Štart Jakuba Adamika do sezóny 2024

Richard Karnok

Prvé podujatie v novej sezóne, ktorého sa Jakub Adamik zúčastnil sa uskutočnilo v talianskom Lignane. Po prvýkrát sa na tomto podujatí predstavil vo farbách tímu FS12 Racing Team.

KUBO #12

Do talianskeho Lignana sme prišli v piatok v noci a hneď ráno ma už čakali prvé tréningy. Od samého začiatku víkendu som sa cítil na motorke veľmi dobre. Všetko fungovalo tak ako malo a dokázal som byť hneď od úvodu konkurencieschopný, čo mi určite dodalo veľa sebavedomia do celého priebehu víkendu. V piatok sme mali šesť voľných tréningov a bol som veľmi rád, že sme sa nestretli so žiadnym technickým problémom, ktorým by sme sa museli nejako závažne zaoberať. V sobotu nás čakali ešte tri voľné tréningy, no po nich nasledovala kvalifikácia a šprintové preteky. V úvode kvalifikácie som sa bohužiaľ niekoľko kôl zdržal za jazdcami, ktorí boli o niečo pomalší odo mňa, a preto som musel zísť z dráhy a vytvoriť si miesto na zajazdenie rýchleho času. Po tom, ako sa mi počas piatku darilo, som očakával omnoho viac vydarenú kvalifikáciu. Najrýchlejšie kolo kvalifikácie mi však stačilo iba na ôsme miesto, z ktorého som nakoniec štartoval do šprintových pretekov. Vedel som, že dokážem bojovať s jazdcami, ktorí boli v čele a k tomu som potreboval do týchto pretekov odštartovať čo najlepšie. To sa mi však vôbec nepodarilo a motorka mi na štarte zhasla. Kým sa mi podarilo motorku opäť nakopnúť a odštartovať, celá skupina jazdcov už bola v druhej a tretej zákrute. Keďže som nechcel do nedeľných pretekov štartovať z poslednej pozície, musel som zachádzať konštantne rýchle časy a jazdcov predo mnou som musel dobehnúť. Po náročných pretekoch, ktoré mali iba sedem kôl sa mi nakoniec podarilo prísť do cieľa na konečnej siedmej pozícii. Po pokazenom štarte som bol s mojou jazdou nakoniec spokojný.

V nedeľu ráno sme mali warm up a potom nás už čakali dvoje hlavné preteky. Vedel som, že ak sa chcem držať v čele s najrýchlejšími jazdcami, musím odštartovať najlepšie ako viem. To sa mi však opäť nepodarilo a opakoval sa scenár zo sobotných krátkych pretekov. Všetci jazdci mi ušli a ja som zase musel od začiatku pretekov doháňať veľkú stratu. Netrvalo však dlho a preteky boli kvôli pádu prerušené, čo pre mňa predstavovalo možnosť odštartovať do pretekov ešte raz. Opakovaný štart sa mi už konečne podaril a po výborných pretekoch sa mi nakoniec podarilo prísť do cieľa na štvrtej pozícii, s čím som bol veľmi spokojný. Do druhých nedeľných pretekov som mal dobrú štartovnú pozíciu. Chcel som odštartovať čo najlepšie a možno aj veľká motivácia viedla ku menšej chybe na štarte a opäť som sa prepadol takmer na úplný koniec štartovného poľa. Avšak hneď v druhej zákrute sa mi podarilo aspoň nejakú stratu z pokazeného štartu zmazať a predbehol som hneď troch jazdcov. Po štrnástich kolách sa mi do cieľa podarilo prísť na šiestom mieste, čo mi po spočítaní bodov v celkovom hodnotení stačilo na celkové piate miesto.

S celým víkendom som bol veľmi spokojný. Jediné, s čim som spokojný nebol a čo musím zlepšiť sú určite štarty do pretekov. Najbližšie ma čakajú preteky v Česku vo Vysokom Mýte, ktoré sa uskutočnia budúci víkend.

Touto cestou by som sa chcel veľmi poďakovať mojej rodine, sponzorom a tímu FS12 Racing Team.

Tlačová správa Jakuba Adamika

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *