ELA Správy Zo Slovenska

Machalovi chýba dôkaz, že Zem je GUĽATÁ: Slováci sa mu skladajú na LET do vesmíru!

Generálny tajomník služobného úradu ministerstva kultúry Lukáš Machala je terčom posmeškov už nejaký ten deň. Nielen od politikov opozície, ale aj od odborníkov.

Ilustračný obrázok k článku Machalovi chýba dôkaz, že Zem je GUĽATÁ: Slováci sa mu skladajú na LET do vesmíru!
5
Galéria
Zdroj: pixabay.com , TASR/Jaroslav Novák

Satirici z internetu, opozícia a odborníci už niekoľko dní pobavene krútia hlavou nad videom, ktoré obletelo Slovensko pred pár dňami. Pravá ruka Martiny Šimkovičovej Lukáš Machala odpovedá na elementárnu otázku redaktora RTVS.

Peter Žatko využil príklad človeka, ktorý verí v to, že Zem je plochá, aby zistil, či by vo verejnoprávnej televízii mali dostať priestor naozaj všetci.

Zem (nie) je plochá?

A čo tvrdenie, že Zem je plochá?, narážal reportér. Podľa Machalu by mali dostať priestor ľudia, ktorí tomuto výroku veria. „Je podložené, že Zem je guľatá? Ja sa vážne pýtam. Boli ste vo vesmíre? Vy ste neboli, ja tiež nie, tak neviem,“ argumentoval s plnou vážnosťou Machala reportérovi RTVS.

Po odvysielaní Reportérov sa na neho zniesla hotová paľba kritiky a posmeškov nielen od politikov opozície, ale aj od odborníkov. No a ako inak, témou žije satirická stránka Zomri. Dokonca reagoval aj prvý slovenský kozmonaut Ivan Bella, ktorý mu odkázal, že je ozaj guľatá.

Machala: Reportér vytrhol tri vety

Vo štvrtok sa Machala novým videom snažil vo videu vysvetliť, ako to s tou plochou Zemou vlastne myslel. Tvrdí, že to bola z jeho strany hyperbola a diskusia s reportérom RTVS bola o slobode slova. „Redaktor RTVS Peter Žatko moje tri vety vytrhol z kontextu a zahraniční AGENTI v médiách a v opozícii boli na pár dní vo vytržení. Ďakujem im za reklamu. Toľko mediálnej pozornosti by som si naozaj nevedel predplatiť," komentoval zverejnené video, po ktorom sa stal terčom posmeškov.

Tak či onak, Slováci sa už postarali o to, aby sa sám presvedčil, ako je to s tvarom našej planéty.

Zbierka na cestu do vesmíru

Na platforme Donio vznikla zbierka, ktorej organizátori chcú Machalovi zaplatiť súkromný let na obežnú dráhu Zeme, aby sa naozaj presvedčil o skutočnom tvare Zeme. Chcú preňho vyzbierať 230-tisíc eur, ktoré by pokryli náklady na kúpu letu od súkromnej vesmírnej spoločnosti Virgin Galactic.

Ak vyzbierajú menej, i tak neobíde na prázdno a môže si rozšíriť svoje vedomosti: tematické predmety vrátane glóbusu, plagátu Zeme a celodenného lístka do Kennedyho vesmírneho strediska.

Satira na Lukáša Machalu
5
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM