RonecEAM Racing team úspešný na pretekoch v Brne

Richard Karnok

Počas uplynulého víkendu sa na minibikovej trati Masarykovho okruhu v Bre uskutočnilo úvodné podujatie seriálu Minimoto Cup, ktorého súčasťou boli aj medzinárodné majstrovstvá Slovenska v triede PW 50. Za tím RonecEAM Racing sa na mieste predstavili Martin Maro Juriga (Junior A Rookies) a Michal Ronec (PW 50).

Prvý pretekový víkend máme za sebou. V seriáli Minimoto Cup v Brne za náš tím bojovali iba chlapci, Eliška bola teraz iba ako výpomoc a psychická podpora pre Maťka a Miška.

Maťko pre chorobu vynechal piatkové tréningy a nastúpil až v sobotu a aj keď ešte nebol celkom fit, ukázal veľké srdiečko bojovníka, keďže sa na tento závod veľmi tešil. Na rozdiel od upršaného a studeného piatku nás čakala slnečná sobota. Hneď v rannom tréningu sa Maťko, hoci mal dva pády, zlepšil oproti minulému roku skoro o 8 sekúnd. Potom nasledovala kvalifikácia, kde obsadil sľubné 4. miesto, ale keďže sa ďalší 4 jazdci nekvalifikovali do kategórie Junior A, nakoniec to bol štart z 8. miesta. Na starších a skúsenejších súperov nestíhal, ale aj napriek pádu prišiel na peknom 9. mieste. Neskôr nasledovala 2. jazda, ktorej štart sa musel opakovať z dôvodu jump štartu viacerých jazdcov. Maťko bojoval až do konca, ale v poslednom kole ho zbrzdil pomalší jazdec, ďalší jeho súper to využil a Maťko opäť skončil na 9. mieste. V kategórii Junior A Rookies tak obsadil aj celkové 9. miesto. Nové skúsenosti máme za sebou a už sa tešíme na ďalšie preteky.

Väčší adrenalín nám však zdvihol v kategórii PW50 náš druhý jazdec Michal Ronec #98 junior. V piatok ho čakala premiéra v podobe prvého tréningu na vode. Po pár kolách však Miško získal dôveru v motorku a jazdil ako by ani nepršalo a bola suchá trať. Neustále sa doťahovali aj s Matiom Pátkom, avšak tri tréningy pred koncom prišiel ťažký pád oboch jazdcov. Našťastie si to odniesli iba motorky a chlapci boli ok. Nastala však pohroma pre nás v depe. Do večera sme sa snažili opraviť motorku, bohužiaľ sa nám to nedarilo. Našťastie nás prišiel pozrieť Miškov dedko, ktorý odviezol motorku nášmu mechanikovi. Ten cez noc motorku spojazdnil a ešte ju stihol aj do rána priviesť do Brna, za čo mu patrí veľká vďaka. Mario Majerov ešte raz veľmi veľmi ďakujeme. Po prvom tréningu prišla kvalifikácia ktorá Miškovi celkom nevyšla, ale aj tak štartoval zo sľubného 2. miesta. Prišli prvé ostré preteky v Miškovej kariére, v ktorých ukázal, že od otca zdedil veľmi veľa. Už v prvej zákrute sa dostal na prvé miesto a nakoniec si vybojoval aj svoje prvé víťazstvo. V druhej jazde sa situácia zopakovala, perfektný štart, prvá zákruta, a až do konca nedal súperom šancu a domov si odnáša 50 bodov do šampionátu a celkové 1. miesto v kategórii PW50.

Veľká vďaka patrí všetkým, bez ktorých by sme sa závodov nemohli zúčastniť.

@top fanúšikovia
motobiker.sk
Petr Seménka
SMF – Slovenská motocyklová federácia
@Mario Majerov
a ďalší ale v neposlednom rade naším maminám

Tlačová správa RonecEAM Racing team

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *