back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Odpovede na interpelácie poslancov MsZ zo dňa 18. 04. 2024

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Mestský úrad  /   Mgr. Ján Jankulár:

Považuje mesto sadové  úpravy na ul. Dionýza Štúra a ul. Garbiarska za ukončené a prevzaté? Sadové úpravy sú nedostatočne predovšetkým na ul. Garbiarska, terén bol upravený, ale výsadba trávy prebehla rozhádzaním trávových semien bez akejkoľvek závlahy. Samozrejme boli vyfúkané a tráva na danom mieste takto neporastie. Plánuje sa mesto problému zelene na danom území ešte venovať?

Odpoveď: Predmetné sadové úpravy boli ukončené a prevzaté. Určité nedostatky rieši mesto s dodávateľom v rámci reklamácie.

PaedDr. Slávka Kramárová:

Prečo sme my – poslanci neboli vopred oboznámení o plánovaní založenia mládežníckeho parlamentu, ktorý sa dotýka mesta Sereď? Zo zákona  č. 282/ 2008 Z.z. o obecnom zriadení podľa par.10 ods.2 môže obec zriadiť „obecný, resp. mestský mládežnícky parlament“ ( § 6a môže aj FO alebo PO – OZ ). Na činnosť môže žiadať financie z ministerstva. Občianskych združení  zameraných na mládež je v meste dostatok, aj školy v meste majú na základe školského zákona – č. 596/2003 Z.z. založené žiacke parlamenty.

V meste pracuje obvodný školský úrad, preto som presvedčená, že mesto by malo koordinovať prácu mládeže a súčasťou takého parlamentu majú byť  zástupcovia žiackych parlamentov.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Je to len názov občianskeho združenia, alebo mestu vyplývajú nejaké povinnosti z podpísania memoranda?

Odpoveď: Záujem mladých ľudí participovať na verejnom živote v našom meste a potreba založenia mládežníckeho parlamentu bol prezentovaný na mnohých podujatiach organizovaných KC Priestor. Na základe toho KC Priestor koordinoval, usmerňoval a finančne podporoval            založenie Občianskeho združenia Nová Sereď, mládežnícky parlament mesta Sereď v súlade so zákonom č. 83/1990 Zb. o združovaní občanov v znení neskorších predpisov OZ vzniklo 11. 12. 2023.

Podpis Memoranda o spolupráci nepodlieha schváleniu mestským zastupiteľstvom v súlade s § 11  zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov.

Povinnosti obce v oblasti práce s mládežou sú stanovené v § 6 zákona 282/2008 Z. z. o podpore práce s mládežou a o zmene a doplnení zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Podpisom memoranda sa mesto Sereď za účelom podpory neformálneho vzdelávania, tvorivosti, podnikavosti a dobrovoľníctva, psychického zdravia mladých, prevencie šikany, užívania návykových látok mládeže, participácie na verejnom živote mesta, skvalitnenia života, sociálneho začlenenia a informovanosti mladých zaviazalo skvalitňovať podmienky pre zvýšenie bezpečnosti obyvateľov na území mesta, určilo koordinátora práce s mládežou ako zamestnanca, ktorý ako zástupca mesta Sereď pravidelne komunikuje s mládežníckym parlamentom a pomáha jeho činnosti, prisľúbilo napĺňať ciele stanové v koncepcii práce s mládežou, dvakrát ročne poskytne bezodplatne priestory Mestského úradu alebo zabezpečí   poskytnutie priestorov Domu kultúry na podujatie pre mladých, organizované mládežníckym parlamentom.

Spolupráca zo strany mesta, tak ako je deklarované v podpísanom memorande teda nezakladá pre Mesto Sereď žiadne finančné záväzky. Do novovzniknutého  Občianskeho združenia Nová Sereď, mládežnícky parlament mesta Sereď boli pozvaní všetci zástupcovia žiackych parlamentov v meste Sereď.

Správnosť a vhodnosť zvoleného postupu Mesta Sereď ako i novovzniknutého občianskeho združenia bola potvrdená aj na stretnutí vedenia Mesta Sereď so zástupcami Národného mládežníckeho parlamentu, Mládežníckeho parlamentu Trnavy, Serede, Lučenca a študentského parlamentu Senica. Na tomto stretnutí sa zúčastnili aj zástupcovia Národného inštitútu vzdelávania a mládeže, ako i  koordinátori mládeže z Hlohovca a Piešťan.

Bc. Erik Štefanek:

Na zastupiteľstve konanom dňa 14.09.2023 som požiadal o vykonanie auditu reklamných plôch Správy majetku Sereď a Domu kultúry v Seredi. Pýtal som sa na informácie, aké plochy majú prenajaté za účelom reklamy, aké príjmy boli dosiahnuté z tejto činnosti a či si nájomníci plnia svoje povinnosti. Do dnešného dňa, t.j. viac ako po 7 mesiacoch stále nemá odpoveď. Chcem preto opakovane požiadať zodpovedné osoby, aby si splnili svoje povinnosti a požadované informácie mi poskytli v čo najkratšom čase. 

- Článok pokračuje pod reklamou -

Zodpovední:

Požiadavka zabezpečiť vyhotovenie takéhoto materiálu bola opakovane položená konateľovi Správy majetku Sereď ako i riaditeľovi Domu kultúry v Seredi. Vzhľadom na zmenu konateľa, ktorá nastala od 1.5.2024, bude táto požiadavka komunikovaná s novým konateľom spoločnosti. Riaditeľ Domu kultúry bude upozornený na nesplnenie úlohy a bude mu daný termín na vypracovanie takéhoto dokumentu.

Interpelácie nájdete zverejnené TU: 2024-04-18_140_interpelacie_msz

 

zdroj: Mesto Sereď

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. To Vám nie je trápne takto odpovedať?!
    Od 13.9.2023 nie ste schopný dodať informácie ?
    Ak sa nemýlim štatutár a riaditeľ DK sú platení z našich daní ! Čo robia na tých pozíciách ak nie sú schopný ani za 6 mesiacov poskytnúť informácie! Spravujú majetok nás všetkých ! Čo ma s tým spoločne Vymena konateľa. Predchádzajúci konateľ nebral za svoju prácu plat?
    A k riaditeľovi DK sa nebudem ani vyjadrovať .

  2. „Zo zákona č. 282/ 2008 Z.z. o obecnom zriadení“…

    To vážne poslankyňa MsZ nepozná číslo zákona o obecnom zriadení?

  3. Konatel SMS aj riaditel Dk si vobec neplnia svoje povinnosti venuju sa svojim aktivitam a kaslu na vsetko ako mozu prenajat ciganomDkafe a obyvajnym ludom vyrubia taky cennik ze radsej idu inam

  4. Neviem ktorý je horší ci riatiel DK alebo bývalí konateľ SMS. Konečne miesto SMS je nový konateľ a dá čím skôr veci do poriadku ( iked mu to pôjde zo začiatku pomaly keďže je to úplne všetko zanedbané) tešíme sa na nové zmeny a bolo by ešte veľmi dobre vymeniť riaditeľa DK aby tam nastala zmena a poriadok. Lebo je to v katastrofálnom stave a strašne je hrozné DK. Tešíme sa a čakáme na zmenu vedenia DK a novému konateľovi SMS prajeme pevné nervy.

  5. pre katastrofa takáto odpoveď
    pán kolega mal by si vedieť že Jankulár a jeho poslanecká partia držia ochrannú ruku nad riaditeľom DK a SMS . Primátor ich bez súhlasu poslancov nemôže odvolať. Až teraz keď Toth nemal robotu lebo jeho parťák sa nechal zvoliť za kontrolóra, tak si našiel teplé miestočko v SMSke sa ľady pohli. Aj to iba preto lebo patrí do Jankulárovej partie

    1
  6. Čo má tá katastrofálna odpoved p. primátora spoločné s partiou “ Jankulara” ? Za volebné obdobie pána primátora ani raz návrh na zastupiteľstve na odvolanie riaditeľa DK a konateľa SMS za ich nič nerobenie.
    Ak by bol prednesený návrh na MZ na odvolanie a poslanci by nekonali potom možno hovoriť o partiách poslancov.
    Zatiaľ je tolerovanie tohto katastrofálneho stavu v DK a v SMS zodpovedný primator!
    Čítali ste tú odpoveď na interpelácie poslancov? To je odpoveď primátora na tento stav, aké nápravy vyvodil do dnešného dňa za tento stav? Žiadne !
    Prepáčte ja by sa pod zem prepadol keby som to musel podpísať .
    A ani sa nečudujem že ich má riaditeľ DK a konateľ ktorému skončilo funkčne obdobie v paži!

  7. Ved stary konatel tam zostava bude robit zastupcu novemu tak co sa meni? Nic iba dalsi plat

  8. v paži ich ma preto lebo vie že partia okolo Jankulára ho v každom prúseri podrží Stačí sledovať zastupiteľstvá a hneď zistíš že sa riadia heslom čím horšie tým lepšie. Čím viac chlastá riaditeľ a má večí problém udržať sa na nohách tým lepšie pre túto partiu

  9. Tak to vidite na tej odpovedi. My nemame mladeznicky parlament riadne zriadeny pri zastupitelstve ako Galanta. Mame len dalsie OZ co ma taky nazov. Sa tie OZ doslova kotia, ako by ich jedna mater mala. Alebo jedna Miroslava? Necham na kazdeho uvazeni, ale ze vam to ludia zlaty nie je divne.

  10. Pre: Anonym 4. mája 2024, 20:27
    Klasické klanové správanie, po našom rodinkárstvo a viacmenej dôvod prečo slovensko nenapreduje a nikdy nebude schopné dobehnuť vyspelejšie štáty, ktoré tento spôsob vládnutia už zavrhli. Odpoveď nato prečo rusko s najväčším nerastným bohatstvom na svete s relatívne inteligentnou populáciou je zaostalé a ekonomicky na úrovni Mexika…

  11. Ale je vtipné čítať tie komentáre stále od toho istého človeka, asi má slabosť na pani poslankyňu, alebo len závidí že sa jej darí robiť dobré veci. Ale áno, závisť a hlúposť je dôvod, prečo sme ako krajina ešte stále tak pozadu. Ale roky pribúdajú, čas spraví svoje, snáď to pomôže.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované