Denník N

Proti rušeniu RTVS prišlo v Bratislave protestovať 4-tisíc ľudí. PS je pripravené obštruovať aj ísť na Ústavný súd

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

„Hodíme im pod nohy každé poleno, ktoré bude poruke,“ povedal predseda PS Michal Šimečka o rušení RTVS.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Na protest proti rušeniu RTVS prišlo na bratislavské Námestie slobody zhruba štyritisíc ľudí. Demonštráciu organizovalo samostatne hnutie Progresívne Slovensko, ostatné opozičné strany sa nepripojili.

Progresívne Slovensko je podľa jeho predsedu opäť ochotné urobiť pri záchrane podobné kroky ako pri novele Trestného zákona. Sú podľa neho pripravení na obštrukciu v parlamente, nové veľké protesty, podania na Ústavný súd.

„Hodíme im pod nohy každé poleno, ktoré bude po ruke,“ povedal Šimečka.

O snahe ovládať kultúru aj RTVS bude diskusia Denníka N Kultúre nerozkážete 14. mája v bratislavskom Kácečku. Hosťami budú herečky Petra Polnišová, Eva Pavlíková a režisér Peter Bebjak. Moderuje Monika Tódová, lístky sú v predaji.

Samostatný občiansky protest na podporu RTVS sa konal aj v Poprade, kde robia demonštrácie najvytrvalejšie zo všetkých miest. Tam organizátori odhadli účasť na 250 až 300 ľudí.

Video: Reči Machalu o plochej Zemi by hravo vyvrátili aj deti, hovorili účastníci protestu (autorka: Kamila Šebestová)

Šimečka: Vláda chce zakryť, že nám vládnu konšpirátori

Kabinet Roberta Fica chce podľa Michala Šimečku „zadusiť“ médiá, aby ľudia nevideli, čo vláda robí. „Aby sme nevideli, že nám vládnu konšpirátori, ktorí veria hoaxom o plochej Zemi, chemtrails a židovských sprisahaniach.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Progresívne Slovensko

RTVS za Machaja

Slovensko

Teraz najčítanejšie