Toto je mail, ktorým sa vyhrážali deťom krviprelievaním

3.5.2024
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Na desiatky bratislavských škôl prišiel v piatok ráno výhražný email, ktorý sa vyhrážal nastraženými bombami a krviprelievaním. Spomínaný email máme v Bratislavských novinách k dispozícii. Z jeho obsahu mrazí.

Predseda regionálneho združenia bratislavských mestských častí a starosta Ružinova Martin Chren spresnil, že vyhrážku dostalo viac ako 26 škôl na území hlavného mesta. "Skoro ráno sme sa dozvedeli, že niekoľko ružinovských základných škôl dostalo bombovú vyhrážku prostredníctvom e-mailu. Čoskoro sme sa dozvedeli, že najmenej 26 škôl v celej Bratislave dostalo presne rovnakú vyhrážku," uviedol Chren.

Mnohé školy evakuovali, polícia prehľadávala ich spoločné priestory. 

Spomínaný mail máme v Bratislavských novinách celý k dispozícii. Je mimoriadne surový a hrozivý. "V škole je veľa výbušnín. Vždy sme čakali na deň, kedy budeme môcť zísť do mesta a neskryť svoju tvár," píše sa v uvode mailu.

Nasledujú vyhrážky a strašné obrazy o prelievaní krvi učiteľov v školách či nožoch v krku. "Nepriatelia Alaha prekrútia naše činy. Šaríja nerozdeľuje neveriacich na bojujúcich a mierumilovnych," uvádza sa napríklad v maili.

Viet plných vyhrážok je tu viac, avšak ich nezverejňujeme. "Naše nákladné vozidlá sú plné výbušnín. Zničia vás na hlavných námestiach ako v Nice," mohli si napríklad prečítať riaditelia škôl.

Žiadna hrozba sa však nenaplnila a deti sa postupne vrátili do škôl. Polícia po autoroch mailu intenzívne pátra. 

(ms, lb)

Páčil sa vám článok?