Denník N

Čo sa stane, ak Trump vyhrá: desať zistení z jeho veľkého rozhovoru pre časopis Time

Bývalý prezident USA a republikánsky kandidát Donald Trump. Foto - TASR/AP
Bývalý prezident USA a republikánsky kandidát Donald Trump. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Pol roka pred prezidentskými voľbami poskytol Donald Trump dva veľké rozhovory časopisu Time.

Opakovane v nich zavádzal a niekedy otvorene klamal, ako však zdôrazňuje americký týždenník, interview s ním je dôležitou sondou do duše republikánskeho kandidáta.

Z Trumpových odpovedí vyplýva, že dôveruje novinárovi Ericovi Cortellessovi, ktorého označil za „skvelého reportéra“. Počas zhruba hodiny a pol dvoch samostatných konverzácií mu detailne opísal, ako si predstavuje svoje druhé funkčné obdobie.

Hlavným odkazom je, že by sa po prípadnom zvolení obklopil lojálnymi poradcami a bol by radikálnejší. Pri otázke, či by povolal armádu proti prisťahovalcom, napríklad odpovedal: „Oni nie sú civilisti. Sú to ľudia, ktorí v našej krajine nie sú legálne. Je to invázia našej krajiny. Invázia, akú zrejme nezažila žiadna krajina.“

Trump sľubuje masívne deportácie migrantov aj generálnu amnestiu pre ozbrojencov, ktorí 6. januára 2021 vtrhli do Kapitolu. Naznačuje, že vyhodí prokurátorov, ktorí neuposlúchnu jeho príkazy, a aj to, že by mohol stíhať prezidenta Joa Bidena. Popritom sa vyhráža spojencom, že by im v prípade núdze neprišiel na pomoc.

Vybrali sme desať dôležitých bodov z Trumpových rozhovorov týkajúcich sa nielen domácej, ale aj zahraničnej politiky.

1. Amerika na prvom mieste

Trump spomína príhodu s bývalou nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou: „Povedal som jej: ‚Angela, koľko

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Americké voľby 2024

Donald Trump

Joe Biden

Vojna na Ukrajine

Svet

Teraz najčítanejšie