Oni majú moc, oligarchov a konšpiračné médiá. My máme vás

Martin Hanus
Martin Hanus

Dnes si ešte viac uvedomujeme dôležitosť slobodných a nezávislých médií, ktoré existujú len vďaka priazni a finančnej ochote svojich čitateľov.

Dnes si ešte viac uvedomujeme dôležitosť slobodných a nezávislých médií, ktoré existujú len vďaka priazni a finančnej ochote svojich čitateľov.

Martin Hanus

Martin Hanus

Oni majú moc, oligarchov a konšpiračné médiá. My máme vás

Milí čitatelia,

dnes si pripomíname slobodu tlače a v týchto zložitých časoch s vojnou v susednom štáte ešte viac cítime, aká krehká je sloboda a akú dôležitú úlohu zohrávajú nezávislé médiá.

V týchto dňoch vidíme v priamom prenose, ako vláda zneužíva svoju moc, keď sa snaží ovládnuť a pretvoriť RTVS na obraz novej, vulgárnej moci. Namiesto budovania fungujúceho štátu si vláda uzurpuje inštitúcie a mediálnu politiku štátu utvárajú ľudia, ktorí nevedia rozlíšiť, či je zem plochá alebo guľatá.

Títo ľudia zároveň využívajú pri šírení propagandy weby s najpochybnejšou povesťou, po politikoch Smeru a SNS bol nedávno v relácii medzinárodne hľadaného extrémistu dokonca aj minister vnútra. Zábrany padajú až hrozivým spôsobom, z takzvanej alternatívy sa stala nová vládna propaganda, bulvárne médiá s najväčším čitateľským dosahom ovládla skupina Penta so svojimi záujmami, verejnoprávne médiá sa stanú už onedlho korisťou novej moci.   

Dnes je preto dôležité, aby sa udržali slobodné médiá, ktoré si zachovávajú kritický odstup voči akejkoľvek moci a v ktorých pracujú profesionálni novinári bez vonkajšieho tlaku.  

V Postoji máme veľkú výhodu: nevlastní nás žiaden oligarcha či multimilionár, ktorý podniká so štátom, rovnako nie sme závislí od inzercie, preto na nás nemôže pritlačiť žiaden politik ani žiadna vláda. 

Na svojej strane máme niečo silnejšie. Máme vás.

Našou kľúčovou úlohou je predovšetkým hľadať pravdu, kontrolovať moc a upozorňovať vždy, keď sa bude kriviť spravodlivosť.

Postoj je financovaný čitateľmi, ako ste vy.  Môžeme písať úplne slobodne a otvorene, pričom náš obsah je zadarmo dostupný pre všetkých. Vďaka tomu čítajú Postoj každý mesiac státisíce ľudí, ktorí by sa inak k takémuto obsahu nedostali.

Dnes si preto ešte viac uvedomujeme dôležitosť slobodných a nezávislých médií, ktoré existujú len vďaka priazni a finančnej ochote svojich čitateľov.

Prosím, ak vám to vaše možnosti dovoľujú, začnite nás podporovať pravidelne každý mesiac. Zaberie to menej ako minútu a pre nás to bude znamenať veľa. Len s vašou pomocou môžeme pokračovať v nezávislej žurnalistike, ktorá je v tomto čase ešte dôležitejšia ako inokedy. O tom, ako bude vyzerať Slovensko, rozhodujete aj vy.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia
Diskusia

Diskutovať môžu exkluzívne naši podporovatelia, ktorí prispievajú od 5,- € mesačne alebo 60,- € ročne. Pridajte sa k nim teraz, prosím.

Ak máte otázku, napíšte, prosím, na diskusie@postoj.sk. Ďakujeme.