Štvrtok 23.05.2024
Dnes má meniny 
Želmíra
°C
03.05.2024 04:10

ZMOS si uctil pamiatku generála Milana Rastislava Štefánika


Snímka zdroj: ZMOS


Predstavitelia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) si 2. mája pripomenuli 105. výročie tragického úmrtia Milana Rastislava Štefánika pri jeho pomníku na Námestí Milana Rastislava Štefánika v Bratislave.


„Uctili sme si pamiatku jedného z najvýznamnejších slovenských politikov a štátnikov, ktorým bol generál Milan Rastislav Štefánik, spolutvorca prvej Česko-Slovenskej republiky. ZMOS sa hlási k národným a historickým osobnostiam a udalostiam, ktoré zásadným spôsobom ovplyvnili život a postavenie nášho národa v kontexte jeho štátotvornosti a uplatňovania princípov demokracie,“ uviedol predseda ZMOS Jozef Božik, ktorý si pamiatku Milana Rastislava Štefánika uctil spolu s podpredsedom Komory miest a starostom Ružinova Martinom Chrenom a ústrednou riaditeľkou Kancelárie ZMOS Zuzanou Špačekovou. 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2016
Odkaz z Bardejova: Podporme sa navzájom, nesúperme, ale spolupracujme
Na svojom výročnom sneme sa 16. marca v Bardejove zišli členovia Regionálneho združenia miest a obcí Šariša. ZMOS na zasadaní zastupoval jeho výkonný podpredseda Milan Muška.
viac
03.05.2016
V Margecanoch sa na výročnom zasadaní zišli členovia ZMO Hnileckého regiónu
Za Košický samosprávny kraj sa na rokovaní, ktoré sa konalo v Margecanoch 3. marca, zúčastnili aj zástupcovia Úradu Košického samosprávneho kraja - Ladislav Olexa a Marek Mitterpák. Združenie miest a obcí Slovenska na zasadaní zastupoval výkonný podpredseda Milan Muška.
viac
15.06.2016
Prvé rokovanie Rady ZMOS po májovom 27. sneme ZMOS sa konalo v Dunajskej Strede
Predseda ZMOS Michal Sýkora zvolal na 14. júna 2016 v poradí siedme rokovanie Rady ZMOS, na ktorom predložil vyhodnotenie priebehu 27. snemu ZMOS. Návrh na rozpracovanie priorít schválených snemom a námetov z diskusných príspevkov predložili výkonní podpredsedovia Milan Muška a Jozef Turčány.
viac
17.07.2020
V Košariskách a okolí sa uskutočnia oslavy 140. výročia jeho narodenia
V pondelok a utorok (20. a 21. 7.) sa v obci Košariská a v okolitých mestách a obciach uskutočnia oslavy 140. výročia narodenia generála Milana Rastislava Štefánika, ktoré sa budú konať pod záštitou prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Informovala o tom webová stránka mesta Myjava.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %