Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
4. mája 2024, 13:45
Čas čítania 0:58

ZOZNAM: 10 najlepších učiteľov Slovenska. Pedagógovia z celej krajiny súťažia o cenu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Učitelia sa uchádzajú o cenu verejnosti.

Verejnosť môže hlasovať za najinšpiratívnejšieho pedagóga v rámci ocenenia Učiteľská osobnosť Slovenska. Urobiť tak môže prostredníctvom ankety do 12. mája. Jeden z desiatich finalistov následne získa Cenu verejnosti. 

Medzi finalistami sú učitelia z celého Slovenska, z toho osem žien a dvaja muži. Učia prvákov na základných školách aj takmer dospelých študentov na stredných školách. Ich doménou sú humanitné a prírodovedné predmety. Spája ich aj to, že sa snažia učiť inovatívne, s nadšením a láskou.

Cieľom ocenenia je prinášať pozitívne príklady, posilniť prestíž učiteľského povolania v SR a zvýšiť motiváciu súčasných a budúcich vyučujúcich k výkonu ich profesie. V tomto roku získali 1 490 nominácií, pričom platných prihlášok bolo 152. Mnohí pedagógovia boli totiž nominovaní niekoľkokrát – najmä tí, ktorí sú medzi žiakmi mimoriadne obľúbení. Zo 152 platných prihlášok bolo 27 mužov.

Global Teacher Prize je medzinárodné ocenenie, ktoré spája komunitu inšpiratívnych pedagógov z celého sveta. Na Slovensku je jeho licencovanou súčasťou ocenenie Učiteľská osobnosť Slovenska. Zastrešujú ho mimovládna nezisková organizácia Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica a Komenského inštitút.

Nominovaný učiteľŠkola, na ktorej učí
Michaela BabejováZŠ a MŠ Milana Rastislava Štefánika, Budimír 
Ivan GábrišBilingválne gymnázium C. S. Lewisa, Bratislava
Slavomír HaberajterZŠ Juraja Fándlyho, Sereď
Zuzana HorňáčkováZŠ a MŠ Jaslovské Bohunice
Natália JedličkováBilingválne gymnázium BESST, Trnava
Zuzana LabudováZŠ a MŠ Hurbanova, Martin
Irena LehockáGymnázium sv. Cyrila a Metoda, Nitra
Jana LeškováGymnázium Leonarda Stöckela, Bardejov
Eva RadičováZŠ Márie Rázusovej Martákovej, Liptovský Mikuláš
Lenka RehákováZŠ a MŠ Staničná, Liesek
Späť
Zdieľať
Diskusia