Založ si blog

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych nechápavcov, čo každé slovo berú doslova, reagujú naň iba na úrovni prvej signálnej sústavy a tvária sa, že nevedia ani do troch narátať.

V poslednom čase pribúdajú príklady moróznosti kedysi uchechtaných opozičníkov ako májovky po jarnom daždi. Príklady ?

Pred pár týždňami sa v mejnstríme rozbehli útoky na mladého Kaliňáka, lebo ironicky poznamenal, že bude treba cez políciu a SIS prelustrovať, prevetrať súkromie opozičných novinárov a politikov. Hoci išlo o jasnú „srandu“ a spočiatku to tak aj novinári brali, odrazu na čísi povel sa začal Kaliňákov výrok brať doslova. Z irónie sa odrazu stala „vyhrážka“. Typicky smerácka vyhrážka, vyhrážanie sa perzekúciami voči chrabrým novinárom. – No jednoducho, -fuj. A ešte raz fuj.

Pred týždňom sa obeťou opozičnej straty zmyslu pre humor stal premiér R.Fico. Nepatrnosť 4 miliónovej sumy, ktorá sa nazbierala na konte „zbierky na zbrane pre Ukrajinu“ /oproti 60 mld podpory z USA či 50 mld z EU/ vyjadril Fico na môj vkus zbytočne českým prirovnaním, že pomoc slovenských slniečkárov banderovcom je taká bezvýznamná ako „prd do Stromovky“. Opozičníci boli pár dní ticho, hľadali zrejme ten správny kód nenávisti, ktorým by Ficovu hyperbolu na verejnosti znevážili. Už nie sú ticho. Už ten kód našli. Včera sa v mejnstríme objavilo stanovisko samozvaných bojovníkov proti „fašizmu“. Vraj Ficov výrok nie je hyperbola, nie je sarkazmus – ale je to hnusný útok na bojovníkov proti fašizmu, Vraj Fico označil jedného z propagátorov zbierky, veterána Šimka za PRD V LESE. A vraj cez neho označil za prdy v lese všetkých Šimkových spolubojovníkov – vojakov a partizánov z čias SNP.

Nuž tak toto už nie je iba nedostatok zmyslu pre zveličenie. Toto už nie je len robenie sa sprostým, – toto je pravá nefalšovaná obmedzenosť ducha ako taká. Toto je chvíľa, keď sa človek, čo hrá rolu hlupáčika tak vžíva do svojej role, že sa naozaj stane hlupákom. Stopercentným hlupákom.

No a napokon ešte jeden príklad hyperboly, ktorú mejnstrím berie doslova. Je to sarkastický výrok vedúceho úradu na MK SR pána Machalu. Tomu sa mejnstrímoví investigatívci tak dlho prehrabávali v archíve jeho publikovaných vyjadrení, až naďabili na jeho položartovné vyjadrenie o plochosti Zeme. Odvtedy má mejnstrím, majú opoziční politici a dokonca aj výrobcovia konfekčných transparentov na pouličných opozičných stretávkach o zábavu postarané. Machalova hyperbola je hitom každej slniečkárskej kaviarne, každej ťažko intelektuálnej seansy bratislavských polovzdelancov.

Machal na útoky spočiatku nereagoval. Keď však už toho bolo viac, než je zdravé, zareagoval Machala na mejnstrímových škrabákov pokusom o ďalší sarkazmus. Spýtal sa jedného z nich /samozrejme z RTVS/, či si je naozaj istý, že Zem je guľatá. Odkiaľ vraj vie, že Zem nie je plochá – či bol azda vo vesmíre, keď je o veci taký presvedčený.

Machalov opätovný humor k utíšeniu vášní nepomohol. V progresívno-liberálnej slniečkárskej bubline pôsobí teraz ako benzín naliaty do ohňa. Opozičníci od novinárov cez politikov po radových pouličných aktivistov v jednom kole pranierujú „plochozemného“ exota Machalu. – Čo to ten Machala zase povedal ? Je aspoň trochu normálny ? Čo je to za absolútneho blázna, vraj či bol novinár z RTVS vo smemíre, hahaha …a pod.

-Nech je akokoľvek, isté je, bláznovstvo je v tomto prípade naozaj prítomné. Nie však u Machalu, ale u tých čo jeho humor berú „na prvú“. ˇU tých, čo sa až tak hrajú na nechápavých, až sa nechápavými naozaj aj stávajú. Stávajú sa nevyliečiteľne nechápaví. Nadobro „natvrdlí“ malí blázni. Doživotní mrzáci.

Vážení priatelia, aj tu na našom peknom rodnom blogovisku je niekoľko figúrok, čo trpia občas stratou zmyslu pre humor, pre hyperbolu a iróniu. Ak ide o druhých, tam sú výsmešní a „dvojzmyselní“ až až. Ak však ide o ich kožu, o kožu ich idolov, o kritiku voči nim, prestáva u nich každá sranda. Vtedy ihneď berú veci doslova. Bloger, ktorého nenávidia napríklad napíše, aby prozápadní trolovia čo najskôr utekali do Bruselu, lebo ruská čižma už vŕzga v Užgorode – a oni hneď vykrikujú čosi o šírení poplašnej správy a pozývaní Rusov na Slovensko…Jednoducho vycibrený priam liberálnodemokratický euroatlantický zmysel pre druhoplánovosť, len čo je pravda.

-Predpokladám, že takéto figúrky aj teraz zareagujú. Bez „srandy“ s kamennou tvárou budú presviedčať. že ten Machala naozaj neuznáva guľatosť zemegule, že je to totálny mešuge. Akoby nebol mešuge, keď nie je progresívny liberál, keď je to -fuj tojfel, člen SNS, no nie ?

Aby paradoxov nebolo dosť, Machala má nechtiac možno aj trochu pravdu. Moderní kozmológovia, od Einsteina pod Hawkinga a Higgsa, Benta a najnovších teoretikov píšucich o vzniku a vývoji vesmíru sa v poslednom čase prikláňajú k tzv. lineárnosti kozmu. Časopriestor a vlnenie, ktoré za ním stojí má akoby plochý charakter. -Páni, čo sa tak smejete na „bláznovi“ Machalovi, skúste si o tom čosi prečítať. Ale čítajte seriózne vedecké pojednania, nie výlučky Denníka N, Sme, RTVS, portálu Zomri a podobné ťažko intelektuálne založené zbierky sprostostí.

Fico, Kuciak, Židia siali vietor, žali búrku

17.05.2024

Kto všetko ten vietor sial a búrku žal ? Nuž podľa logiky platnej ako norma tohto blogoviska to boli napríklad: Kuciak, ktorý toľko svojimi článkami provokoval, až zožal búrku, LGBTI komunita, ktorá sa toľko pretrčala okolo teplárne, až zožala búrku, Kórejci, Vietnamci, Iračania, Afgánci…ktorí tak dlho nadávali na USA až zožali búrku, Židia, ktorí tak dlho [...]

Slušná otázka pre administrátora tohto blogoviska

16.05.2024

Dovoľte sa slušne spýtať iba jednu otázku – prečo je na blogovisku príspevok blogera pod prezývkou „karol“ pod nadpisom „Kto seje vietor zožne búrku ?“ Tento blog de facto schvaľuje atentát na premiéra a tvrdí, že ho svojim správaním vyprovokoval sám predseda vlády. Článok podľa mňa nie je iba nemravný a v rozpore s pravidlami blogovania ale [...]

Fico atentát predvídal 10.apríla !

16.05.2024

Fico 10.apríla na jednej zo sociálnych sietí hodnotil mediálnu a opozičnú politickú atmosféru po voľbách, v ktorých kandidát progresívno-liberálnej opozície jasne prehral. Fico sa čudoval sa miere depresívnosti a z nej plynúceho hnevu, frustrácie a nenávisti, aká bola vtedy v Denníku N, Sme, Aktualitách…vo vystúpeniach opozičných politikov, opozičných aktivistov [...]

Pápež František

Za uzdravenie Fica sa modlí aj pápež, poslal list Čaputovej

17.05.2024 21:49

Pápež František zaslal v súvislosti s atentátom na slovenského premiéra Roberta Fica list prezidentke Zuzane Čaputovej.

Robert Kaliňák, odkaz

Kaliňák: Vykreslili ste Fica ako zlo, takto to dopadlo. Očakávame jedno úprimné prepáčte

17.05.2024 19:11

Spoločenský zmier sa nedá postaviť na falošnej politickej korektnosti, uviedol Robert Kaliňák. Žiada od tých, ktorí vykreslili Fica ako zlo, jedno úprimné prepáčte.

kosovo nato

Baerbocková: Kosovo patrí do Rady Európy. Srbsko v takom prípade hrozí odchodom

17.05.2024 18:25

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková v piatok vyzvala lídrov Kosova, aby čo najskoršie splnili podmienky na prijatie do Rady Európy.

Izrael, Haag

Izrael v Haagu: Vojna v Gaze je tragická, nejde však o genocídu

17.05.2024 16:44

Izrael tak reagoval na tvrdenia Juhoafrickej republiky, ktorá ešte v decembri podala MSD sťažnosť voči Izraelu za údajnú genocídu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 767
Celková čítanosť: 2870805x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie