Denník N

Pozrite si päť veľkých projektov, ktoré vyrastú v Bratislave. Premenia petržalský breh Dunaja aj chátrajúci priemyselný areál

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • V Novom Meste sa začína povoľovací proces projektu Palma.
  • Na petržalskom brehu Dunaja vyrastú štvrte Nové Lido a Southbank.
  • Trnavské mýto má už čoskoro oživiť Nový Istropolis.
  • Pod hradným kopcom sa už stavia luxusná Vydrica.

Najviac pozornosti si v posledných rokoch v Bratislave pýtal čulý stavebný ruch na Mlynských nivách, kde vyrástol napríklad Sky Park, Eurovea Tower či Klingerka. Významné projekty sa však chystajú aj v iných častiach hlavného mesta a majú potenciál pretvoriť aj miesta, ktoré ho ešte donedávna špatili.

1. Palma sa prizná k priemyselnej minulosti

Novej mestskej štvrte sa dočkajú aj obyvatelia bratislavského Nového Mesta. Projekt Palma má vyrásť na mieste priemyselného areálu rovnomennej firmy. Šesťhektárový pozemok posledné desaťročie chátral. V roku 2019 ho kúpil developer Corwin, ale ruky mu zviazal územný plán. Ten ešte stále počíta s tým, že sa areál bude ďalej využívať na výrobu a administratívu.

Corwin má však úplne iné plány. Ateliér Gehl Architects preň naprojektoval Palmu tak, aby sa mohla stať novým centrom tejto časti Bratislavy s bývaním, občianskou vybavenosťou, modernými kanceláriami a kultúrou.

Prvého mája developer zorganizoval v priemyselnom areáli

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Developeri v Bratislave

Reality

Bývanie a záhrada, Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie