Umelej inteligencii Gemini môžete položiť otázku už aj cez adresný riadok prehliadača Chrome

Google prináša jazykový model Gemini do adresného riadka prehliadača Chrome. Pomocou skratky @gemini sa môžete umelej inteligencie opýtať prakticky čokoľvek, čo vás zaujíma.

Google Chrome Android smartfon titulka
Zdroj: XanderSt / Shutterstock.com

Umelá inteligencia je fenoménom dnešnej doby. Odštartovala to technológia ChatGPT od OpenAI, ktorá je dnes dostupnou pre širokú verejnosť, no ani konkurencia nezaostáva pozadu.

Google neskôr predstavil technológiu Bard AI, ktorú neskôr premenoval na Gemini. Umelá inteligencia od Google je na Slovensku dostupnou od júla minulého roka, pričom vyskúšať si ju môže ktokoľvek.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Google implementoval Gemini do prehliadača Chrome

Pre tých, ktorí nevedia, tak ChatGPT ako aj Gemini, sú jazykové modely, ktorých sa môžete opýtať prakticky čokoľvek. Krátko na to, ako položíte otázku, a je úplne jedno, či sa pýtate na vesmír alebo jadrovú fyziku, tak v priebehu pár sekúnd dostanete odpoveď.

Google na sociálnej sieti X zdieľal príspevok, v ktorom informoval širokú verejnosť, že ku Gemini možno najnovšie pristúpiť cez adresný riadok prehliadača Chrome.

„Rýchlo začnite čet s Gemini pomocou novej skratky v paneli s adresou cez prehliadač Chrome pre počítač,..“, píše gigant v príspevku nižšie.

Všetko, čo k tomu stačí, aby ste mohli položiť umelej inteligencii otázku, je, aby ste do adresného riadka napísali „@gemini“ a následne sa môžete opýtať, čo máte na srdci. Či už potrebujete nájsť recept na sviečkovú, alebo potrebujete pomôcť vypočítať zložitý matematický príklad, AI vám bez odvrávania pomôže. Ako začnete písať @gemini a uvidíte ikonu, ako môžete vidieť nižšie na snímke obrazovky, tak funkciu už máte dostupnú.

gemini chrome
Zdroj: Vosveteit.sk

Potom, ako sa umelej inteligencie niečo opýtate, tak budete automaticky presmerovaný na stránku Gemini, kde nájdete odpoveď. Je dôležité ešte uviesť, že na to, aby ste si mohli prečítať odpoveď, tak musíte byť ku AI prihlásený, napríklad cez váš Gmail účet.

Treba ale podotknúť, že umelú inteligenciu Gemini cez skratku v prehliadači nemusíte mať stále v tomto momente dostupnú. Dôvodom je, že Google túto funkciu sprístupňuje postupne. No druhým dychom je potrebné povedať, že ak ju nemáte k dispozícii, tak by sa to malo zmeniť v priebehu najbližších hodín, prípadne dní.

Ak by ste umelú inteligenciu Gemini chceli vyskúšať, tak sa uistite, že máte Chrome vo verzii 124 alebo novší.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre