Denník N

Ekonomický newsfilter: Nespoliehajme sa, že Putinovi už dochádzajú peniaze

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

predstavitelia vládnej koalície čoraz častejšie hovoria o mobilizácii finančných zdrojov, aby sa z nich čo najviac investovalo na Slovensku. Cítiť z toho snahu, aby nemuseli príliš šetriť a krajina z rastúcich dlhov takpovediac vyrástla vďaka rozvoju, ktorý bude rýchlejší ako rast štátnych výdavkov.

No ako ukazuje príklad z východného Nemecka, nie je dôležité peniaze iba – ako sa hovorilo za takzvaného socializmu – „preinvestovať“. Dôležité je zmysluplne ich využiť, mať jasnú rozvojovú stratégiu. V tomto smere Ficove vlády dlhé roky totálne zlyhávajú.

Dnes sme pre vás zostavili Ekonomický newsfilter z 1 350 slov, vyhraďte si naň 5 a pol minúty. Pripravil Oliver Brunovský.


1. Šancu zničiť Putina ekonomicky sme premrhali, hovorí ruský exilový ekonóm

Vojnu môže Putin pri súčasnej intenzite bez problémov financovať celé svoje nové šesťročné funkčné obdobie. Ruský biznis je na vzostupe ako nikdy predtým a 

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomický newsfilter

  • Ekonomický newsfilter Denníka E píšu skúsení editori Oliver Brunovský, Ján Kováč a Radoslav Tomek
  • Nové vydanie sumáru najdôležitejších udalostí z ekonomiky a spoločnosti vychádza každý deň najneskôr o 7:00 ráno, súčasne so zverejnením na webe posielame aj newslettrovú verziu (aktivujte si odber tu)
  • Do 8:00 ráno garantujeme zverejnenie audioverzie pre predplatiteľov, ktorí si ho môžu vypočuť na webe alebo v aplikácii Denník N
  • Ostatní poslucháči si ho môžu vypočuť po 12:00 na kanáli Denník E kdekoľvek počúvate podcasty

Ekonomika

Teraz najčítanejšie