené. Môžu sa vyskytnúť aj komplikácie týkajúce sa zrážok, najmä v mestských oblastiach na Morave, keďže búrky sa pohybujú pomerne pomaly.

 

V Česku vytopilo diaľnicu D1

Veľké problémy majú dnes podvečer aj českí vodiči v okolí Brna. Česká polícia oznámila, že v úseku medzi 56. a 57. kilometrom diaľnice D1 v smere na Brno bol ľavý pruh diaľnice pod vodou, informuje iDnes.cz.

diaľnica D1 smerom na Brno s ľavým pruhom pod vodou
diaľnica D1 smerom na Brno s ľavým pruhom pod vodou, zdroj: Polícia ČR

Vodiči mali byť na pozore aj pri jazde v pravom pruhu, ktorý bol taktiež čiastočne pokrytý vodou. Už sa na tomto úseku začalo s odpratávaním.

 

V obciach Skala, Vežná av Mirotíne taktiež dnes podvečer hasiči odstraňovali blato z komunikácií. V Žďári nad Sázavou hasiči z cesty odstraňovali aj spadnutý strom v dôsledku silných búrok. 

Dnešné podvečerné búrky ešte môžu prekvapiť, a preto ich sledujte preto na našom radare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
27 °C / 10 °C
Viliam
Zajtra
Búrky
25 °C / 10 °C
Vilma
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 8 °C
Ferdinand
Piatok
Dážď
23 °C / 7 °C
Petronela
Sobota
Dážď
25 °C / 6 °C
Žaneta
Nedeľa
Búrky
28 °C / 11 °C
Xénia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd