ELA Magazín Cestovanie

Železnice spustili sezónnu linku z Bratislavy do chorvátskeho Splitu za SUPER CENU

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) spustila sezónnu linku z Bratislavy do Chorvátska.

Ilustračný obrázok k článku Železnice spustili sezónnu linku z Bratislavy do chorvátskeho Splitu za SUPER CENU
Zdroj: ZSSK

Prvý vlak v tohtoročnej sezóne odišiel z Bratislavy do Splitu v piatok popoludní.

Veľký záujem

Vlaky po novom vyrážajú zo stanice Bratislava-Nové Mesto a do Rakúska idú cez Petržalku.

Pre uzáveru trate cez Marchegg budú autovozne pripojené až vo Viedni. O spustení sezónnych vlakov do Chorvátska v piatok informovali predstaviteli­a ZSSK.

„Dnešný vlak je obsadený na 96 %. A do tohto momentu bolo predaných na túto sezónu už viac ako 11-tisíc lístkov. Minulý rok sme za celú sezónu prepravili takmer 19-tisíc cestujúcich,“ uviedol generálny riaditeľ ZSSK Peter Helexa. Pripomenul, že vlaky do Chorvátska vypravuje ZSSK v spolupráci s rakúskym dopravcom Österreichische Bundesbahnen (ÖBB).

Trikrát do týždňa

Dovolenkové vlaky budú jazdiť z Bratislavy do chorvátskeho Splitu každú stredu, piatok a nedeľu. Cesty zo Splitu sú naplánované na pondelky, štvrtky a soboty. Dovolenkové vlaky budú premávať do 5. októbra.

Motorky a autá v tohtoročnej sezóne nie je možné prepravovať z Bratislavy, autovozne sa pripájajú až vo Viedni.

„Tento rok, žiaľ, z dôvodu elektrifikácie trate Devínska Nová Ves – Marchegg autovlak premáva len z Viedne,“ priblížil riaditeľ úseku prevádzky ZSSK Karol Henzély.

Cestujúci sa do dovolenkovej destinácie dostanú vlakmi EuroNight s klimatizovanými vozňami na sedenie, lôžkovými vozňami i ležadlovým vozňom.

Ceny lístkov sa začínajú na sume 39,90 eura, ako však pripomenul Henzély, ceny sú pohyblivé a postupne sa vyvíjajú, závisia od času nákupu i záujmu cestujúcich.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM