LFC – Tottenham 4:2, hodnotenie hráčov: Hore Salah, Elliott, Robertson i Gakpo, The Reds potešili výkonom

99
3841
Harvey Elliott. (foto: twitter.com)

The Reds podali po čase naozaj kvalitný výkon, poďme teda na hodnotenie.

PL 23/24 (5.5.), Anfield, Liverpool

LIVERPOOL FC - Tottenham Hotspur FC 4:2 (3:0)


góly: 16. Salah (Gakpo), 45. An. Robertson (Salah), 50. Gakpo (H. Elliott), 59. H. Elliott (Salah) - 73. Richarlison, 77. Heung-Min Son
ŽK:Alexander-Arnold - P. Sarr, Emerson Royal, van de Ven, Bissouma
ČK:
rozhodca: Paul Tierney
TV: Canal+ Sport 1 (SK/CZ)
streams: livetv, vipleague, footybite, totalsportek

LFC zostava

Alisson - Alexander-Arnold, Quansah, van Dijk, An. Robertson (64. J. Gomez), Endō (64. Bajčetić), A. Mac Allister (75. Gravenberch), H. Elliott (83. Szoboszlai), Salah, Gakpo, L. Díaz (75. D. Núñez)

lavička: Kelleher - J. Gomez, I. Konaté, Szoboszlai, D. Núñez, C. Jones, Gravenberch, Bajčetić, C. Bradley

THFC zostava

Vicario - Porro, C. Romero, van de Ven, Emerson Royal (61. Skipp), Bentancur (61. Maddison), Bissouma, P. Sarr (75. Lo Celso), Kulusevski (61. Richarlison), Heung-Min Son, B. Johnson

lavička: Austin - Drăgușin, Skipp, Højbjerg, Lo Celso, Maddison, Bryan, M. Moore, Richarlison

Alisson (7) – Spoľahlivý, aj keď v 55. min pri rozohrávke nebol úplne najistejší a loptu pri odkope napálil do protihráča.

V 87. min výborne vybehol pri šanci Sona, loptu smerujúcu do siete následne na bránkovej čiare odvrátil obetavý Gomez.

V II. polčase (síce pri jasnom ofsajde) skvele vychytal v supermožnosti kapitána hostí Sona.

Alexander-Arnold (7) – Jeho azda najzaujímavejším momentom bol pokus od polovice ihriska, ktorý sa v 82. min snažil prekvapiť z brány príliš vybehnutého Vicaria.

Trent bol nadpriemerný (aj keď v II. polčase 2x cez neho prešiel Son až do 16-ky), vyhral 7 súbojov (najviac z našich). V 42. min mal výbornú príležitosť, loptu si vo vnútri 16-ky hodil na ľavú nohu, zo 14 m ale prestrelil.

U neho sa začala aj akcia, z ktorej padol druhý gól v zápase, a rovnako tak aj štvrtý, v oboch prípadoch pekne cez šírku trávniku preniesol hru. V prvej minúte nastavenia sa výborne vrátil a nedovolil Richarlisonovi v šanci spracovať.

Quansah (8) – V 13. min vyviezol loptu od vlastného pokutového územia a pekne dlhým pasom našiel naľavo Díaza. Hneď v úvode II. polčasu „hasil“ chybu Enda. V 56. min po tom, ako Son prešiel cez dvojicu Alexander-Arnold – Elliott výborne zasiahol, to isté potom aj v 80.

Od mladíka to bol spoľahlivý výkon, na druhej strane párkrát prepadol pozične.

4 góly v sieti Tottenhamu, kvalitný výkon Liverpoolu priniesol 3 body i Elliottov luxusný gól

van Dijk (7) – V obrane si bol istý (až na jedno nie úplne dobré vystúpenie hore, kedy prepadol ďaleko od brány), vpredu sa snažil po štandardkách dostať loptu do brány, tentpraz to však nešlo.

An. Robertson (8) – Veľmi dobrý v pohybe i pressingu.

V 5. min predskočil Kulusevského, jeho center do 5-ky ale správneho adresáta nenašiel. V 36. min pohotovo strieľal, Gakpo avizoval Romerovu ruku, lenže Tierney nechal pokračovať v hre.

Andyho highlight prišiel v poslednej minúte prvého polčasu, keď po kombinácii a následnom centri Alexnadra-Arnolda sklepol loptu Salahovi, toho vychytal Vicario, Škót ale pokračoval v sledovaní loptu a gólmanom hostí vyrazenú strelu poľahky do dostal do brány.

Bol aj pri štvrtok góle svojho tímu, keď pekne presunul hru doprava na Salaha.

Endō (7) – Mal aj moment, kedy stratil v nebezpečnom území (v 46. min jeho zaváhanie napravil Quansah), na druhej strane bol veľmi dobrý vo vykrývaní priestorov a nepúšťaní Spurs stredom poľa.

V 16. min dlhým pasom doľava na Gakpa vlastne začal gólovú akciu, v 62. fauloval pred vlastným pokutovým územím Maddisona,

A. Mac Allister (7) – Kvalitný v repressingu, výstavne akcií i diktovaní tempa hry, rovnako tak veľmi dobre čítal hru.

Už v 6. min zle prihral a hostia mali brejk, v 69. fauloval Porra (inak to bolo od Tierneyho dosť prísne posúdené) a hostia mali možnosť zaujímavej štandardky z 25 m.

H. Elliott (8) – Veľmi dobrý pohyb Harveyho i u neho tradičná snaha platili na protihráčov, rovnako tak k tomu kvalitne kombinoval.

V 9. min posunul loptu do zakončenia Salahovi, Egypťanov pokus vyrazil Vicario, lopta sa ešte dostala k mladému Angličanovi, lenže ten iba nastrelil na bránkovej čiare dobre stojaceho Romera.

V 42. min mu Romero stojaci v 16-ke prihral priamo nan nohu, Alexander-Arnodl ale následne výbornú možnosť nevyužil, v 56. zasa výborne pomohol Salahovi v súboji s Emersonom Royalom, navyše presným centrom našiel Gakpovu hlavu a Liverpool viedol 3:0.

Štvrtý gól dal sám, keď v 59. min parádne trafil loptu zo 17 m priamo do pravého vinkla brány súpera.

72. min priniesla jeho pokus zo 17 m, v 59. a 80. laxne bránil Sona.

Harvey Elliott. (foto: twitter.com)

Salah (8) – Po čase opäť výkon hodný pochvaly. V 16. min po Gakpovom centri na zadnú tyč strelil hlavou prvý gól stretnutia. Ešte predtým v 7. zakončením vonkajškom trafil brvno (mohol to byť zámer i center).

V 34. min ho do šance poslal L. Díaz, ale Mo sa nepresadil, v 41. min kombinoval s Gakpom, na konci akcie boli nepresné nožničky L. Díaza.

No a egyptský futbalista bol aj pri druhom góle The Reds, keď v 45. min jeho pokus z prvej z 8 m vyrazil pred seba Vicario a Robertson pohodlne dostal loptu do siete.

V 47. min po brejku v šancu slabo zakončil, v 52. po peknej kombinácii domácich jeho strelu zblokoval Emerson Royal.

Ako už bolo spomenuté, v 59. min prihral Elliottovi na gól, v 80. zostal maximálne prekvapený meter pred bránou THFC, keď po chybe van de Vena nedokázal loptu usmerniť do brány. V 86. vysunul Szoboszlaia, lenže ten z uhla neskóroval, v šiestej minúte nastavenia poslal do samostatného nájazdu D. Núñeza, lenže Uruguajčan vybehnutého Vicaria neprekonal.

Gakpo (8) – Veľmi dobrý s naozaj kvalitným krytím lopty. V 7. min po Salahovom brve posúval opakovane hlavou Egypťanovi, v 16. ukážkovým centrom našiel na zadnej žrdi Salaha, ktorý strelil prvý gól zápasu.

V 41. min zakombinoval so Salahom, Díaz však nožničkami netrafil bránu.

Jeho gólový moment prišiel v 56. min, keď mu loptu na hlavu presne „posadil“ Elliott.

L. Díaz (7) – V 22. min zabojoval v 16-ke Tottenhamu a bol z toho roj, v 34. pri brejku poslal do šance Salaha, v 56. dlhou loptu na Salaha bol na začiatku akcie, ktorá sa skončila gólvou hlavičkou Gakpa.

Snaživý Kolumbijčan robil obrane súpera problémy, lenže nebol produktívny.

 

striedania:

J. Gomez (7) – Do zápasu naskočil dobre, dokonca v závere stretnutia 2x výborne zasiahol na bránkovej čiare.

Bajčetić (7) – Vyhral 6 z 8 duelov, jeho prihrávky boli presné, boli prienikové dopredu. Mladý Španiel kvôli zdravotným peripetiám, ktoré ho sprevádzajú už rok, toho odohral v tejto sezóne pramálo, v tokmto zápase ale ukázal, že je naozaj talentovaný a kvalitný.

D. Núñez (nehodnotený) 

Gravenberch (nehodnotený) 

Szoboszlai (nehodnotený)