Dosadil si vlastného človeka. Manchester United bude mať nového generálneho riaditeľa

Jean-Claude Blanc.
Jean-Claude Blanc. (Autor: X / Fabrizio Romano)
TASR|1. máj 2024 o 13:03

Dočasné zastával funkciu Patrick Stewart.

MANCHESTER. Anglický futbalový klub Manchester United oznámil ďalšie zmeny vo svojej výkonnej štruktúre v novej ére pod vedením spolumajiteľa Jima Ratcliffa.

Dočasný generálny riaditeľ Patrick Stewart a finančný riaditeľ Cliff Baty po vzájomnej dohode odstúpia zo svojich funkcií na konci sezóny.

Funkciu výkonného riaditeľa prevezme do 13. júla Jean-Claude Blanc, generálny riaditeľ Ratcliffovej spoločnosti INEOS Sport.

Po tomto termíne sa ujme funkcie Omar Berrada, ktorý v minulosti zastával rovnaký post v konkurenčnom Manchestri City. Batyho nahradí bývalý finančný riaditeľ INEOS-u Roger Bell.

"Chcel by som osobne poďakovať Patrickovi a Cliffovi za ich podporu, ktorú nám poskytli pri spoznávaní klubu. Cítili sme, že sme tu vítaní a rešpektujem ich rozhodnutie posunúť sa ďalej," povedal Ratcliffe.

Britský miliardár a majiteľ petrochemického gigantu INEOS kúpil vo februári 25-percentný podiel "červených diablov" a jeho investícia priniesla na Old Trafford množstvo významných zmien.

Ratcliffova investícia sa napokon zvýšila na 27,7 percenta, čo mu umožnilo prevziať kontrolu nad futbalovými operáciami klubu. Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Dosadil si vlastného človeka. Manchester United bude mať nového generálneho riaditeľa