Založ si blog

Štefánia Jánošíková Soňa Hagarová- „vzory“ verejnoprávnosti SRo

Dnes v obedňajšom Rádiožurnále sa pani novinárka Štefánia Jánošíková predviedla ako žiarivý príklad „verejnoprávnosti“ RTVS – verejnoprávnosti v mimoriadne negatívnom smere. 5 minút kydala klamstvá na mediálnu situáciu v SR. Odrazila sa od „údajov“ , ktoré jej zabezpečilo akože medzinárodné porovnanie mediálnej oblasti v SR a vo svete. Tvorca tohto porovnania bol a je samozrejme, mimoriadne neobjektívny. „Údaje“ za SR poskytli fanaticky protivládne orientovaní novinári a mediálni „experti“. Mimovládkari. Progresívni a liberálni politici. Profesionálni klamári. Nepriatelia slovenskosti. Od nich sú teda údaje o Slovensku naozaj vždy iba „pravdivé“, nezávislé, nadstranícke…

Pani novinárka Jánošíková okrem protislovenských kydov z akože medzinárodnej štúdie poskytla priestor na vyjadrenie niekoľkým ako inak, protivládne orientovaným „expertom“ Aby sa nepovedalo, zostrihla aj 20 sekundový kúštiček z vyjadrenia poslanca Michelka. Tých pár sekúnd odlišného pohľadu na vec beznádejne zaniklo v kope klamstiev ostatných respondentov. Pani Jánošíková jednoducho odviedla „dobrú prácu“. Splnila úlohu. Jej šéfovia -tí oficiálni no najmä tí v pozadí, môžu byť spokojní.

Kvalitnú dezinformačnú prácu odviedla aj Soňa Hagarová. V relácii „Z prvej ruky“ si k materiálu Globsec plnému lží a klamstiev zavolala dve diskutérky, -jednu „objektívnejšiu“ ako druhú. Najmä stará SLOVAKOFÓBNA „hviezda“ Szomolányiová sa mala možnosť blysnúť v plnej nádhere svojej „duchovnosti“. Táto „diskusia“ bola odstrašujúci príklad toho, ako si RTVS predstavuje diskusiu – podľa modelu Večera s Havranom to bola diskusia presvedčeného s ešte viac presvedčeným. Jednomyseľnosť ako za boľševikov. Šéfovia Jánošíkovej a Hagarovej naozaj môžu byť spokojní.

-„Spokojní“ po dnešku môžu však byť aj tí, čo zbierajú dôkazy o škandalóznej „verejnoprávnosti“ RTVS. Poslanci /osobitne z Hlasu SD/ by si mali z archívu vypočuť, čo sú dnes spravodajstvo a publicistika na RTVS schopné spáchať. Mali by si to vypočuť a mali by rýchlo konať. Lebo inak budú aj oni spoluvinníkmi duchovnej pohromy, aká sa dnes z RTVS šíri po našom Slovensku.

Príkladom toho, že nie všetko v našich médiách je zlé, je relácia „Téma“. Moderátor Král nie je ideál žurnalistiky. Sympatické na ňom je však aspoň to, že sa pokúša poskytnúť priestor pre obe názorové strany, snaží sa zavolať do diskusie skutočných oponentov. Tak to bolo aj dnes. Diskusia Jaurovej a Michelka dnes na obed na ta3 bola naozaj „výživná“. Ostrá ale kultivovaná. Takže nie ani na Slovensku nie je všetko zlé. Chvalabohu.

Denník N už vie, že za atentátom na Fica je Moskva

15.05.2024

S odvolaním sa na nejakého neskutočne bystrého maďarského investigatívneho novinára Szabolcsa Pányiho redaktor Denníka N Kern napísal, že atentátnik Cintula sa v minulosti stýkal s „proruskou“ nacionalistickou skupinou „Slovenskí branci“. Kern v tom už teda má jasno. Takmer 10 rokov stará fotka „brancov“ s Cintulom je nepriestrelný dôkaz [...]

Začínajú dva týždne reklamného pekla

10.05.2024

Dnes začína obludnosť, čo sa volá formálne „hokejové majstrovstvá“. De facto začína reklamné peklo. Zo všetkých možných mediálnych trúb už začali trúbiť: čipsy, energetické nápoje, tepláky, pivo, pizza, televízory, mobily, lacné hovory, akciové televízne programy…no predovšetkým tričká, zástavky, šiltovky, okuliare, cylindre… stupídne a [...]

Je toto tu už sektárske médium ?

07.05.2024

Dnes sa tu objavili ďalšie 3 panenské „blogy“ písané AI, v štýle sekty „tvorivej spoločnosti“. Naposledy podpísané ako „branoha“ a „chajimseli“. Rovnaké frázy, rovnako pekné farebné fotografie. Rovnaká bezduchosť. Všeobsiahle frázy. Kompilát z mediálnych klišé. Sladkasté nič, čo sa rozlieva po tomto blogovisku ako opojne [...]

Pápež František

Za uzdravenie Fica sa modlí aj pápež, poslal list Čaputovej

17.05.2024 21:49

Pápež František zaslal v súvislosti s atentátom na slovenského premiéra Roberta Fica list prezidentke Zuzane Čaputovej.

Robert Kaliňák, odkaz

Kaliňák: Vykreslili ste Fica ako zlo, takto to dopadlo. Očakávame jedno úprimné prepáčte

17.05.2024 19:11

Spoločenský zmier sa nedá postaviť na falošnej politickej korektnosti, uviedol Robert Kaliňák. Žiada od tých, ktorí vykreslili Fica ako zlo, jedno úprimné prepáčte.

kosovo nato

Baerbocková: Kosovo patrí do Rady Európy. Srbsko v takom prípade hrozí odchodom

17.05.2024 18:25

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková v piatok vyzvala lídrov Kosova, aby čo najskoršie splnili podmienky na prijatie do Rady Európy.

Izrael, Haag

Izrael v Haagu: Vojna v Gaze je tragická, nejde však o genocídu

17.05.2024 16:44

Izrael tak reagoval na tvrdenia Juhoafrickej republiky, ktorá ešte v decembri podala MSD sťažnosť voči Izraelu za údajnú genocídu.

feren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 69372x
Priemerná čítanosť článkov: 2312x

Autor blogu

Kategórie