Recept na fantastický granadírsky pochod – obed z pár ingrediencií

Prešla som naozaj mnoho rôznych kuchárskych kníh a webstránok, aby som zistila, ako sa tento recept volá oficiálne, k žiadnemu jednotnému názvu som sa však nedopátrala.

Mnohí si možno myslia, že názov napovedá tomu, že recept pochádza zo španielskeho mesta Granada, no to vraj nie je pravda – ide o recept čisto slovenský. A navyše, je veľmi jednoduchý a tým pádom vhodný aj pre tých, ktorí sa práve učia variť.

Môžete ho totiž nájsť pod pojmom granadír, granatír, grenadír, granatiersky pochod, granadiersky pochod, granatírsky pochod alebo dokonca aj granadyr marš. Nezávisle od názvu, stále však hovoríme o tom istom jedle a tak som si ho v tomto článku dovolila nazvať tak, ako ho poznám ja – granadírsky pochod.

Ingrediencie na pravý slovenský granadírsky pochod:

  • surové zemiaky, asi 7 kusov
  • uvarené fliačky (1 balík)
  • olivový olej
  • 2 cibule
  • červená paprika
  • soľ, čierne korenie

Odporúčame prečítať: Recept na domáce makové šúľance

Ingrediencie na granadír

Zdroj: instagram.com/my.kitchen._.my.rules

Postup receptu na klasický granadír s fliačkami:

  1. Uvariť chutný granadír je úplne jednoduché. Pripravíme si dva hrnce – v jednom uvaríme zemiaky v šupke a v druhom cestoviny.
  2. Uvarené zemiaky nakrájame.
  3. V hrnci osmažíme na oleji cibuľku. Potom zasypeme štedrou porciou mletej červenej papriky.
  4. Po chvíľke pridáme aj na kocky nakrájané zemiaky a taktiež cestoviny fliačky.
  5. Dobre premiešame a ochutíme soľou a korením.

Jednoduchý granadiersky pochod servírujeme s nakladanou zeleninou, resp. kyslými uhorkami. Môžeme podľa chuti posypať aj nastrúhaným syrom. Dobrú chuť!

TIP na najlepší granadír

Ak chcete granadír posunúť na ďalší level, k opraženej cibuľke pridajte aj na kocky nakrájanú slaninku. Pridá to granadíru úplne inú chuť. A rovnako odporúčame vyskúšať opečený granadírsky pochod. Ako na to? Porciu granadíru hodíme na rozpálenú panvicu a necháme z oboch strán opiecť. Jeho chrumkavá chuť vás dostane!

Ďalšie tipy na chutné slovenské jedlá:

Zdroj úvodnej foto: instagram.com/my.kitchen._.my.rules

Článok aktualizovaný 3.5.2024

12 komentárov
Soňa Krátka

Soňa Krátka

01.03.2017 07:54

...mám rada, avšak len také bez slaniny a klobásy, také ako ss robilo voľakedy - jednoduché - zemiaky, rezance, cibuľa olej mletá paprika, soľ, korenie, majoránka..a buď uhorky alebo cviklový šalát

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

01.03.2017 10:12

Moje obľúbené jedlo.

Vaše meno:

tofica

tofica

01.03.2017 17:10

Mňam. Najlepší je s červenou repou zaváranou.. - príloha..

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

02.03.2017 15:23

taky to u nás jede

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

03.03.2017 16:32

máme radi, dobre, že ste pripomenuli, dávnejšie som už nevarila

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

03.03.2017 17:53

super, už viem čo navarím v sobotu

Vaše meno:

Soňa Horáčková

Soňa Horáčková

07.03.2017 13:31

máme ho radi, dobrý tip, zajtra urobím :)

Vaše meno:

Jana Uhrová

Jana Uhrová

19.03.2017 14:52

granadír je jedna z klasík, ktorá nám chutí a zvykneme ho pripravovať

Vaše meno:

Lucia Stupková

Lucia Stupková

24.09.2017 13:15

Varime sem tam,vydatne a vyborne jedlo,spolu so slaninkou alebo klobaskou

Vaše meno:

Angela Gavlasová

Angela Gavlasová

28.09.2017 01:36

Jedno z mála jedál, ktoré nezjem.

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

06.06.2018 09:24

osvedčené klasické jedlo,máme ho radi.

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

10.10.2018 22:31

Mám ho rada je mňam a robím domáce fliačky

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE