Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
03.05.2024 05:05

Zelený Chopok s rekordnou účasťou


Záujem o účasť na podujatí Zelený Chopok v Jasnej príjemne prekvapila, prišlo spolu 261 dobrovoľníkov z troch krajín.


Pod Chopkom sa po 13. krát stretli dobrovoľníci na tradičnom jarnom ekologickom podujatí Zelený Chopok. Aktivitu premiérovo spoločne zorganizovali horské stredisko Jasná, obec Demänovská Dolina aj Oblastná organizácia cestovného ruchu Region Liptov.


Záujem o účasť na podujatí Zelený Chopok v Jasnej príjemne prekvapila, prišlo spolu 261 dobrovoľníkov z troch krajín. „Registráciu sme museli uzavrieť už po 3 dňoch, pretože sme naplnili kapacity na severnej aj južnej strane Chopku. Sme radi, že aj napriek presunu podujatia na nový termín, ľudia prišli a pomohli nám po sezóne urobiť poriadok nielen v stredisku, ale aj v okolí Vrbického plesa či na okolitých chodníkoch a zjazdovkách,“ informoval riaditeľ strediska Jiří Trumpeš.

„Potešujúce je, že odpadu je celkovo menej, no stále sa nájde a vždy plníme desiatky vriec. Zvyšky bobov, blatníkov, odpad zo sladkostí, zvyšky plastových fliaš aj krabičiek od cigariet. Sneh poodkrýval zimné prehrešky a dnes sme ich spoločne upratali,“ uviedol Richard Bros, starosta obce Demänovská Dolina.

Odmenou okrem dobrého pocitu z prospešnej činnosti a pohybu na čerstvom vzduchu bol pre všetkých účastníkov aj chutný obed a jednodňový lístok na lyžovačku v budúcej lyžiarskej sezóne. „Našu spoločnú ekologickú aktivitu vnímame aj ako súčasť príprav Liptova na letnú sezónu. Veríme, že bude úspešná a región Liptov bude vďaka krásnej, čistejšej prírode aj pestrej ponuke atrakcií opäť obľúbenou voľbou pre dovolenkárov zo Slovenska aj zahraničia,“ doplnila Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov.

Doterajších 13. ročníkov podujatia Zelený Chopok pomohlo zbaviť Demänovskú dolinu nielen stoviek vriec odpadu, ale v spolupráci s urbármi vysadiť aj tisícky nových stromov. Podujatie Zelený Chopok je venované prírode a ľuďom, ktorí chcú urobiť niečo pre životné prostredie, má svojich nasledovníkov aj v ďalších rezortoch prevádzkovaných spoločnosťou TMR. Zelený Ještěd a Zelený Špindl v Českej republike ako aj Zelený Szczyrk v Poľsku pomáhajú strediskám upratať chodníky a zjazdovky po zime a pripraviť ich na letnú sezónu.

Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV spolufinancuje ekologickú akciu Zelený Chopok aj z dotácie Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky vo výške 3 000,- eur.

Autor: (ts-OOCR Región Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.05.2019
Zelený Chopok už čoskoro
V piatok 10. mája 2019, už po siedmy raz stretnú dobrovoľníci na obľúbenom podujatí Zelený Chopok. Zjazdovky a ich okolie sa budú čistiť zo severnej aj južnej strany a chystá sa aj výsadba stromčekov.
viac
06.06.2020
Liptáci otvorili letnú sezónu
Na Liptove 6. júna 2020 v Areáli vodného slalomu v Liptovskom Mikuláši symbolicky otvorili letnú sezónu. Reštart cestovného ruchu Liptáci zobrali doslova a šliapli poriadne do pedálov. Odhodlali sa zbúrať mýty, že Liptov nie je cyklistický región.
viac
16.12.2021
Región Horehronie a Liptov otvorili zimnú sezónu v olympijskom duchu
Oblastná organizácia cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE a LIPTOV spoločne otvorili 15. decembra 2021 zimnú sezónu plnú noviniek, sprievodných akcií a scénických programov pre všetkých, ktorí plánujú tráviť voľné chvíle na špičkovo upravených svahoch a v areáloch lyžiarskych stredísk.
viac
12.07.2023
Rodinný rozprávkový festival na Liptove navštívilo 17 000 ľudí
Rodinný rozprávkový festival Za siedmimi horami na Liptove prilákal tento rok 17 000 návštevníkov zo Slovenska, Česka, Poľska, Ukrajiny či Fínska. Informovala o tom Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %