Americký dolár pred dnešným koncom dvojdňového zasadnutia Výboru pre menovú politiku amerického Federálneho rezervného systému oslabuje. Investori sa budú sústrediť najmä na komentáre šéfa Fedu Jeroma Powella, najmä na to, aký postoj zaujme k ďalšiemu zvyšovaniu úrokových sadzieb vzhľadom na to, že inflácia zostáva nad 2-percentným cieľom.

Okolo 17:50 SEČ sa dolárový index, ktorý sleduje výkon dolára voči košu šiestich popredných svetových mien, znížil o 0,03 percenta na 106,19 bodu. Euro voči doláru posilnilo o 0,1 percenta na 1,0685 USD. Dolár voči jenu stratil 0,1 percenta a obchodoval sa na úrovni približne 157,64 JPY. Euro si voči jenu pripísalo 0,1 % na 168,39 JPY.

Vyšší ako očakávaný rast spotrebiteľských cien v marci zmaril nádeje, že zvýšené hodnoty inflácie v januári a februári boli anomáliou. Obchodníci tak posunuli očakávaný termín prvého zníženia úrokových sadzieb Fedu. Teraz počítajú len s jedným znížením a tvrdia, že je 50-percentná pravdepodobnosť, že sa tak stane v septembri. Predtým obchodníci očakávali tri zníženia úrokových sadzieb, prvé v júni.

Niektorí analytici tvrdia, že trhy zrejme špekulujú, že Powell by mohol naznačiť nové zvýšenie úrokových sadzieb. To však pravdepodobne podporí ponechanie sadzieb na súčasnej vyššej úrovni dlhšie.

Dnešná správa o zamestnanosti od americkej spoločnosti ADP, ktorá monitoruje ľudské zdroje, ukázala, že počet zamestnancov súkromného sektora v USA v apríli vzrástol viac, ako sa očakávalo, a údaj za predchádzajúci mesiac bol revidovaný smerom nahor. Americké ministerstvo práce potom uviedlo, že počet voľných pracovných miest v marci klesol.

Americký spracovateľský priemysel zaznamenal v apríli pokles v dôsledku nižších objednávok.V predchádzajúcom mesiaci pritom krátko expandoval.

Ďalšie dôležité správy

Group,Of,Diversity,Teamwork,,Engineers,,Technician,And,Workers,Team,In
Neprehliadnite

Súkromný sektor v Spojených štátoch vytvoril v apríli viac miest, než sa čakalo