Oživte si kanceláriu či domov, sklenené priečky menia hru

Už ste niekedy vstúpili do miestnosti a cítili tú vzdušnosť, hoci nešlo o obrovský open space? Toto čaro prinášajú sklenené priečky. A nielen do moderných kancelárií, ale aj domovov bežných ľudí. Netreba na to ani veľké stavebné zmeny. 

zdroj: https://www.sklofix.sk/sluzby/sklenene-priecky/

Krása a účelnosť môžu kráčať spolu v prípade tmavej kancelárie i obývačke, ktoré potrebujú sofistikovane predeliť. Nie vždy je priestor na radikálne zmeny interiéru, a rovnako ani čas a rozpočet nie sú nekonečné.

Čo je to sklenená priečka?

Sila sklenených priečok sa často podceňuje alebo prehliada, no v skutočnosti robia zázraky vo svete modernej architektúry.

Prvou a možno najvýraznejšou výhodou je presvetlenie a optické zväčšenie priestoru. Je fascinujúce, aký rozdiel dokáže urobiť prirodzené svetlo. Sklenená priečka toto svetlo nezastaví, naopak, pomáha mu rozliať sa ďalej. Každý kút bytu či kancelárie je živší a prívetivejší.

Zároveň však poskytujú perfektnú zvukovú izoláciu. Výsledkom je moderný priestor, kde môže mať každý svoje súkromie, no nikto sa necíti izolovaný. Preto steny zo skla nájdete v zasadačkách i kanceláriách – ľuďom umožnia diskrétne viesť rozhovory, ale neodstrihnú sa od socializácie.

Pre ešte väčší pocit súkromia sa na priečku môže aplikovať digitálna potlač. O niečo rafinovanejším riešením je inteligentná fólia, vďaka ktorej zvonku nikto neuvidí, čo sa deje za sklom, no zvnútra uvidíte všetko.

Netreba zabúdať ani na prispôsobiteľnosť. Stena zo skla presvetľuje, dáva miestnosti charakter, vzdušnosť a pocit voľnosti. Ide o univerzálny prvok, ktorý sa pekne kombinuje s inými typmi materiálov – drevom, kovom, keramikou… s čím len chcete. Hodí sa k škandinávskemu dizajnu, japandi, bohémskemu štýlu i striktnej modernej elegancii.

Vďaka ich jednoduchosti a čistým líniám sa sklenené steny nikdy nestanú vizuálne zaťažujúcim elementom.

 Ako využiť sklenené steny a priečky v domácnostiach?

Kuchynská zástena z kvalitného skla je dobrým riešením, ak si potrpíte na čistotu bez jedinej škvrny, no nechcete s handrou v ruke stráviť pol dňa. Sklo ochráni priestor za kuchynskou linkou pred mastnotou či škvrnách z omáčok. Zástenu zo skla raz-dva očistíte bežným čistiacim prostriedkom a vyleštíte.

Užitočnou informáciou je aj to, že sklenené priečky a steny sa vyrábajú z bezpečnostného kaleného skla, ktoré sa pri prípadnom rozbití nerozletí na ostré črepiny, ale rozpadne sa na malé, tupé kúsky. Tým pádom predstavujú bezpečnejšiu alternatívu k tradičným riešeniam, najmä v domácnostiach s deťmi.

Priečky zo skla vám navyše umožnia vytvoriť v domácnosti viacero funkčných zón bez nutnosti pridania pevných tehlových múrov. Môžu napríklad elegantne oddeliť pracovňu od obývačky, takže si vytvoríte tiché prostredie na prácu. Stále si ale ponecháte miestnosť plynule prepojenú s ostatnou časťou domu či bytu, zatiaľ čo vám pracovňu naplní slnečné svetlo. Rozhodne sa budete cítiť príjemne.

Možností, ako využiť sklenené tabule, je nekonečno. Napríklad aj v kúpeľni sú populárne. Ako na vani, tak aj v sprchovom kúte. Vytvárajú presne ten typ priestoru, po ktorom túžite, bez extra zásahov, v krátkom čase a s oveľa menšími nákladmi, než by ste očakávali.

Pozrite si, ako sa s realizáciou sklenených priečok popasovalo sklenárstvo Sklofix. Pre viac informácií navštívte ich stránku, kde sa o výhodách produktov zo skla dozviete všetko od A po Z.

ZDIEĽAJ NA:

Zapojte sa do diskusie. Vaše názory sú vítane!

komentárov