Bitcoin pokračuje v páde. Prepadol sa pod 57-tisíc USD

Bitcoin a ďalšie kryptomeny v stredu výrazne klesajú, pričom ich ceny sa dostali pod dôležité supportné úrovne. Bitcoin v čase publikovania tohto článku stráca viac ako 6 % na 56 855 USD a ethereum odpisuje takmer 4 % na 2876 dolárov.

Ako uvádza agentúra Reuters, investori sťahujú kapitál z kryptomien pred nachádzajúcim rozhodnutím americkej centrálnej banky (Fed) o úrokových sadzbách. Zvýšenú averziu voči rizikovým aktívam badať aj pri akciách. Naopak, investori uprednostňujú americký dolár, ktorý sa priblížil k 6-mesačnému maximu.

Aj keď sa očakáva, že Fed ponechá sadzby na nezmenenej úrovni, predpokladá sa, že predseda Fedu Jerome Powell pravdepodobne „zabrnká“ na jastrabiu strunu, najmä v súvislosti s horšími ako očakávanými údajmi o inflácii.

Nedávne údaje tiež poukazujú na pretrvávajúci odliv kapitálu z bitcoinových investičných produktov, najmä z ETF fondov.

K zhoršeniu nálady prispela aj situácia okolo burzy Binance. Americká prokurátora žiada, aby zakladateľ a bývalý riaditeľ Binance Changpeng Zhao dostal trest odňatia slobody na tri roky. Dôvodom je umožnenie nekontrolovaného prania špinavých peňazí.

Zdroje: investing.com; barrons.com

98 %

Spoľahlivý broker

Investovanie do fyzických akcií

350+ ETF

Zákaznícka podpora v SK / CZ jazyku

77% účtov retailových investorov končí pri obchodovaní s týmto poskytovateľom v strate.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre