Poruchy, ktorým sa nevyhýbajú ani moderné práčky
2 mins read

Poruchy, ktorým sa nevyhýbajú ani moderné práčky

Poruchovosť automatických práčok bola kedysi „povestná“. To už našťastie dávno neplatí a moderné práčky sú pomerne spoľahlivé spotrebiče. Samozrejme, pokaziť sa tá vaša môže, len už to nebude taký častý jav ako kedysi. A aké poruchy trápia práčky v súčasnosti najčastejšie?

Práčka nezohrieva vodu alebo zastaví program, keď má s ohrevom začať

Začneme nezohrievaním vody. To môže mať viacero príčin. Napríklad vysoká dávka pracieho prostriedku môže spôsobiť, že ohrievacie teleso počas pracieho programu pláva v pene a nemôže vodu ohriať. Skúsiť polovičnú dávku pracieho prostriedku by tak mal byť prvý krok.

Takýto problém môže spôsobiť aj vodný kameň na ohrievacom telese. S tým si môže poradiť prostriedok proti vodnému kameňu. Ak však nebude problém vo vysokej dávke pracieho prostriedku alebo vodnom kameni, mali by ste sa obrátiť na servis. Chybu bude treba hľadať v samotnom ohrievacom telese alebo v termostate.

Zapnutá práčka vyhadzuje poistky

Môže sa tiež stať, že práčka vám bude vyhadzovať poistky. Najčastejšie za to môže slabý istič, ale príčinou môže byť aj skrat, či už kvôli problému v kábli, v zásuvke, alebo pri poruche motora a už spomínaného ohrievacieho telesa. Všetko sú to však úlohy pre odborníka.

Práčka je najmä počas žmýkania veľmi hlučná

Pri práčkach, ktoré už majú svoje roky, sa pomerne často stáva, že počas žmýkania začnú byť veľmi hlučné. Príčinou môže byť uvoľnená jedna z pružín, na ktorých je zavesený bubon. To je ten lepší prípad, keďže túto pružinu stačí opätovne zaháknuť za bubon.

V horšom prípade za to môže ložisko do práčky. To je mimochodom súčiastka, ktorá sa zvyčajne na práčkach opotrebuje ako prvá. A prečo si myslíme, že je to horší prípad? Budete totiž potrebovať servis. Ale nemajte obavy, novú práčku kupovať nebudete musieť.

Zdroj obrázka:

Autor: Krakenimages.com / Shutterstock.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *