Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šokujúca správa z Nórska. Bývalý reprezentant a hráč Sparty zomrel, mal len 31 rokov

Smutná správa z Lillehammeru. Niekdajší nórsky reprezentant Alexander Reichenberg zomrel vo veku 31 rokov.

06.05.2024 13:09
Alexander Reichenberg Foto:
Nórsky útočník Alexander Reichenberg v drese Sparty na archívnej snímke.
debata

Niekdajší útočník odohral v sezóne 2017/18 41 zápasov za pražskú Spartu. Na konte má aj desiatky štartov v najcennejšom dre­se.

Reichenberg sa predstavil aj na dvoch majstrovstvách sveta – v 2017 a 2019. Taktiež odohral olympijský turnaj na zimných Hrách v Pjongčangu 2018.

okuliar Čítajte viac Čo to Slováci stvárajú? Z Hradca do NHL, ale na MS nejde. Česi krútia hlavami nad vyradením Okuliara

"Je neskutočne smutné si pomyslieť, že Alexander už nikdy nebude počuť pokriky publika v našej aréne. A tiež to, že z tribúny neuvidíme hráča s veľkým úsmevom, extra fintou či tvrdou strelou.

Odpočívaj v pokoji, číslo 61. Navždy na teba budeme spomínať ako na hokejového umelca," uviedol klub z Lillehameru, za ktorý Reichenberg nastupoval ostatné tri sezóny.

Klub vo svojom stanovisku nespresnil príčinu smrti, podľa nórskych médií sú okolnosti úmrtia šikovného hokejistu predmetom policajného vyšetrovania.

„Pre náš klub bol Alexander hráčom s X faktorom. Svoje medzinárodné skúsenosti využil v motivácii mladých hráčov v začiatkoch ich kariér,“ doplnil materský klub.

Obrany a útoky Slovenska na MS podľa Športwebu Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Ide do tuhého. Po utorkovom zápase proti USA...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2024 v hokeji #Alexander Reichenberg