Sam Altman, generálny riaditeľ spoločnosti OpenAI, sa netají vysokými ambíciami v súvislosti s vývojom výkonných jazykových modelov. Počas prednášky na Stanfordovej univerzite načrtol svoju víziu budúcnosti umelej inteligencie a nastávajúci nástup modelu GPT-5.

Šéf OpenAI naznačil, že súčasná verzia četbota ChatGPT je v porovnaní s nadchádzajúcou GPT-5 oveľa menej výkonná. GPT-4 označil dokonca za „mierne trápnu“. Nová generácia jazykového modelu má byť podľa Altmana podstatne lepšia.

Star Trek communicator
Neprehliadnite

Smartfóny možno už o desať rokov zaniknú. Uvidí sa, čo ich nahradí

Napriek nákladnej prevádzke ChatGPT (až 700-tisíc dolárov denne) stojí OpenAI naďalej za myšlienkou poskytnúť ľuďom výkonné a dostupné nástroje umelej inteligencie. Namiesto okamžitej výraznej monetizácie sa sústreďuje na vývoj technológie a vieru v schopnosti používateľov využiť jej potenciál pre rôzne inovačné účely.

S. Altman očakáva, že s každou novou verziou, od GPT-5 až po GPT-6, dôjde k zásadnému nárastu výkonu a presnosti modelov. Verí, že umelá inteligencia v budúcnosti otvorí úplne nové možnosti a spôsoby práce.

Ďalšie dôležité správy

Fake news
Neprehliadnite

X spúšťa zhrnutie spravodajských udalostí pomocou Grok AI. Nečerpá ich z médií