back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Župa bude spolupracovať s Ústavom pamäti národa

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

TT SK |MM| Trnavský samosprávny kraj podpísal memorandum o spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Memorandum zahŕňa spoluprácu s verejnoprávnou ustanovizňou pri organizovaní podujatí, pri prednáškovej činnosti zameranej na dejiny nedemokratických režimov a pri ďalších aktivitách súvisiacich s dejinami v rokoch 1939 až 1989. Dokument o spolupráci podpísal trnavský župan Jozef Viskupič a predseda Správnej rady ÚPN Jerguš Sivoš.

„História nám nie je ľahostajná a aktívne prispievame k tomu, aby obdobie slovenskej histórie poznačené totalitnými režimami ostalo ako výstraha v pamätiach všetkých. Dôkazom sú aktivity našich pamäťových inštitúcií, ako aj Cena slobody Antona Srholca, ktorú každoročne udeľujeme za boj za slobodu a demokraciu. Som rád, že s Ústavom pamäti národa spájame sily v takej dôležitej oblasti a práve v období, ktoré prežívame. Želám si, aby spolupráca bola osožná nielen pre obidve strany, ale najmä pre širokú verejnosť,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič po podpise memoranda.

Obe strany sa dohodli, že budú spolupracovať pri prednáškovej činnosti zameranej na dejiny nedemokratických režimov, pri organizovaní vedeckých konferencií a odborných seminárov a pri ďalších osvetových aktivitách. Župa tiež podporí ÚPN pri vydávaní knižných publikácií na spoločné témy, aktívne bude pomáhať pri vyhľadávaní pamätníkov obdobia neslobody medzi rokmi 1939 až 1989.

Ako povedal predseda Správnej rady ÚPN Jerguš Sivoš, „chceme, aby všetci mali na pamäti veľké množstvo obetí a následky vlád nedemokratických režimov. Naším spoločným cieľom je šíriť hodnoty slobody, humanizmu a demokracie v spoločnosti, osobitne medzi mladými ľuďmi. Teší ma, že v osobe pána župana i v Trnavskom kraji sme našli partnera pri realizácii spoločných aktivít i pri napĺňaní našich cieľov.“

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Len aby nám naša vláda s pani „kultúrnou“ ministerkou nezrušila aj ÚPN.

    2

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované