Prezidentka SR Zuzana Čaputová pri príležitosti Svetového dňa slobody tlače akcentovala neoddeliteľnosť demokracie a slobodných médií. V tomto kontexte poukázala i na to, že Slovensko pokleslo v globálnom rebríčku slobody tlače, podotkla však, že Slovensko stále patrí k slobodnejšej časti sveta, čo považuje za dobrú správu.

„Nemôžeme akceptovať útoky na novinárov a zvlášť od tých, ktorí majú v rukách moc. K demokracii nepatrí ani zastrašovanie médií a snaha o ich politické ovládnutie. Vnímajme slobodu tlače predovšetkým ako právo každého z nás mať pravdivé a overené informácie," vyjadrila sa hlava štátu. Zdôraznila tiež, že toto právo potrebuje aktívnu ochranu.

Ďalšie dôležité správy

Prezidentka SR Zuzana Čaputová odovzdala na slávnostnom podujatí pri príležitosti 20. výročia vstupu SR do EÚ a NATO ďakovné medaily 28 osobnostiam, ktoré sa v období pred rokom 2004 priamo podieľali na prístupovom procese alebo iným spôsobom podporovali integračné úsilie SR. Na snímke vľavo prezidentka SR Zuzana Čaputová počas odovzdania ďakovných medailí  30. apríla 2024 v Bratislave. FOTO TASR - Pavol Zachar
Neprehliadnite

Prezidentka odovzdala medaily osobnostiam, ktoré sa zaslúžili o vstup Slovenska do EÚ a NATO