plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na NAJLEPŠÍ cestovinový šalát: Sýty, ľahký a veľmi chutný obed!

Vynikajúci recept na ľahký a veľmi chutný cestovinový šalát.

Cestovinový šalát s majonézou je nenáročný na prípravu a v prípade, že čakáte veľa hostí ho dokážete za pár minút pripraviť plnú misu.

 

 

Ideálne sa hodí ako príloha, ale môžete ho servírovať samostatne, napríklad ako ľahšiu večeru.

Exkluzívny recept na lahodný cestovinový šalát z youtube kanála Ženy v meste.

Potrebujeme:

500 g cestovín ľubovoľného tvaru

200 g šunky

200 g eidamu

1 červenú papriku

petržlenovú vňať

 

 

soľ

mleté čierne korenie

1 strúčik cesnaku

250 g sterilizovanej kukurice a hrášku

6 nakladaných uhoriek

200 g majonézy

400 g bieleho jogurtu (prípade kyslej smotany)

Postup:

Do hrnca nalejeme vodu a osolíme.

Obľúbený druh cestovín uvaríme podľa návodu uvedeného na obale.

Kým sa varia cestoviny, nakrájame šunku na kocky.

 

 

Na hrubom strúhadle nastrúhame syr.

Papriku a uhorky nakrájame na malé kocky.

Petržlenovú vňať nadrobno nasekáme.

Do samostatnej nádoby pridáme majonézu a jogurt.

Nalejeme trochu uhorkovej šťavy.

Do omáčky pretlačíme cesnak.

 

 

Ochutíme soľou a čiernym korením.

Dôkladne premiešame.

Do väčšej misky pridáme uvarené cestoviny.

Pridáme nakladaný hrášok a kukuricu.

Ďalej pridáme nakrájanú šunku a papriku a všetko spolu zmiešame.

Nalejeme majonézovú omáčku a zamiešame.

 

 

Potom pridáme časť nastrúhaného syra a premiešame.

Nakoniec pridáme nakrájané uhorky a časť nasekanej petržlenovej vňate.

Zamiešame a vložíme do chladničky.

Servírujeme so zvyškom syra a petržlenovej vňate.

Vyskúšajte aj ľahký dressing do cestovinového šalátu

Hľadáte recept na ľahký a chutný dressing, ktorý by ste pridali do vášho cestovinového šalátu? Skúste tento recept! Je rýchly, jednoduchý a plný chuti.

Ingrediencie:

¼ šálky olivového oleja

2 lyžice citrónovej šťavy

1 lyžica dijonskej horčice

1 strúčik cesnaku, nasekaný

Soľ a korenie podľa chuti

Voliteľné:

1/4 šálky nasekaných byliniek, ako je petržlenová vňať, bazalka alebo oregano

Postup:

V miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, dijonskú horčicu a cesnak.

Dochuťte soľou a korením podľa chuti. Vmiešajte nasekané bylinky, ak ich používate. Dressing prelejte cez uvarené cestoviny a zeleninu a premiešajte.

Tipy:

Pre pikantnejší dressing pridajte štipku kajenského korenia alebo čili vločky.

Ak chcete dressing krémovejší, pridajte lyžicu majonézy alebo kyslej smotany.

Dressing môžete pripraviť vopred a skladovať ho v chladničke až 3 dni.

Tento dressing sa hodí k rôznym druhom cestovinových šalátov. Vyskúšajte ho s kuracím mäsom, zeleninou, syrom alebo morskými plodmi.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes