Teraz budú najdôležitejšie eurovoľby v histórii. Určite choďte voliť a zabráňte progresívnym fašistom navoziť tu státisíce migrantov, zaviesť povinné očkovanie, zakázať autá na benzín, zdražiť energie a potraviny, zaviesť digitálnu totalitu, zatiahnuť nás do vojny a inak vám zničiť život!

Ľudia, ktorí odmietli toxické depopulačné vakcíny, musia dnes opatrovať dôverčivé masy, čo sa dali zaočkovať


Print Friendly, PDF & Email

Ľudia, ktorí odmietli toxické depopulačné vakcíny, musia dnes opatrovať dôverčivé masy, čo sa dali zaočkovať

(Cassie B., Natural News) Keď sa experimentálne „vakcíny“ proti Covidu-19 aplikovali masám na vrchole pandémie, veľa ľudí sa veľmi zdráhalo nechať si aplikovať injekciu tohto netestovaného patoku.

Niektorí neskôr podľahli tlaku rovesníkov vďaka agresívnym očkovacím kampaniam, ktoré ich citovo vydierali, že vystavujú svoje okolie riziku, zatiaľ čo iní sa museli podriadiť, lebo inak by čelili strate zamestnania a živobytia.

Tí z nás, ktorým sa bodnutiu podarilo vyhnúť, sme museli čeliť sociálnej izolácii, ohováraniu a dokonca aj posmechu od tých, ktorí si s radosťou vysúkali rukávy. No a teraz to vyzerá tak, že my budeme tí, ktorí sa o nich budú musieť postarať, nakoľko ich sužujú poškodenia zdavia a choroby súvisiace s očkovaním.

V nedávnom príspevku na sociálnej sieti X (bývalý Twitter) jedna Kanaďanka, ktorá patrí do našej kategórie nezlomných, lamentovala nad tým, že sa teraz musí starať o svojho otca, ktorý si z nej kedysi robil srandu a nazýval ju konšpiračnou teoretičkou kvôli jej postojom k očkovaniu.

Momentálne je jej otec na invalidnom vozíku a nekomunikuje, hoci video konkrétne neprezradilo, čo mu presne je.

Video začína tým, že žena naňho ukáže a povie, že svoj život už nezíska späť. Následne poukáže na to, že „Zmluva spoločnosti Pfizer dokazuje, že vlády minimálne od 26. októbra 2020 vedeli o neexistencii žiadnych dlhodobých údajov o bezpečnosti alebo účinnosti vakcín.

Žena citovala zo strany 18 zmluvy, ktorú kanadská vláda podpísala so spoločnosťou Pfizer na milióny dávok toxického patoku, ktorá sa stala verejne dostupnou vďaka žiadosti na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám.

Táto citácia jasne dokazuje, že vláda si bola veľmi dobre vedomá toho, že vakcíny môžu spôsobiť nevýslovné poškodenie ľudského zdravia.

„Kupujúci ďalej berie na vedomie, že dlhodobé účinky a účinnosť vakcíny nie sú v súčasnosti známe a že sa môžu vyskytnúť nežiaduce reakcie na vakcínu, ktoré nie sú v súčasnosti známe,“ uvádza sa v pasáži, ktorú citovala.

Kanada si bola dobre vedomá toho, že sa zahráva s ohňom, rovnako ako mnohé ďalšie vlády (vrátane Matovičovej a Hegerovej), ktoré pristúpili k implementácii či už skrytého alebo otvoreného povinného očkovania.

Zahoďte okuliare a zlepšite si zrak

Žena vo videu uvádza:

 „Je mi zle z toho, že mám pravdu. A viete, čo sa stane, keď vám ľudia povedia, že máte na hlave alobalový čiapku a všetky tie ostatné veci o konšpirátoroch? Toto sa stane [a ukáže na svojho otca]. Tento muž na vozíku mi hovoril, že mám alobalovú čiapku. A hádajte, čo? Teraz sa starám o jeho zadok.“

Dodala, že je vďačná, že je otec nažive, ale chce, aby sa kanadská vláda zodpovedala za to, čo urobila toľkým svojim občanom.

Kto sa o všetkých postará?

Mnohí rodičia vám povedia, že by nikdy nechceli, aby ich deti museli obetovať prácu, rodinu alebo voľný čas, aby sa o nich starali. Avšak milióny ľudí dostali vakcínu bez toho, aby sa nad tým zamysleli, a niektorí z nich teraz potrebujú opateru na plný úväzok.

Ľudia, ktorí boli zabodnutí, majú teraz dočinenia so všetkým – od turborakovín a autoimunitných ochorení až po poškodenie obličiek a srdca, pričom úplný rozsah poškodenia zdravia môže byť zrejmý až o niekoľko rokov.

Ak sa naplnia najhoršie obavy mnohých očkovancov, z dlhodobého hľadiska dôjde k masívnej chorobnosti a invalidite.

Je dôležité mať na pamäti, že medzi obeťami budú aj zdravotnícki pracovníci kvôli očkovacím politikám v nemocniciach a lekárom, od ktorých úrady po celej krajine a vo svete vyžadovali, aby sa buď podvolili toxickým „vakcínam“, alebo sa vzdali kariéry, na ktorú sa pripravovali počas celého svojho života.

Títo všetci ľudia prídu nielen o schopnosť postarať sa o seba, ale aj o schopnosť uživiť svoje rodiny, nehovoriac o dôsledkoch ich práceneschopnosti pre spoločnosť.

Keďže západné krajiny už teraz čelia nedostatku poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, nakoľko staršia populácia rastie, potenciálna strata očkovaním poškodených lekárov a sestier z pracovnej sily by mohla dramaticky ovplyvniť budúcu dostupnosť zdravotnej starostlivosti.

Ako vyliečiť štítnu žľazu

Autor: Cassie B., Zdroj: naturalnews.com, Spracoval: Badatel.net

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Komentáre

  1. Trump: „Stará garda“ globalistů je politicky zničena

    https://aktax.cz/trump-stara-garda-globalistu-je-politicky-znicena/

    • Trump je vydieraný, takže ani náhodou, takže mesianizmus ani náhodou. S tým choď do pi.e, aj do pi.e s celým židovstom!

      Ty pi.a – nová garda zmrdov ovláda Slovensko! O čom stále prudiš?!

      • Marek Košice

        Zas ti preplo, Maroš? Riadne si to prehnal… Máš alkoholický absťák, či na teba prišla postejakulačná depresia?….

      • preháňaš, a takto škodíš svojim vlastným vyjadreniam
        plus nervy máš iba jedny, šetri si ich

      • Maroš,
        často s Tebou súhlasím, máš prehľad, si zorientovaný a sčítaný – ale to všetko degraduješ svojou frustráciou, ktorá z Teba robí vulgárneho krčmového
        primitíva,
        ak by si mal ešte pokoru, múdrosť a nadhľad, vyrysoval by sa z Teba celkom múdry chlap

        • Sun, cu
          Ja nechcem byť vodca! Bodka! Vy idioti. Ja vám schválne ukazujem moje slabiny! A vy si fakt myslíte, že mojou slabinou je moja vulgárnosť = ľudovosť? Všetci démoni vedia, že mojou slabinou je láska k ľuďom – a preto som vulgárny = ľudový. A v tom je moja najväčšia sila. Že kontrolujem svoje slabiny! Ale toto vy – idioti – nikdy nepochopíte!

          • Maroš,
            nepotrebuješ sa anonymne pred nikým správať hlúpo a povýšenecky – ak taký nie si, aj tak si o Tebe každý myslí to – čo je v ich hlave a nie to – čo je
            v Tebe. Toto si ešte nepochopil ? Lásku k ľuďom ukazuj smelo – otvorene – to nie je slabosť – to je sila, ktorá nás spojí, lenže Ty robíš opak – oddeľuješ sa od ľudí, ktorí v sebe tiež máme lásku, chceme, aby nás spájala – posilňovala

        • .. čo Ty vieš.. „Maroš“ trebárs na verejnosti medzi ľuďmi pôsobí pokorne, múdro, s nadhľadom a bez vulgárností – inak než tu v diskusii. Ja by som to pripúšťal – že to tak je – veď on vie „kedy, ako a kde“ a nedávno sa vyjadril na tému nenosenia náhubkov a pokút, že „ide o to kto s kým vyj.ebe“.
          Takže je možné, že tu síce nadáva ale v osobnom styku sa tak neprejavuje a pôsobí úplne inak – malo by byť nejaký zmysel prejaviť sa naplno – maľovať si zbytočne terč na chrbát všade tam kde sa pohne?
          Ja len hádam, nič netvrdím a naviac existujú sociálne skupiny kde sa vulgarizmy, hrubosť, neúcta a primitivnosť berú ako niečo normálne. A teraz nemám na mysli nejaké sociálne slabé rodiny, ktoré majú len ZŠ ale aj intelektuálne prostredie – a od toho by som očakával aspoň trocha úroveň. Lenže ako poznám hlavne Bratislavu, Brno a Prahu tak tamojší intelektuálovia – mladí aj starí sú často až príliš sebavedomí, drzí a vulgárnosti považujú ako bežnú súčasť vyjadrovania. Ale nie vždy sa hneď prejavia..ale stačí chvíľa pri kontakte s nimi alebo nejaký popud a už spustia takú, že by človek najradšej utiekol preč a dobre mu potom padne nejaké milé slovo od jednoduchej upratovačky, ktorá má možno len tú ZŠ.
          Internet je jedno pole a na ňom sa stretávajú aj tí čo by sa v živote osobne nikdy nestretli a tak je človek často až šokovaný koho tu stretne.
          Je aj kopec špičkovo vyškolených trolov a provokatérov, ktorí neustále napádajú diskutujúch a používajú vulgárnosti pričom ich príspevky sú dosť erudované a vecné.

          • Israismael

            Používanie internetu a môžem uviesť konkrétne to nešťastne napájanie sa na temno v priestore internetu je dnes najväčší problém dospievajúcich detí ale aj dospelých ,dokonca aj v staršom veku ..
            Máme chlapca v rodine sestry (16 a pol rocny) ,ktorý dennodenne surfuje po stránkach ,ktoré sú takpovediac temné ,aj keď si to neuvedomujú mladí ľudia ,pretože to berú ako normálnosť …Na tých stránkach sa spája s kadejakými ľuďmi ,ktori prenášaju veľmi temné myšlienky ,vibruju v temnom chcení a ovplyvňujú mnoho ľudí a konkrétne aj nášho chlapca v rodine ..Doma je údajne posledné dva roky ako čert ,v škole často zaspí ,je agresívny čo nikdy nebýval ,náladový a často depresívny ..
            Chcem tým naznačiť že energia funguje v rezonancii aj pri internete kde sa spája veľké množstvo ľudí a kde funguje v priestore mnoho a mnoho nie práve čistých ľudí a veľmi často až temných ľudí …Mladý človek nevie ovládať energetické polia ,ani si to neuvedomuje čo púšťa komunikáciou do svojho vnútra a potom to často dopadne veľmi zle …Myšlienky nevie filtrovať a púšťa ich do svojho vnútra ..To je potom základ zla a temna a takto sa mení často aj dobrý človek na zlého ..Vplyv internetu !!!!

          • Áno, Israismael, s tým netom a dospievajúcimi je to tak ako píšeš.
            Na nič je to, že im cez ten net vtĺkajú všelijakí odrodilci do hláv rôznu „osvetu“. Známemu keď jeho dcéra mala 13 či 14 rokov tak raz keď ju fotil (je to už nejaký rok) ako sa kúpe doma na dvore v bazéne s ďalšími deckami vytkla, že keď ju fotí bez jej súhlasu tak to je „stalking“.
            Reku, to je teda niečo…barsjaká pakáž urobí cez net človeku s jeho potomka doslova protivníka .
            Čím viac všelijakých „múdrostí“ na tom nete nachytajú tým viac ich to oddeľuje od ich rodičov…a tiež ostatných, ktorí sú ešte ako-tak normálni.

        • holistický prístup

          bianka,

          „…aj tak si o Tebe každý myslí to – čo je v ich hlave a nie to – čo je v Tebe.“

          To je jedna z perál na tomto „portáli“.

          Len doplním – nielen to, čo je v ich hlave ale aj v ich srdci.

    • žvásty a sračky vychádzajúce z papule bezvýznamného divadelného herca Trumpa – to sú len žvásty a sračky vychádzajúce z papule bezvýznamného divadelného herca Trumpa
      nezáujem o jeho divadelné vystúpenia, je to herec, bezvýznamný herec

      • To vysvetli tomu tímu, ktorý nastavil toho herca, aby s tebou manipuloval – tým mesianizmom! Najprv musíte pochopiť princíp mesianizmu – potom pochopíte princíp hercov!

        • V politike sa mesianizmus volá voľby:

          Hurá hurá Dzurinda, fuj fuj Mečiar.
          Hurá hurá Fico, fuj fuj Dzurinda.
          Hurá hurá Matovič, fuj fuj Fico.
          Hurá hurá Fico, fuj fuj Matovič.

    • K Trumpovi inak – nerozprávkovo:

      Muž, který je nejvíce zodpovědný za darování 95 miliard dolarů Ukrajině a Izraeli, je tentýž člověk, který předstírá, že je proti „plýtvání“ americkými zahraničními válkami. Donald Trump.

      Byl to Trump, kdo konzultoval obsah balíčku pomoci Ukrajině s předsedou parlamentu Mikem Johnsonem, stejně jako to byl Trump, kdo vymyslel, že místo standardního rozdávání sociálních dávek se budou poskytovat půjčky. Byl to také Trump, kdo řekl:

      „Stojím za předsedou parlamentu (Mikem Johnsonem)“, načež dodal, že Johnson odvádí „velmi dobrou práci“.

      „Dobrou práci“?

      Takže tajná spolupráce s vedením demokratů na prosazení zákona, který „znovu povoluje FISA ke špehování Američanů bez soudního příkazu, (zakazuje Tik Tok) plně financuje DOJ Joea Bidena, který 91krát obvinil prezidenta Trumpa, a dává Bidenovu politickému gestapu zbrusu novou budovu FBI větší než Pentagon“, zatímco na ochranu jižní hranice před houfy lidí, kteří do země vstupují nelegálně, neposkytuje ani cent, je „dobrá práce“?

      Otázka, kterou bychom si měli všichni položit, zní: Proč se Trump rozhodl podílet na tomto podvodu? Neustále opakuje, že kdyby byl prezidentem, ukončil by válku na Ukrajině během jednoho dne. Pokud to myslí upřímně, proč tedy spolupracoval na návrhu zákona, který válku protáhne o další rok či dva?

      https://zvedavec.news/komentare/2024/04/10066-trump-zaprodal-svou-volicskou-zakladnu-aby-mohl-poslat-95-miliard-dolaru-ukrajine-a-izraeli.htm

      Takýchto nerozprávkových článkov je dosť.

      Kde nepomáhajú pekné slová, prichádzajú na rad invektívy. Niekto sa vďaka nim zobudí a spomenie si, že je súčasťou klamaného ľudu a začne rozprávať, ako mu zobák narástol. Ľudovo. Odvážne 🙂 Iní zostanú radšej slušní.

      Lenže slušnosť je veľmi slabá zbraň v rukách utláčaných.
      https://www.csfd.sk/film/1184623-equalizer-3-posledna-kapitola/prehlad/

  2. A to nie je všetko, „nebudeš nič vlastniť a budeš „šťastný“ sa len naštartovalo covidom! Vytunelovali štátne rozpočty, zadĺžili a štáty, položili kopu firiem, živnostníkov a idú ďalej ! Peňazí bude čím ďalej tým menej na všetko ! Lacné a rokmi overené lieky sa prestávajú vyrábať a pochybné sa zavádzajú, rovnako ako prechod všetkých vakcín na mRNA svinstvá ! A tu je napr. niečo o zlodejine menom úžasný druhý pilier … jedno sklíčko z veľkej mozaiky ! Na jeseň sa začnú diať veci…
    https://zemavek.sk/vlada-kritizuje-druhy-pilier-ktory-obral-ludi-o-cast-dochodku/

    • Dnes som schválne pozrel správy v tv (kanál tuším joj či STV) a môžem povedať, že celé „správy“ sa niesli v duchu vytvoriť u ľudí nenávisť voči dnešnej vláde SR. Naprosté hovadiny, ktoré nikoho netrápia – z toho sa snažili vytvoriť spoločenské katastrofy ktoré má na svedomí terajšia vláda SR. Všetko okomentovali tak ako im to vyhovovalo.
      Aj ten akoby na prvý pohľad amatérsky odflákaný strih akoby to točili pre úplne blbých – ako by tie správy vytváral nejaký školák. Lenže premyslené to majú dobre – kamera+ strih a krátky jednoduchý komentár a zasa kamera+ strih a zasa krátky jednoduchý komentár…a stále dokola ako pri nejakej procedúre keď niekoho programujú MkUltra. Teraz je to ešte horšie a už sa nejde v mantre „lebo Fico“ ale „lebo táto vláda“ – to je viac žiadané.

      • SATAN pomaly prebera moc a vsetci mu bez vyhrad sluzia, svetovlada sa blizi, vsetko na pozadi udalosti prezentovanych na prvych strankach medii, a je jedno ci mainstreamovych alebo alternativnych!
        https://necenzurovanapravda.cz/2024/05/sjednoceni-cbdc-globalni-banky-nam-rikaji-ze-konec-dolaroveho-systemu-se-blizi/

        • Miroslav Čižmár

          Diabol zúri, lebo má málo času. Už je porazený.

          • Marek Košice

            MČ : Si v delíriu, človeče? Ako sa prejaví jeho porážka (ktorá existuje len v hlavách pomätencov)? Tak, že Satan nastolí RESET, ktorý započne ĎALŠÍM vymývaním mozgov preživších (detí, a ich „vybraných učiteľov, vyhovávateľov“)?
            TO SÚ ALE REČI, TOTÁLNE TRÁPNE, že „Diabol zúri, lebo má málo času. Už je porazený.“……….Síce…u teba človek nevie čo myslíš vážne a čo ako iróniu. Bol si taký aj pred tými dvoma/troma „mňamkami“ ktoré ti prúdia v žilách?

          • Diabol už je porazený – lebo ho jednoducho ODMIETAME. Čomu nerozumieš ty debil?! Ale ty ho tu budeš budeš propagovať – tvojím satanobohom – ty satanské hovädo!

          • Miroslav Čižmár

            ‭Zjavenie Jána 12:12 SLB‬
            [12] Preto tešte sa, nebesá, a všetci, ktorí máte v nich svoje stany! Beda zemi a moru, lebo diabol zostúpil k vám veľmi rozzúrený, vediac, že má málo času.

          • satan bude porazení – ak budú porazení hlúpi a ovládateľní ľudia

          • Môžete mi popísať Satana? Kto je, kde býva, kde nakupuje… So msi skoro istý, že neviete o kom píšete.

          • Israismael

            Rumcajz skús pochopiť toto Tajomstvo Lucifera(satana)..Tu sa to píše v tomto linku ,a je to vysvetlené z Najvyšších sfér ,teda z najvyššieho Poznania :
            https://www.abdrushin.sk/vo-svetle-pravdy/posolstvo-gralu-od-abdrushina-045.php

          • Nebudem klikať na linky. Ak to nenapíšeš, tak to nevieš.

        • Pre Satana, GP a pod. tiež platia Zákony Stvorenia a všetok jeho pohyb a všetko čo koná je plne viazané na ne. Ani on sa nedokáže z nich vymaniť – vyhnúť sa svojmu osudu. Ani on!
          Spravodlivosť vyplývajúca zo Zákonov Stvorenia platí aj pre neho a nielen pre ľudí. A keďže nie Satan ale Božie Zákony majú skutočnú moc tak aj nemu je nimi dopustený čas pôsobenia na Zemi. Dopustený aby sa v posledných časoch pod prežívaním ťažkostí ešte čo najviac ľudí duchovne prebudilo – ožilo. A tie ťažkosti, ktoré má priniesť doba vlády Satana – to sú následky nesprávnych rozhodnutí z minulosti, z mnohých ich životov.
          A tak to bolo aj doteraz – s tou karmou ľudí.
          Všetky tromfy má v rukách len Boh – to Jeho Zákony – Vôľa preniká všetkým.
          A preto je len na ňom a v Jeho Moci v akej etape ľudského súženia – vracajúcej sa kolektívnej karmy ľudstva ukončí vládu Temna na Zemi.
          Lucifer, Satan, GP a pod. s tým nič nedokážu urobiť. A keďže Zlo bude zo Zeme a jej jemných obalov vymetené do posledného prášku tak to dáva tušenie, že bude zo Zeme a jej obalov vymetené a zničené všetko temné a tiež všetko vedomé, ktoré je na Zlo – Temno svojimi pohnútkami, myšlienkami a hmotnými skrutkami upnuté! Takže nepôjde o žiadny akt mesiáštva ale o vykonanie násilnej avšak v každom ohľade spravodlivej Očisty Zeme od Temna. Tým sa ukončí krátkodobé vrcholné pôsobenie Antikrista a Temna na na Zemi.

          • Miroslav Čižmár

            Morská šelma má desať rohov, to je desať morí, od Japonského mora po Severný Atlantik. Zemská šelma má dva rohy, to sú dva kusy zeme, Krym a Kaliningrad. Šelmy si skrížili rohy pre kus mora a zeme. Tam teraz zúri Diabol.

          • Objektívne

            V poslednej vete si to vystihol, len treba vedieť ako to bude prebiehať v prejavenom svete, tu na zemi, v tejto realite a ONI to vedia už dobrých 50 rokov, to len my to nevieme. Neobťažujú sa nám to povedať, pretože svet by skončil v momente keď by to prezredili. Každý na to musí prísť sám. a urobiť patričé ktroky ak vyhodnotí, že je to potrebné pre seba a svoju rodinu urobiť.

          • Israismael

            Je to úplne správne napísané Achnaton..Ved tomu ako sa zatočí s temnou stranou,je logickym pochopením snáď každého človeka ktorý trochu premýšľa …. temno musi skončiť vo Veľkej Očiste a zásahom Boha na Zemi … skončia všetci ľudia napojení na jeho temnú energiu .Napojenie na temno sa deje zmýšľaním človeka a napájaním sa cez rozum..Nijak inak sa nedá napojiť na temno len rozumom..Stačí sa zamyslieť nad touto skutočnosťou a čo všetko dokáže rozum a následne z rozumu vzniknuté číny a skutky človeka .. ..Je tu ale skutočný boj na tejto planéte medzi temnom (nadpocetna globálna skupina ľudí,ktorá je zamotana v globálnych temných linkách cez rozum a následne skutky ) a medzi svetlom (zial mala skupina ľudí čo nie sú ovplyvňovaní temnom alebo len v malej miere odolávajú temnu )..V konečnom dôsledku podľa Zákona musí Svetlo premôcť tmu a zvíťaziť v konečnom boji !

          • Israismael

            Miroslav Čižnár :
            Desať rohov v zjavení to sú štáty ,ktoré vznikli z bývalej rímskej Ríše a dnes predstavujú 10 najsilnejších štátov Európskej únie a budú spolu pôsobiť a už aj spolubosobia na biblicko veľkom suženia v týchto posledných časoch ,.To je teda v podste západná šelma ,ktorá dnes trápi svet ako taký ,lebo sa rozhoduje aj o tom či bude v Európe očista nie až tak prudká ,alebo či bude použité jadro v tretej svetovej …
            Čo sa týka dvoch rohov zemskej šelmy ,tak to sú USA a anglosasi (Briti) ako dvojica vládnuca dnes na zemi..zemská preto že ide hlavne o USA ako hlavný propagátor posledných udalosti na zemi pred príchodom novej éry …USA ,ktoré vznikli na súši po tom ako europania preplavali more,po úteku z Európy a po prenasledovaní v čase inkvizícii ..A drak sa zastavil na súši , a piesku,píše sa v biblii …(obrazne vznik USA )…

          • Miroslav Čižmár

            Toto je morská šelma a jej sedem hláv a desať rohov. Od Japonského mora po Severný Atlantik. https://www.teraz.sk/zahranicie/staty-g7-su-pripravene-uvalit-na-ru/621852-clanok.html

            Zemská šelma je Rusko.

            Vojna je Diabol na zemi.

          • Miroslav Čižmár:

            Čo mohlo zatopiť kraje pevnín? Sú to takzvaná Atlantída?

          • Áno takto je to prezentované aj duchovnými učiteľmi, ktorí to pracujú urputne, najmä posledných 150 rokov.

        • Israismael

          Tak si to zosumarizujme Miroslav ,aby v tom nebol chaos ,lebo mnohé dávaš dokopy čo nemá celkom súvis :
          Použil si tri pojmy ohľadom šelmy
          1.selma všeobecne
          2 šelma zemská
          3 šelma morská
          A použil si ešte jeden komplexný pojem z biblie ako je 10 rohov a sedem hlav na ŠELME…. ŠELMA ako taká ,čiže ešte bez prívlastkov zemská a morská znamená toho =SVETSKÝ GLOBÁLNY SYSTÉM KRÁĽOVSTIEV a VLÁD od ČIAS EGYPTA ,cez BABYLONIU ,RIM až po DNES ..To je tých sedem hlav na hlave šelmy,čiže globálnych veľmoci alebo RÍŠ ,ktoré vládli a ťažko ovplyvňovali osudy ľudí v určitých časových obdobiach : EGYPT ASYRIA , BABYLONIA, MEDO-PERZIA, GRÉCKA ríša RÍMSKA Risa aj spolu s kresťanstvom východu a západu , AMERIKA spolu s ANGLOSASMI a EU ako posledná hlava ..To je teda tých 7 hláv ŠELMY,áno ?
          10 rohov som ti už vysvetlil tie vznikli z bývalej Rímskej ríši ako štáty EU ,aj keď ich je viac dnes tých štátov (ako 10) v EU ale hlavnú úlohu budú teraz na konci systému sveta hrať tie najsilnejšie ako Francúzsko ,Taliansko ,atď …Ľahko si spočítas desiatku najsilnejšich štátov v EU v súcastnej dobe
          To je teda vysvetlenie SELMY ,ktorá má sedem hlav a 10 rohov
          MORSKÁ ŠELMA nie je citovana žeby mala rohy alebo hlavy ..I keď vieme čo zmaci obrazne more ,že? More= niečo veľké ,veľa ľudí ,veľké množstvo ..Morská šelma teda vznikla na systéme štátov ,kde je koncentrácia veľkého množstva ľudí ,má nabozensku a politickú moc …Kto móže byť takou šelmou v dnešnom svete ktorá ovláda veľké masy ľudí ? ..Inak nie je pravdou, že ide o človeka ,ako hovoria mnohí cirkevníci, že morská šelma je nejaka antikristovska postava človeka ,.Ide o náboženskú a zároveň aj politickú organizáciu ,ktorá má najväčší vplyv na svete .Žeby Vatikán? A potom papezstvo .? No ja sa teba pýtam lebo v skutočnosti ano ,je to Vatikán ako morská šelma ,.
          ZEMSKÁ ŠELMA ,to značí jedno a aj to som už vysvetľoval ,že teda vznikla na súši ,na menšom priestore územia ako morská (more ľudí)..Teda ide o Ameriku a ma taisto vo svete veľký vplyv ,najmä politický a vojenský a preto bola predpovedana v zjavení ako budúca šelma ,,áno je písané že drak(satan) keď prenasledoval veľa ľudí v Európe v čase inkvizície že sa nakoniec zastavil až na na piesku,na súši ..Až tam mali ľudia z Európy pokoj ,keď zutekali a keď vznikli USA..pôvodne ako dobrý pokojný stať ale nakoniec sa z nej vykľul dravý vlk ,a vieme čo sú dnes USA ..
          Takže vysvetlil som pojmy ,ktoré si ty spájal dokopy a vychádzal z toho tvoj úsudok, ale aj z článkov potom úplne iný výsledok. ( z liniek ktoré si dal )

          • Miroslav Čižmár

            ‭Zjavenie Jána 13:1 SLB‬
            [1] Videl som vystupovať z mora šelmu. Mala desať rohov a sedem hláv, na rohoch desať diadémov a na hlavách rúhavé mená.

            Je to symbolika Atlantídy, a jej desiatich kráľov. Táto symbolika je prenesená do dnešnej doby. Morská šelma má desať rohov, to je desať morí. Ukrajina používa symboliku Neptúnovho trojzubca, čo bol boh Atlantídy, otec kráľa Atlasa.

            ‭Zjavenie Jána 13:3 SLB‬
            [3] „Jednu z hláv mala ako na smrť dobitú, ale smrteľná rana sa jej zahojila. Celá zem obdivovala šelmu;“

            Na smrť dobitá hlava symbolizuje nacizmus, ktorý ožil na Ukrajine.

          • Israismael

            Miroslav :
            Celá zem však neobdivuje Ukrajinu ,možno tak okolo 800 tisíc Európanov ,najmä teda západ ..ale ostatok vôbec nie ,určite nie Ázia ani Afrika ,.takže zjavenie 13:3 nebude o Ukrajine
            Vyložím ti zjavenie 13:3= jedna z hláv na smrť dobitá ,ale sa zapojila sa a celá zem ju obdivovala tu šelmu..
            Pozri sa na papezstvo na Vatikán,..ktokolvek príde k pápežovy alebo keď príde pápež na návštevu kdekoľvek ,tak je vitany v krajinách sveta s tými najvyššími poctami ,ako keď by prišiel Boh a kráľ na návštevu ..vsimaj si to že to je tak,nech príde na návštevu kdekoľvek vítajú ho prezidenti ,predsedovia vlád a s najvyššími poctami …a že bola táto hlava smrteľne zranená ? Áno bola dokonca vyše sto rokov jej nebolo ..smrteľne ju zranili …Stalo sa to za Napoleona, keď bol pápež Pius VI odstránený v roku 1798 z pápežskej stolice ,a v roku 1809 Napoleon zrušil pápežský štát ..Smrteľná rana sa ŠELME( Vatikánu ) zahojila až po vyše 100 rokoch ,keď v roku 1929 Mussoliny na základe lateranskych zmlúv vrátil štatút Vatikánu ako nezávislého mestského štátu.. A tak hlava šelmy sa uzdravila !

          • Israismael

            Oprava : jedna z hláv na smrť dobitá ….. nie zapojila sa ale zahojila sa a celá zem ju obdivovala

          • Miroslav Čižmár

            Niekto sa klania morskej šelme, a niekto zemskej, ktorá je jej obrazom. Proroctvo sa napĺňa vojnou na Ukrajine. Je to len začiatok. Nasledovať bude Poľsko.

      • Ešte niečo o očakávanom mesiášovi…

        Nikoho pred Božím zásahom, Veľkou Očistou Zeme a nakoniec ani pred posledným súdom nezachráni žiadny mesiáš ! A ani v čase Očisty a Súdu! Pretože do tej doby nikto taký nikdy nepríde!
        Človeka zachráni len pochopenie Jedinej Pravdy – Božích Zákonov a uvedenie ich do svojho života. A tú pravdu na Zem priniesol na Zem skutočný mesiáš vo svojom diele „Vo Svetle Pravdy“. Priniesol ju na Zem pre ľudí aby prostredníctvom nej mohli ľudia spoznať Temno jak okolo nich tak aj to, ktoré sa kvôli ich nebdelosti ukotvilo v ich vnútri. A to Zlo v ich vnútri musia sami spoznať a až potom sa ho môžu zbaviť. Keďže v dobe Očisty Zeme a v dobe vrcholu Súdu bude všetko Temno zničené tak sa to bude týkať aj toho Zla, ktoré je ukryté v ľuďoch (a väčšinou je v nich ukryté bez toho aby si to uvedomovali). Lenže s tým v ľuďoch ukrytým Zlom budú zničení aj tí ľudia, ktorý to Zlo v sebe nevedomky prechovávajú pretože sa k nemu vedome či nevedome pripútali.
        A neexistuje žiadny mesiáš, žiadna sila, ktorá by ich bola v tomto schopná zachrániť. Oddeliť ich od Temna na ktoré sa sami pripútali – to nieje schopný učiniť ani sám Pán Boh. Nech sa potom takému človeku vedie akokoľvek – ani On nebude a ani nemusí porušovať svoju vôľu – Božie Zákony – každý dostane len to čo si zaslúži. Mesiáš na Zem priniesol len Slovo a v ňom „návod“ ako spoznať Temno a ako sa ho zbaviť – len toto priniesol! Priniesol len čisté duchovné poznanie – len Čistú Pravdu a prostredníctvom nej MOŽNOSŤ záchrany a nie automaticky záchranu – spásu ducha!. A to isté platí aj o J.Kristovi – on nikoho svojou smrťou nevykúpil ale len priniesol Pravdu aby cez ňu každý mohol spoznať Temno (jak v okolí tak aj v sebe) a mohol sa od temna očistiť a tak neprepadúť zániku – večnej smrti a nielen tej fyzickej!
        Takže obaja vyslanci Boží priniesli len Pravdu aby ju ľudia mohli spoznať a zároveň tým spoznať aj Temno vo všetkých jeho podobách. Svojim príchodom na Zem neprinesli automaticky spásu a nikoho kto v sebe ukrýva byť i nevedome Temno – toho v dobe Očisty nebudú zachraňovať – mal sa zachrániť sám spoznaním Pravdy, odhalením temna vo svojom okolí a hlavne v sebe. A ešte na záver – nestačí len Pravdu spoznať a uvidieť Temno – jak to v okolí tak aj v sebe – to ešte nestačí – treba pre to urobiť všetko aby sa ho zo svojho vnútra človek zbavil lebo len pochopenie Pravdy pre záchranu v dobe Očisty nestačí.
        Dobre sa bude vodiť len pripraveným – teda len tým, ktorí sa prostredníctvom pochopenia Pravdy a pokánia – nápravy očistili od Temna. Na tých, ktorí tak z akéhokoľvek dôvodu za tisícročia neučinili sa nebude brať žiadny ohľad nech už to znie akokoľvek kruto. Každý jeden človek sa za tisícročia mohol vyvinúť, hľadať Pravdu a aj sa očistiť od Temna keď sa do niečoho nekalého temného namočil. A v poslednom čase bolo Živé Slovo od Boha na Zem prinesené takže každý duch – človek mal možnosť z neho čerpať – ak mal ovšem záujem. Takže žiadny mesiáš a záchranca na Zem Zhora už nepríde – už bolo všetko pre záchranu ľudských duchov učinené.
        Teraz bude ponechané už len pôsobenie karmy na ľudí do bodu ich maximálneho zúfalstva a až na tej maximálnej hrane kedy každý človek uvidí nepokrytú pravdu o sebe a o svete – tak vtedy v tom zlome (a zároveň keď bude ludstvu hroziť zánik) – vtedy príde Zásah Zhora od Boha.
        Nikto kto je v obraze neočakáva mesiáša.

        • Israismael

          Dobre ACHNATON,je tu ešte jedna vec ,ktorú by si mali ľudia uvedomiť ,že ako sa Boh veľmi jednoducho vysporiada s temnými ľuďmi ..Je to písané práve v knihe Vo svetle Pravdy ..Nejdem priamo citovať lebo teraz sa mi nechce hľadať v 970 strankovom diele tu priamu citáciu a poviem to vlastnými slovami :
          Čiže …….Boh použije zvýšenú silu vyžarovania ..V určitý čas a v určitú hodinu zosilnie cochvilu tlak svetla a jeho energie natoľko ,že to pocíti každý jeden človek na planéte …
          Konkrétne pôjde o zvýšený a veľký tlak svetla ,doslova ,,bitie“ do osudových vlákien každého človeka ..Každý človek si tvorí nitky osudu svojim zameraním ,hovorenie a teda slovom a nakoniec skutkami a činmi …Ciže energetické osudové vlákna ľudí ,ktoré pripájajú malí bytostní do určitých zdrojov budú napnuté na prasknutie ..Žiaľ poväčšinou ide o temné osudové nitky ľudí a sú vedené do temných zdrojov,úrovni .
          Dal som si tú námahu a predsa som našiel priamy citát z knihy Vo svetle Pravdy..Tu je :
          Božská sila bije teraz priamo, prekvapujúcim spôsobom do osudových nitiek všetkých pozemských ľudí a tiež všetkých duší, ktoré sa zdržiavajú v úrovniach neskoršieho stvorenia ( teda na inom svete a aj v iných svetoch v hmotných úrovniach ,lebo všade prebehne alebo už prebehol Boží súd = v 7 svetových častiach = kde je 7 obývaných planet v každej tej zo siedmych casti a kde je podobný život ako na tejto Zemi ,v časti zvanej Efezus.. Na každej prebieha vývoj duši /ducha )

          Božská sila Svetla vchádza teraz ako blesk do všetkých nitiek! My už sme pomaly v tomto čase ..Tie nitky, ktoré spejú k Svetlu a nesú v sebe tento druh rovnorodosti a ktoré silným chcením tých, s ktorými sú spojené, dostatočne zosilnia, aby zniesli toto náhle vniknutie nezvyčajnej sily Svetla, dosiahnu tým obrovskú pevnosť a sviežosť tak, že k nim pripútané duše silnou príťažlivosťou budú vytrhnuté z nebezpečenstva temnoty a tým tiež z nebezpečenstva byť stiahnuté so sebou do rozkladu v očiste a v konečnom Súde pre človeka

          Avšak slabé svetelné osudove nitky, vytvorené len slabým chcením, neznesú náhly, obrovský tlak Božej sily. Spália sa a budú bytostnými pomocníkmi odstránené. Tí, ktorí boli na nich pripätí, zostanú vydaní napospas temnotám. Príčinou tohto prirodzeného diania je ich vlastná vlažnosť, ktorá nemohla tieto nitky vytvoriť dosť pevné a silné.

          Tak nájdete v terajšom dianí len spravodlivosť! Preto je zasľúbené, že vlažní budú vyvrhnutí, ako sa to teraz do posledného písmena zo Svetla naplnilo.

          Všetci bytostní pomocníci, veľkí i malí, budú teraz oslobodení od toho, aby pre plnenie zákona museli pod tlakom zlého a nesprávneho ľudského chcenia formovať temné veci. A z oddelených temnôt bude všetko bytostné súčasne vytiahnuté späť silou Svetla, ku ktorému sa v jasavej radosti úzko pripojí, aby formovalo a udržiavalo len to, čo je Svetlom chcené. Pri tom zosilnejú v novej sile, aby sa v znejúcom akorde zladili s celým stvorením v strede prúdiaceho Božieho Svetla!

          Sláva buď Bohu, ktorý teraz rozsieva lásku! Lásku tiež aj v zákone zničenie temnôt!

          Doznievanie k Posolstvu Grálu od Abdrushina: DUŠA PUTUJE

          • Israismael

            Odkiaľ asi vznikol pojem ľuďmi zauzivany,ak ide o nejakú udalosť na zemi a pod ?? . že Nitky vedú tam a tam ,k tomu a onomu …také sú aj naše nitky osudu ,ktoré sú energetické a ktoré sa pripájajú na určitý zdroj a vedú do úrovni ,do vesmíru ..Túto prácu s našim ľudským vyžarovaním robia a tie nitky vyťahujú hore alebo dole bytostní pomocníci, a majú význam po odchode človeka z tejto zeme lebo tvoria dráhu postupu smerom hore k úrovniam alebo dole k úrovniam ( duša putuje obrazne po koľajniciach ,ktoré bezpečne dovedú do cieľa ,buď do svetla alebo do temna ,podľa charakteru získaných vlastnosti človeka /ducha )

          • Objektívne

            => zvýšená sila vyžarovania …
            Boha necháme tým čo tomu veria…
            Uvažujte, čo ešte môže použiť zvýšenú silu vyžarovania a to doslova v jeden krátky okamih, že to pocíti každý jeden človek na planéte?

          • Israismael

            Všetko čo vzniká od Boha , mimo neho je z jeho vyžarovania,z jeho sily vyžarovania ..zapamätaj si to, až sa raz dôjdeš k tomu poznaniu …či už tu na zemi alebo mimo niekde inde v čase a priestore ..duša putuje ,nemôže zostať stáť lebo každej jednej (človeku v hmote či mimo nej) hrozí zatratenie ak by stagnovala …A áno ten okamih pociti každý jeden človek na planéte až dôjde v určitý čas a hodinu zvysena sila Božieho vyžarovania na túto Zem ..veď hladaj Pravdu a pravda ťa oslobodí ..prečo by som ťa mal ja klamať a zavádzať tu ľudí ? Nemám dôvod ..nie som od satana,aj keby si to niektorí mysleli

          • Objektívne

            Aj by som si to zapamätal keby to nebolo inak… V tých vetách je opísaná „udalosť“, ale len málokto vie čo tie vety v skutočnosti znamenajú, pretože všetci sa upli na nejakého Boha, ktorý všetko vyrieši. Biblia je plná podobných viet, len to treba vedieť správne prečítať a pochopiť čo sa tam opisuje.

            Rovnaká vec je opísaná napríklad v Deuteronomy 28:22-24:
            – Hospodin ťa bude biť ničením, ohňom, zápalom a ohnivou horúčavou…
            – A tvoje nebo, ktoré je nad tvojou hlavou, bude z medi a zem, ktorá je pod tebou, bude zo železa.
            – Hospodin urobí z dažďa tvojej zeme prášok a prach; zostúpi na teba z neba, kým nebudeš zničený.

            Tieto vety, ale aj tie, ktoré si napísal znamenajú to isté a to Slnečnú novu. To je ten Slnečný záblesk o ktorý ide. Ešte kým je čas študujte čo spravilo Slnko pred 12,000 rokmi keď sa táto istá udalosť odohrávala a ziničilo to Atlantídu. A to, že sa to stalo je fakt, ktorý nejde vyvrátiť. Domnievate sa, že pri rovnakej udalosti zostanete nažive, že prijde nejaký Boh, ktorý vás ochráni? Vedci nového paradigmatu vedia o tejto udalosti, len nevedia kedy presne sa to stane znova, ale zdá sa, že elita to vie, preto je všetko sústredené na roky do 2050. Kvôli tejto udalosti boli na mesiaci pozbierať vzorky, ktoré tam zostali v neporušenom stave od minulej udalosti a pochopili, že naše šance prežiť túto udalosť sú dosť nízke.

  3. Mam ockovane v rodine. Stale jsou s malymi prestavkami nemocni, protoze jejich imunita je oslabena injekcemi.
    Za Boha nechteji uznat, ze udelali chybu a ze je to po injekcich, ackoliv se to projevilo uz pred 2 roky.

    • Nechcú to uznať, lebo im nezištne pomáhaš.

      • Tak! Preto sú všetci židoprávnici od samého začiatku honorovaní! Odbočím.
        Zomrel mi v zamestnaní kamarát. Ako technik BOZP som našiel skóre, aby z toho vedeli vytrieskať čo najviac peňazí – napr. 9-ročná dcérka zábezpeku do plnoletosti. Ja som za to nechcel nič – ani zo zákona som nemal nárok – nie som právnik. Dopadlo to tak ako malo – tá jeho kunda si nechala vyplatiť nejaké odstupné, za čo si kúpila plastové okná a bolo vybavené. Všetci spokojní.

        • Pomôž gádžovi, oserie ti plot. Ak niekto spravil chybu, musí za ňu zaplatiť.
          Príklad s yebnutou kundou si vystihol. Alebo jebnutým kktom, to je asi jedno.

  4. To mohu potvrdit.Očkovanci v práci častěji marodí, běhají po doktorech a ostatní musí makat.Ale fakt je,že z toho sami nejsou zrovna nadšení, protože mají opravdu zdravotní potíže.
    Dneska prý jakmile přijdete na neurologii,tak se vás přímo zeptají jestli byla včelička .A klidně nechávají lidí se srdečními aritmiemi a kolísavým tlakem běhat do práce.Jen je odbydou prášečkama a už dál nesledují jejich zdravotní stav . Ještě před pár lety by tihle jedinci skončili v nemocnici na pozorování a pak by se několik měsíců léčili v klidu domova .

  5. EU schválila přísné omezení hotovostních transakcí

    https://aktax.cz/eu-schvalila-prisne-omezeni-hotovostnich-transakci/

  6. V mnoha článcích se psalo, že vakcinovaní předají těm bez včeličky stejně nějaké zlé látky – spike proteiny? Protože je neustále ze sebe vydávají. Přes kontakt kůží, při vydechování, při sexu atd.. Kdo zkontroluje, jestli se v tělech ten spike protein stále množí?

  7. A kedy budete sa zasadzovať za potrestanie kovidových zločincov?

    • To spraví Samo keď ho zvolíte. Netreba sa namáhať.

      • Israismael

        Rumcajz ..ty si v poriadku ?
        Vraj nebudem klikať na linky,čo si mi napísal pokiaľ to sám nenapíšeš (zrejme si myslel ako môj pohľad a vedenie)…. takze to ja neviem podľa teba ohľadne toho satana , keď ti dám link?? ,tak ale ja som o tom výsostne presvedceny čo je tam písané a nedávam ti to z brucha a len tak ,lebo ja som to čítal v tej knihe od roku 1999 nie raz …To je čo za zmýšľanie Rumcajz? …Ty uznávas len napísané a nie pretlmocene ? A keď napíšem?? ….. aj tak to spochybnis? Teba potom čo utvrdí na tomto svete čo je správne a čo nie keď nechápeš ani len to ,čo je to kritické zmýšľanie a myslenie …Potom sa teda nikdy nepýtaj ako je to z vyšším duchovnom alebo napr aj so satanom ..Lebo síce by si rád vedieť ale zároveň nemôžeš uveriť ..

  8. Najvacsim klamstvom Satana, diabla je to, ze ludia neveria v jeho existenciu. Tot vsio pre ateistickych intelektualov. 🤭
    A tu dalsia sprava zo zahrobia, opat radsej bez priciny…
    https://www.hlavnydennik.sk/2024/05/01/obrovska-strata-zomrela-mlada-a-ocenovana-slovenska-spisovatelka-a-scenaristka .

    • Israismael

      Máš pravdu Gogo ,pretože ľudia v skutku neveria v duchovnú osobnosť ktorá žiaľ škodí ľudstvu aj keď pôvodne mala pomáhať … a myslia si, že to je len niečo čo je v ríši rozprávok ..
      Potom chapem aj takého Rumcajza ,že musí byť pomýleny a neverí a pýta sa.No a keď mu človek dá pomocnú balíčku, tak namiesto poďakovania príde nevdak

  9. Najväčšou fintou Satana, diabla je to, že ľudia veria v jeho moc a existenciu. Chlapík mal v podstate smolu. Na začiatku bolo všetko že vraj OK. No proste raj. Ale niekto niečo po.ral, tak sa vyhovoril.

    To nie ja, to Satan !

    A ono sa to ujalo. Tak sa všetci za svoje akože neduhy, lenivosť, hlúposť, ne-poznanie začali vyhovárať na satana. To on je zodpovedný, to on je všetkému na vine. To on kradne, nie ja. To on, ja mám síce slobodnú vôľu, ale aj tak je na vine on.

    Tak sa chlapík naštval a že, keď teda takto, že naňho takto, no tak sa zorganizoval, a založil niečo ako politickú stranu, začal naberať členov a už to fičalo…a členovia boli a sú iniciatívny a viera ako vieme posilňuje, no tak mu ide karta.

    A členov odhadujem asi tak plus mínus 8 miliárd.

    Lebo keď sa chovám jak j.bnutý, tak som dobrovoľným členom a prispievam.

    A dokedy bytosti nepochopia, že ako, prečo, načo, začo, tak ho nikto ani nebude vymazávať. Veď už to mohol urobiť dávno, predávno. Tisícročia sa tu už deje všeličo.

    A keď bytosti pochopia a prestanú sa vyhovaráť na neho, tak sa prestane hnevať a možno tu bude zase raj ?!?!

    Ale nech sa páči, každý nech si verí čo mu chce a komu chce…

    PS: Že vraj celkom štramák, vysoký, počerný, charizma jak hovado, paláce, kaštiele, haciendy všade po svete. Donáška domov, služobníctvo. Známosti na najvyšších miestach a ešte asi aj vyššie (šak inak by už asi musel byt dávno vymazaný). Ale nepohrdne ani naším parlamentom, alebo 3.cenovou bez ventilátora. Teší sa každému dobrovoľnému prispievateľovi a aj príspevku.

  10. „Najväčšou fintou Satana, diabla je to, že ľudia veria v jeho moc a existenciu.“

    Najväčšou fintou Satana, diabla je to, že ľudia NEveria v jeho moc a existenciu!
    ——
    Takže si sa odkopal – Seneca!

    • hľadač pravdy

      Problém diabla!
      ———————–

      Problém ďábla! Problém těžký a hrozný. Při projednávání takového problému dlužno především dobře rozlišovati, co jest učením církve a co jest pouze naukou učenců.

      Víra podává nám tyto pravdy o ďáblu, jimž musejí všichni věřiti: Existují skutečně andělé. Byli učiněni dobří. Část však se jich dobrovolně odloučila od Boha svým odbojem, svým hříchem. Za trest byli padlí andělé, které nazýváme démony, odsouzeni do věčného pekla. Ďáblem byli svedeni první lidé. Tak se člověk jaksi dostal pod moc ďáblovu. Ďábel pak člověka pronásleduje a pokouší rozmanitým způsobem.

      Tohle podává o ďáblu víra. Teologové se však snažili více proniknouti tyto pravdy. Spolehli se na Písmo svaté a na výsledky filosofie o čirém duchu. Studovali a hledali více proniknouti pravdy všechny a tudíž i pravdy o takovém tvrdém a nebezpečném nepříteli jako jest ďábel.

      Hned nás zajímá otázka, jak byl vůbec možný hřích padlých andělů? Anděl jest pouhý duch, který není vystaven rozumové neb mravní slabosti. My ubozí jsme spjati se svým tělem a hledáme pravdu s jeho pomocí ve hmatatelných a smyslových věcech. Pozemské věci stále mohou naši pozornost odvraceti od pravdy, kterou jsme konečně poznali, od cíle posledního, který jsme konečně našli. Vášně nás strhují dolů a často zakalují klidný úsudek. To jsme my.

      Anděl jest jinak obdařen! Jest čistým rozumem, světlem bez stínu, ihned prostým úkonem rozumu vnímá pravdu, nepotřebuje ji hledati a sestavovati. Jediným pohledem, hned jak vyšel z ruky Stvořitelovy, poznal sebe, své dokonalosti, ale též své hranice.

      Anděl ví, co je, a také, co není. Ví, že není absolutním pánem své bytosti, že pochází od někoho jiného, od něhož pak jest závislý. Jakmile poznal anděl svou podstatu, hned poznal též Boha.

      Rozum andělův osvěcuje hned též jeho vůli. Rozum jeho jediným svým rozmachem hned se rozletěl k Bohu a tak přerval hranice, do nichž byl uzavřen svým bytím. Vůle následuje rozum. Anděl poznal svou omezeností neobmezené a tak se nemůže zastaviti u konečného a omezeného. Když něco anděl miluje, musí milovati něco nekonečného. Bystrý rozum andělův zjevuje andělovi, že nemůže jinak ani sebe milovati než proto, aby se rozehřál k větší ještě lásce pro tvůrce, že má především milovati toho Boha, kterého nachází v hlubinách své bytosti. Anděl by jednal proti zákonu svého bytí, proti svému rozumu, kdyby po tomto přirozeném poznání Boha dal přednost sobě před ním. Neboť to by znamenalo, připustiti rozumově, že bytost omezená jest dokonalejší a vyšší než bytost neomezená. Za rozumem pak musí ruka v ruce jíti vůle. Anděl musí dáti Bohu přednost před sebou a milovati sebe jen v Bohu.

      Z toho jest viděti, jak obtížno vysvětliti pád a hřích andělův.

      Proto sv. Tomáš praví, že s hlediska přirozeného hřích andělů jest zcela nemožný. Kdyby Bůh nepozvedl anděla do řádu nadpřirozeného a nežádal na něm poslušnosti v šeru víry, nikdy by anděl nezhřešil.

      Od prvého okamžiku stvoření anděl byl povýšen darem posvěcující milosti. Tato milost vložila do bytosti andělovy schopnosti proniknout k Bohu až v jeho vnitřním životě, poznávati jej, jak on se poznává, a milovati, jako se sám miluje. Tato milost měla anděly jednou dovésti i k patření na tvář Boží. Dříve však jim měla býti uložena zkouška. V té zkoušce měli se přikloniti k Bohu ve víře, v tajemství, která sdělil jim Bůh o svém vnitřním životě.

      Neboť jakkoliv jest anděl vysoko v řádě bytostí, přece jej Bůh převyšuje a vymyká se přímému poznání jeho přirozené schopnosti.

      I anděl, když měl se přimknouti k Bohu, to znamenalo přimknouti se k něčemu, co neviděl, co nepochopí pouhým světlem svého rozumu. Tajemství se nelíbí rozumu, a čím jest rozum dokonalejší, tím srážka tajemství s poznáním jest silnější. Když žádal Bůh na andělu toho podrobení rozumu, jeho sklonění se před tajemstvím, žádal Bůh úkon podrobení, pokory.

      Tento úkon měl otevříti andělu cestu k věčné blaženosti. Anděl dychtivě toužil po oné chvíli, vždyť to měla býti blaženost na věky uspokojující, žízeň jeho hluboké inteligence. Ale jaká oběť a jaké zapření žádá tento úkon, jímž se má tvor tak bystrý vzdáti snahy sám zasáhnouti přímo Boha a spolehnouti se na dětinskou oddanost a víru. Představte si orla, který se mocným úderem svých perutí vznesl do modré výše a najednou se musí zastaviti. Zdaž by uznal svou slabost a dal se vynésti mocnější rukou do vyšších oblastí? Anebo nespustil by se raději níže, aby se tam mohl opíjeti plným rozmachem svých křídel?

      To byl hřích padlého anděla, jehož Písmo sv. nazývá Světlonošem (Lucifer).

      Tehdy se část andělů podrobila ve víře a lásce, kdežto on, duch odbojný, raději se chtěl opíjet svou vlastní velikostí, než aby přijal od Boha pomoc k výstupu do Božích tajemství. Strhl za sebou řadu jiných, méně dokonalých duchů, jichž se stal hlavou.

      První tedy hřích, hřích andělův, byl hříchem pýchy. Hřích ten jest neodpustitelný. Není však tento hřích neodpustitelný proto, že by Bůh nebyl nekonečně milosrdný, nýbrž proto, že anděl nemůže odvolati svého rozhodnutí.

      Anděl jest příliš nadaný rozumem, aby jasně neprocítil a nepoznal do posledních záhybů a důsledků pohnutky ke zlu nebo k dobru. Když pak se konečně rozhodl, nenalézá důvodů, proč by se měl vraceti. Všecky důvody pro a proti uvážil, zvážil, ocenil a docenil a teď se rozhodl. Rozhodl se definitivně a neodvolatelně. Kdyby měl se vrátit, tím by doznal svou nemoudrost a zaslepenost. To neučiní ďábel, který svou celou bytost vědomě obrátil k cestě sebelásky a pýchy.
      *
      Plod pýchy jest závist. Ďábel zatoužil šíleně po své vznešenosti a tak se teď trápí vším, co se staví v cestu jeho rozletu, trápí se především každou vznešeností kohokolivěk jiného. Není jiné příčiny, proč ďábel pokouší lidi. Ďábel byl povolán Bohem k blaženosti a tu hoří závistí, když vidí, jak tvorové nižší než on jsou povoláni k blaženosti, jíž on jest zbaven. A proto se přímo zuřivě namáhá, aby je zbavil toho blaha, kterého sám nemá.

      Ovšem tato činnost ďáblova proti lidem děje se jen potud, pokud to připustí Boží Prozřetelnost. Jeden z velkých výsledků vykoupení jest vysvobození lidstva ze spárů tohoto nepřítele lidstva, který dostal lstí a pokušením lidstvo do svých sítí. Spasitel vysvobodil nás z moci ďábla a dal nám mocné prostředky k jeho přemožení. Neboť ďábel i po vykoupení stále nám činí úskoky, dál obchází světem jako lev řvoucí a my musíme dále proti němu bojovati.

      Řekli jsme ve zvláštním článku o pokušení, že ďábel nemá přímé moci nad naší vůlí, a že může působiti jen na smyslovou část člověka a hlavně na jeho obrazivost. My ho pak zbytečně podporujeme v jeho záludném díle tím, že nebdíme nad svými vášněmi a špatnými sklony.

      Ďábel může ještě přímo i na tělo působiti. Dějeli se to násilně, nastává posedlost. Ďábel má konečně i moc nad přírodou. Jest vysoké inteligence přirozené a proto zná lépe než my různé přírodní síly. Proto může způsobiti různé podivuhodné zjevy, jakési padělky zázraku. Těchto sil pak přírodních může též použíti, aby člověka přivedl do netrpělivosti, k rouhání a zoufalství. Nebo může také člověku získati pomíjející hodnoty, aby jej snáze přivedl k pádu.

      To vše může ďábel. Že toto, co pravíme, není planou teologickou spekulací, dosvědčují modlitby církve svaté, které mají zažehnati jeho neblahou působnost. V jednotlivostech a v konkrétním případě bývá však dosti obtížno rozhodnouti, kde je působení ďábelské a kde působení zjevů patologických, fysiologických a psychologických. Církev sama se vyjadřuje o konkrétních případech ďábelského zasahování velmi opatrně a střízlivě. Nicméně nás všecky vyzývá, abychom se denně spojovali s ní v modlitbě k andělskému vítězi Michaeli, aby uvrhl do pekelné propasti všechny zlé duchy, kteří obcházejí světem za záhubou duší.

      Zdroj:
      Na hlubinu, ročník II, str. 39–43, Prof. Dogm. Ch. Héris O.P., Problém ďábla (1927), preklad: D. Grof, zverejnil blog REX! (30.4.2024)(mierne upravený text).
      ——————————————————————————————————–
      Stav ľudstva v súčasnosti odzrkadľuje napríklad aj to, ako bol ľuďmi celosvetovo prijatý seriál ,,Lucifer”, ktorý je v dnešnom svete veľmi populárny. Približne jeden a pol roka naspäť som tu na výstižnú videoukážku z tohto seriálu aj odkazoval, ktorá už ale bola odstránená….

      V roku 2020 bol napríklad natočený aj seriál o falošnom mesiášovi, čiže o Antikristovi, ktorého prvá séria je v súčasnosti voľne dostupná k pozretiu aj v českom dabingu. Antikrist, keď verejne vystúpi pred ľudstvo – bude vyvrcholením moci pekla a jeho proticirkvi na zemi, bude teda najmocnejším nástrojom Luciferovým.

      Dve krátke ukážky zo seriálu o falošnom mesiášovi, čiže Antikristovi
      (chodenie po vode, kriesenie mŕtvych):

      => falošný mesiáš chodí po vode (1min,26s)
      https://www.youtube.com/watch?v=1JCSWeP39pc

      => falošný mesiáš kriesi mŕtvych (2min,56s)
      https://www.youtube.com/watch?v=Gs0amO2UZ1w

  11. holistický prístup

    To skutočne je málo stránok na realizáciu rôznych sektárov, bludárov, náboženských fanatikov, … = ovce (doslova dobytok) pasené pastiermi pre ich temného pána, že sa aj na týchto stránkach uhniezdila táto doslova páchnuca žumpa?!?

    Ak beriem do úvahy diskutujúcich sťa relevantnú vzorku dvojnohých bytostí, tak veru aj dve percentá (ak je celok 100 %) je snáď priveľa, čo je schopný OČISTIŤ samých seba od negatív – ktorí …

    Len máloktorý príspevok je prínosom – len dookola otrocky opakujúce sa mantry.

    Perlička pre Maroša:
    Bludárska paranoidná, klamárka, intrigánka, ohováčka, …. SPISOVATEĽKA Emily – milujúca a ospevujúca svojho „sion-boha“ – už do jedného vreca hádže – vo svojej chorej mysli – nielen Teba, mňa a Božu, ale momentálne sa zamerala aj na odmlčanú jednoduchú ALENKU a šupla ju k nám (zabudla na fialku, jej osobné /Emyly-klony Alkynku, …, …) – sme zrejme nejaká zvláštna multidimenzionálna „bytosť“ – pretože dať do jedného vreca vo všetkých smeroch tak rozdielne bytosti – hmmm … tak na to ešte termín nik nevymyslel.

    • Israismael

      No len aby si ty nebol HP vzhliadnuty a odmeraný ako zástupca pána tohto sveta (vieme o koho ide a vieme aj jeho meno ) ,.A keďže pánom tohto sveta je zatiaľ a už dlhodobo padly archanjel (dovtedy pokiaľ nepríde očista a súd tejto planéty ),tak ja byť tebou sa zdržim komentárov na niekoho iného, že je sektarom alebo bludarom..Daj si veľký pozor aby si to nebol na konci ty tým bludarom ..Si si veľmi istý sebou ..ale hovorím ti daj si pozor ..Daj si veľký pozor keďže súdiš ľudí ..Nesud človeče , lebo budeš súdený a o to viac a tvrdsie keď súdiš …Nemyslí si že ak si katolík ,že automaticky je to pravá viera ..a nemyslí si ak si iná viera ,že práve tvoja je tá pravá ..To čo poznám ja a aj Achnaton,to Slovo a presvedčenie nie je žiadnou cirkvou ani žiadnou súčasťou pozemskej organizácie …Ani Ježiš nepatril k nijakej pozemskej cirkvy či organizácií ,a ani druhý Boží zástupca na Zemi nie .,.Preto ešte raz ti píšem Nesud ….

      • holistický prístup

        Vyhrážal si sa (či snáď sľuboval), že už nikdy viac nebudeš písať v diskusii na týchto stránkach – a predsa tie svoje primitívne OBSIAHLE traktáty, chválospevy na svojho PÁNA (kde je PÁN, tam je OTROK!!!), rozhadzovanie sietí a nútenie sekty, do ktorej si sa zaradil, sťa jedinej správnej, … – je to sekta vytvorená a kontrolovaná JEZUITMI – ako všetky „spolky“ – predsa podľa všetkých tých sektárskych kníh LOŽ, PODVOD, ABRAKA-DABRA nie je „hriech“.

        Priznávam, že komentáre od mnohých – aj od Teba – ruším, odmietam, ničím aj bez prečítania – letmým pohľadom vidím, čo je ich základnou zložkou.

        Je rozdiel vidieť, súdiť, poznať, vedieť, opísať, … a následne konštatovať a … súdiť – to činia takí, ako si Ty. Mne je úplne jedno, že si otrokom temna a nie je mojim úmyslom presviedčať kohokoľvek o nejakej snáď „mojej“ pravde – len ukazujem, poukazujem na skutočnosť, že:

        „KRÁĽ JE NAHÝ (HOLÝ, ZBAVENÝ ODEVU)!!!“

      • holistický prístup

        Israismael,

        ste rovnakí, ako všetci predátori – všade, kde sa pohnete, zanechávate svoje exkrementy, výlučky, zvratky – najviac tam, kde nie ste vítaní – vytvorte si svoje stránky, pre svoj dobytok a tam môžete spievať chvály na toho vášho ABDULALÁHA …PASTIERA predpovedajúceho „príchod“ toho, ktorý vás zožerie – sapasie!

        Konštatujem, že tá „VAŠA“ sekta je najdotieravejšia zo všetkých siekt. Kam sa na vás hrabú JEHOVISTI …

        • Vymysleli dreveného boha. Zhnil.
          Vymysleli železného boha. Zhrdzavel.
          Vymysleli skleneného boha. Rozbil sa.
          Vymysleli neviditeľného boha. Žije dodnes.

  12. Israismael

    Ach bože keď píšu takýto ako ty ,nedá mi aby som nereagoval,,Ja sa nevyhrážam ja len citujem slová z biblie,aj keď nie od slova do slova ale ty im veľmi dobre rozumies,až priveľmi dobre .Ja rozumiem čo môžem a čo nie lebo poznám SLOVO druhého Božieho vyslanca ,a ty to nazyvas sektou a mňa bludarom .To len preto že ty rozumieš iba svojej ,,sekte“ ..a nie pravému slovu Boha ..Čo sa mám čo ja vyhrážať ..však ty sa tu vyhráža a prznis!!! …ty súdiš nie ja ..videl si ty že ja súdim? Ja nie som sudca ..ty sa ale udvazis súdiť .,,Kto si že si to môžeš dovoliť súdiť ľudí …. Ja nikdy nesudim..Môžem len posudzovat ,.

    • holistický prístup

      ROD nikdy nebol, nie je a nikdy ani nebude sektou.

      Kde je jeden samozvaný „boh“ Egypta, tam okamžite na obranu prichádza jeho temný brat v zbroji – všetko, kde je čo i len náznak pyramídy (pán-otrok, pastier-ovca, rybár-ryba, …) je „BIBLICKÝ“ (hmyzí) projekt, matrix, matrica, egreor, energetické pole, … Čomu sa venuješ, to si. Si taký dokonalý OTROK, že nie si schopný vidieť okovy, ktorými si spútaný. Ste tou najdotieravejšou sektou zo všetkých mne známych siekt. „Biblia“ sú otočené a prekrútené VÉDY – preto sú v nej aj čriepky pravdy zahalené do LŽI.

      KONIEC. Odmietam s vami diskutovať, kŕmiť vás a vášho temného pána živatmou stvoriteľa.

  13. Israismael

    HP ..Už som ťa neraz vyzval aby si napísal bod po bode ,že v čom som ja sekta ,v čom zanechávam ja extrementy,v čom nutim niekoho niekam a pod …Všetko čo napíšeš nezdôvodnis v konkretnosti ,tak to považujem za nehanebnost ,sudenie a verím že aj ľudia čo ťa čítajú len to podobné cítia že osocujes a navyše bez dôvodu ..ale ty sa nemáš k činu označiť konkrétne tie moje slová ,vety a pod ..No veď označ konkrétne veci! Vyzývam ťa už Xkrát na to …A celkom sa ti tu darí urážať ma a správať sa ako hulvát voči mne a nič neoznačit,že aké to slovo podľa teba ja používam ako sektárske ….,alebo ake vety a slová sú podľa teba tie exkrementy a pod,..ani raz si nič neoznačil ,nedal konkrétne vyjadrenia ..Iba urazaš przniš, nalepkuješ ,sudiš …veď už konečne napíš ,že v akom mojom slove od Abdrushina IMANUELA a Ducha Pravdy je exkrement?. Nech to už konečne aj to nebo vie. .Prejdi si moje komenty a vyznač ich …nech to vidia aj iní ľudia ,určite by ich to celkom aj zaujalo ,že čo tvrdís ty a čo píšem ja že kde sú tie exkrementy …Ty ma chces len úmyselne spotvorit a kriminalizovat ,a možno aj vieš prečo to robis HPecko…
    A uved ma prosím ťa mimochodom do poznania,že čo je to ROD,ako si písal že ROD nie je sekta a pod …to myslíš ako gender ? Lebo nič iné som nenašiel cez Google iba to že tvoje ROD sa jedná o GENDER……

    • …no a takto to bude prebiehať do konca dní – oni – temní sa nikdy nevzdajú – nikdy!!!
      Im v dnešných časoch na Zemi pšenka kvete – to sa musí uznať. Pochopiť ako funguje Židovstvo ešte pramálo znamená p
      pochopenie zmyslu života a Vyšších dejov. Je to ako keby som ja povedal, že keď som odhalil závadu na vŕtačke v dielni obrovskej nadnárodnej spoločnosti tak automaticky chápem ako celá tá obrovská spoločnosť funguje. Čo všetko sú oni schopní všetko cediť cez Židovstvo je až nehorázne!
      Počuj, Israismael, veď to musíš vidieť a cítiť sám už kdekoľvek orudesy – taký ponurý, chladný a vypočitavý prístup k posvätným veciam – keď sa ľudia o nich bavia. Akoby sa to posvätné dalo všetko odhaliť – zrátať ako počet zemiakov vo vreci. Stačí ho len vysypať – poznať riadenie na našej planéte ako funguje cez Židovstvo a hneď je všetko jasné – všetko je hneď vysvetlené – hneď je Temno vo všetkom usvedčené. Prepáč za výraz ale sú to drb.loňi, nič iné ma teraz nenapadá.
      Stále sa mi ich prípade vnucuje myšlienka na tú lampu a tmu. Už len z toho dôvodu, že nejak extra dobre poznajú praktiky temných.

      • Israismael

        Človek dá Achnaton na svetlo sveta niečo (Slovo ,ktorá má oslobodiť) čo temnoty mega ohrozuje a oni začnú útočiť…..Oni sa však zakryjú plachtou ,urobia sa svetlymi , a pokúsia sa o útok voči tej opovazlivejnruke ,ktorá nadvihne priklop draka a temna ..Taki ľudia v koži temna ,ale v prevleku baranka si myslia , že ich nik nespozná,nespozoruje,že čo sú zač .Však pod lampou je najväčšia tma ..Strašne ale strašne sa ponáhľajú a boja toho dňa a tej Veľkej Očisty ,keď všetko temné musí navždy skončiť činnosť na tejto Zemi ..Je úplne jedno či takýto ľudia čo zahmlievajú ostatných ,ktorí by aj chceli dospieť ku svetlu ale kvôli takým nemôžu ,že či to oni robia vedome alebo nevedome ..ich osud sa naplní ,a bude skripot zubami a zúfalstvo keď to príde čo prísť má ….

        • Ono to je tak, že ja im to Židovstvo (ako nástroj skrytého riadenia), ktoré je všade zažrané uznám…- to ako rozdeľuje a atomizuje ľudstvo ale tam sa naše cesty rozchádzajú. Niesom tak znalý KSB ale to čo prostredníctvom jej chápem tak im to Židovstvo ako ho obaja vysvetľujú – je to tak. Ale tam sa naše cesty rozchádzajú…ale, že doširoka!

Pridajte komentár

*