Keď sa Rubia Danielsová dopočula, že mesto Mussomeli v Taliansku predáva opustené domy za jedno euro, musela sa o tom presvedčiť na vlastné oči. V roku 2019 sadla do lietadla a po obhliadke mesta nekúpila jeden, ale hneď tri polorozpadnuté nehnuteľnosti. Portálu CNBC prezradila, že jej snom je premeniť ich na letné sídlo, reštauráciu a wellness centrum.

Danielsová doposiaľ na renováciu budúceho letného sídla minula zhruba 35-tisíc dolárov. Napriek stresu zo zveľaďovania príbytku je v Mussomeli oveľa šťastnejšia, než keď žila v Spojených štátoch.

Jedným z hlavných dôvodov, prečo sa Danielsová rozhodla kúpiť v talianskom mestečku dom, je to, ako sa vďaka miestnym obyvateľom po príchode cítila. Tí ju podľa jej slov privítali s otvorenou náručou a mnohí ju dnes považujú za súčasť rodiny. Mussomeli má iba 9 900 obyvateľov, no spája ich silné puto.

Náklady na život sú v Mussomeli v porovnaní so Spojenými štátmi takisto oveľa nižšie. Jedlo v reštaurácii vyjde v priemere na desať eur a cestovanie po okolitých krajinách je takisto cenovo dostupnejšie. Z hľadiska bývania vlastní dom, v ktorom žije, až približne 90 percent obyvateľov Mussomeli. Ani platenie nájomného tu preto nie je až takým problémom.

Danielsová je presvedčená, že vysoké životné náklady majú súvis s čoraz väčším stresom, s ktorým Američania doma bojujú. Pre rastúce ceny musia pracovať oveľa viac, a tak nemajú čas na priateľov, rodinu či voľnočasové aktivity. „Najväčšou výzvou je pre mňa iba množstvo sacharidov, ktoré Sicílčania konzumujú,“ zasmiala sa Danielsová.

Ďalšie dôležité správy

Toskánske pobrežie
Neprehliadnite

Namiesto preplnených turistických destinácií ponúka Taliansko aj tieto menej známe alternatívy