Štvrtok, 23. máj 2024

Pondelkové Tréneroviny – Všetko najlepšie želá Gerson

Foto: Twitter.com/Foet247Benelux/

Takže takto. Slovnaft Cup za nami a Ružomberok v ňom vytiahol svoju najviac ružomberskú črtu. Už netreba ani strelu na bránu a dá sa vyhrať. Ďalší, kto si urobil výbornú oslavu narodenín klubu, bol Slovan. Sviečky prišla sfúknuť Žilina, balóny fúkal Gerson. Sezónu si ukončili a first minute dovolenky môžu po červenej karte nakupovať Mišo Ďuriš so Savvidisom. Zlaté Moravce v lige nahradí Komárno a v boji o play-off sa tento víkend nič podstatné nestalo. Okrem toho, že Košice majú o zápas menej na to, aby Michalovce predbehli. A na play-off o Európu sa netešte. Nebude.

ŠK Slovan Bratislava – MŠK Žilina 2:3, 6350 divákov

Gerson Rodrigues už nie je belasý. Klub s ním predčasne rozviazal zmluvu, keď si už aj Ivan uvedomil, že chalan trávi viac času na súde ako v Channels. Za jeho angažovanie tentokrát nemôže pán Kováč z finančného oddelenia, ale neexistujúce skautské oddelenie. Pretože len to by dokázalo vopred odhaliť, že do ligy prichádza niečo ako Soumah a Lamkel Zé dokopy. Keď Mikuláš Černák videl, že Gerson hrá ligu, okamžite požiadal o podmienečné prepustenie.

Majster už by chcel ligu čo najrýchlejšie dohrať, čomu sa nemôže nikto čudovať. Žilina pod Ščasným zase skúša uhrať druhé miesto a na Slovane herne nesklamala. Obľúbený hráč prezidenta belasých udrel už v siedmej minúte. Kolmá akcia hostí a na konci bol Bille. Že svet nie je čiernobiely dokázal o 20 minút neskôr Blackman, ktorý dorazil Tigranovu strelu. Druhý gól hostí do prázdnej doklepol Ďatko. Slovanu zafungovala druhopolčasová spolupráca Weiss – Marcelli, ale keď Savvidis po rozohrávke od Borjana zložil Billeho, mohol už volať zubárovi, ako to on pred koncom sezóny zvykne. Trest prišiel v nadstavenom čase, keď dostal Adang od obrany domácich uličku slávy.

FC Spartak Trnava – MFK Ružomberok 1:0, 3117 divákov

Ak by sa dalo sklamanie zo stredy vypražiť, v Trnave vznikne nový fast foodový reťazec a Martin Novák by nestihol rozdávať nálepky. Ondřej Smetana pred zápasom vyberal zostavu podľa zostatkového alkoholu, Spartak zase avizoval ligovú odvetu. Spoliehal sa iba na pohár a tak v závere ligy musí brať body aj z Malženíc. Ružomberský komplex sa na pár týždňov ukončil, aj keď až o štyri dni neskôr.

Zápasy týchto mužstiev krásou neoplývajú. Občas padne vhod pribaliť si na tribúnu sudoku, alebo krížovky. Spartak znovu začal tak, ako v Košiciach a znovu to vyzeralo, že Ružomberok raz utečie a odvezie si tri body. Proti bol Zeljkovič po Konštrnovom centri. Mišo Ďuriš ale veľmi dobre vie, že Cyprus je v máji nádherný a preto po sklze zložil Malého ako lego stavebnicu. Do konca ligy ho tak uvidíte už len na dnešnom Fajronte od Janka Janočka a Zvola. Spartak sa stiahol, čakal na záver a tá jedna očakávaná nepríjemná strela hostí v druhom polčase už za Takáča nezaplávala.

FK Železiarne Podbrezová – DAC Dunajská Streda 0:3, 1085 divákov

Jak dostat trenéra na psychiatriu, časť deviata. Deväť zápasov po sebe prehrať, to by niekde stačilo aj na dvoch odvolaných trénerov. Roman Skuhravý stále drží, stále chodí aj na rozhovory a veľmi dobre vie, kde je problém. To taký Xisco Muňoz robí všetko pre to, aby bol boj o druhé a tretie miesto napínavý ako Predpoveď počasia.

Do polčasu sa išlo bez gólov a bez teplých párkov vo VIPke. To je dobré znamenie pre obranu domácich. Tá to držala ešte chvíľu a potom prišiel galavečer. Niečo ako Oktagon, ale skôr Fight Night Challenge. Pri prvom góle vytlačil Mielke samého seba, pri druhom sa polovica obrany kochala Vitálisovým spracovaním a ten tretí Podbrezová hosťom darovala ako obložené žemle do autobusu. Všetko prekladané šancami domácich. Dajte im šancu, oni ju zahodia.

MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Košice 2:1, 1497 divákov

Robo. Roboo. Robooo. Nie Petrovický pri mikrofóne Ivana Niňaja. Ale Robo Polievka je späť v lige a Košice prišli o zlatý bod v nadstavenom čase. Jano Kozák sa síce mohol v Bystrici popýšiť ofenzívnym triom Faško – Moha – Medved, ale zápas mu urobila obrana. V ďalšom kole cestujú Košice do Skalice a Michalovce doma hostia ViOn. Všetko speje k tomu, že sa rozhodne v poslednom zápase v Košiciach.

Slavo Jurko ešte ani nestihol dopovedať prvé súvetie a Košice už otvorili skóre. Moha pätičkou na Faška a ten cez šestnástku na Medveda. Naozaj pekná akcia. Lenže Dominik Kružliak pri centri tak bránil Hanesa, že môže byť rád, že na lavičke nesedí Janov pán otec. Košice boli v zápase lepšie a len Hruška ich delil od troch bodov. A teda samozrejme Robo Polievka, ktorý keď nastúpil, ako keby sa zastavila tá plochá Zem. V nadstavenom čase si najprv povodil Innocentiho tak, že si do 14 dní môže na najbližšie oddelenie Polície prísť po preukaz psovoda a keď sa rútil na Gorosita, tomu sa pred očami odohral celý jeho život. 

AS Trenčín – MFK Zemplín Michalovce 1:0, 906 divákov

Futbal v Trenčíne láka ako štátne dlhopisy od Kamenického a nepomohol ani návrat strateného syna Gina Van Kessela v drese hostí. Necelá tisícka ľudí už veľmi dobre vie, že AS dohrá ligu na ôsmom mieste a znovu sa tešia na jeseň pod Stolicom. Stačí už len využiť aspoň 10% šancí a titul jesenného majstra sa ocitne vo vitríne.

Michalovce mali šancu zaskočiť súpera v prvých minútach zápasu, ale Gino Mbappe nepotrestal Kmeťovu ľahkovážnosť. Vozinhu otestoval po rohu hostí aj Emeka a to sme ešte nevedeli, že sa chalan len zastreľuje pri opačnej bráne. O bodoch rozhodol pred polčasom, keď využil fakt, že mu najvyšší obranca hostí bol vo výskoku po pás. Žiga Frelih za tieňové bránenie centrujúceho hráča do nebies vychválil Bahiho. V druhom polčase si to už Trenčín zahodenými šancami postrážil.

ViOn Zlaté Moravce – MFK Skalica 1:0, 506 divákov

ViOnu by svedčal ligový systém máj – marec. Mužstvo od R1 chytilo ku koncu sezóny formu ako hrom. Lenže aj Peťo Struhár vie, že ligové body nie sú minúty v paušále, ktoré si vieš preniesť do ďalšej sezóny. V predposlednom domácom zápase ViOnu v prvej lige mali diváci aspoň dôvod na radosť.

Marek Kuzma znovu ukázal, že by bol dobrou posilou, ak by aj tí ostatní okolo neho boli aspoň priemerní. Krásne si naskočil na Mondekov center. Mášikova bomba na druhej strane takmer Richterovi odtrhla vrchné štyri stavce krčnej chrbtice a vypísanú prihlášku do Gólu kola takmer poslal Adam Brenkus. Lopta sa však od brvna za čiaru neodrazila.

TakUrčitee SMS
Keď ste sa dočítali až sem, mám jednu prosbu. Po ôsmich rokoch poctivej práce nebudem chodiť okolo vriacej kaše a na bránu vypálim z ťažkého uhla: Uchádzame sa o symbolický príspevok od toho najvernejšieho – nášho fanúšika. Takurčitee teraz môžete podporiť cez jednoduchú SMS na číslo 8866. Na oplátku viem sľúbiť, že v neobjektivite nepoľavíme a budeme písať najlepšie ako vieme aj ďalej. Budeme prinášať ďalší športovo-zábavný obsah, ktorý oceňujete už vyše sedem rokov. Aj vďaka vám bude naša forma ďalej stúpať. Stačí poslať SMS v tvare: TAKURCITEE na číslo 8866 a podporiť nás sumou 2 Euríčka, ktorú zaplatíte v najbližšej faktúre svojho mobilného operátora. Za kolektív pisálkov z celého športového srdiečka ďakujem. Telovýchovný vedúci.

Komentáre

Odoberajte nás

Prihláste sa do nášho newslettera