Princezná Charlotte má 9 rokov. Dcéra britského princa Williama a jeho manželky princeznej Kate sa celým menom volá Charlotte Elizabeth Diana a má tak v mene nielen meno prababičky, kráľovnej Alžbety II, ale aj babičky - princeznej Diany.

Charlotte má 9 rokov

Charlotte, ktorá sa narodila 2. mája 2015, je na najnovšej snímke odfotená v džínsovej sukni a červenom svetríku a svojím veselým výrazom ostáva verná svojej povesti detskej rebelky. Najnovšiu fotografiu uverejnil Kensingtonský palác a tak ako predošlé, aj túto urobila jej mama Kate, ktorá bojuje s rakovinou.

Princezná na fotografii zároveň vzdala hold svojej prababičke, kráľovnej Alžbete II. (†96), keď pózovala pri svetloružových kvetoch pomenovaných práve po zosnulej panovníčke - Clematis Elizabeth (po slovensky Plamienok horský Elizabeth), ktoré kvitnú v priebehu mája a júna.

Tretia následníčka trónu

Charlotte je po svojom otcovi a staršom bratovi, princovi Georgeovi, v poradí tretia následníčka trónu. Je zároveň prvou britskou princeznou, ktorú v nástupníckej línii nepredbehol mladší brat. Kráľovná Alžbeta II. totiž zmenila pravidlá o nástupníctve po korunnej princeznej z roku 2013 tak, aby všetky kráľovské deti narodené po roku 2011 mali rovnaké právo na trón bez ohľadu na pohlavie.