Denník N

Býčie zápasy mali byť aj v Košiciach. Keď sa vrátili do Mexika, fanúšikovia skandovali olé

Plaza de Toros de Las Ventas, Madrid, Španielsko. Foto - Giovanni Calia/Unsplash
Plaza de Toros de Las Ventas, Madrid, Španielsko. Foto – Giovanni Calia/Unsplash

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Davy ľudí kričia: „Nech žije sloboda!“ zatiaľ čo prvý býk kopytami rozráža zem v okrúhlej aréne. Čakajú na matadora v zdobenom oblečení, ktorý zvieraťu zamáva červenou látkou pred nosom, aby mu mohol dať poslednú ranu čepeľou.

Stalo sa to po prvý raz od roku 2022, keď boli v hlavnom meste Mexika býčie zápasy zakázané. Najvyšší súd minulý rok v decembri zákaz zrušil a už tento rok v januári sa konalo podujatie v najväčšej aréne na svete La Plaza México, ktorú zaplnili tisíce fanúšikov.

Nechýbalo veľa a býčie zápasy mohli byť v minulosti aj na Slovensku.

Býky mali doviezť zo Španielska

„Nedovoľme barbarstvu vstúpiť na naše územie,” písali slovenskí a českí aktivisti zo Slobody zvierat a Svobody zvířat v informačnom vestníku z roku 1993. Vyburcovali ich plány španielskeho podnikateľa priniesť býčie zápasy do Česka aj na Slovensko.

Rafael Porcar na svojom španielskom ranči choval 200 býkov. Premiéru býčích zápasov si naplánoval na

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ochrana prírody

Príroda

Životné prostredie

Slovensko, Svet

Teraz najčítanejšie