Majáles SPU priniesol skvelý program, aj stavanie mája

napísal

V duchu ľudových tradícií postavili v utorok 30. apríla v Botanickej záhrade Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre chlapci z Folklórneho súboru Zobor máj. Symbolizuje znovu sa obnovujúcu prírodu a lásku. Pestrofarebnými stužkami máj vyzdobili zoboristky.

Kultúrne podujatie Univerzitný majáles sa konal v rámci Nitrianskych univerzitných dní. Spolu s folkloristami ho otvorila rektorka SPU Klaudia Halászová.

K atraktívnosti podujatia prispel aj bohatý sprievodný program. Pre účastníkov bolo pripravené výživové poradenstvo a merania telesnej kompozície prístrojom InBody S-10 z dielne Ústavu výživy a genomiky Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov. „Záujem bol aj o skríningové vyšetrenie bežných parametrov z kapilárnej krvi, ako je cholesterol, glykémia a krvný tlak,“ povedala docentka Martina Gažarová. Pre športových nadšencov bola pripravená zábavná silová súťaž Otestuj svoju silu so spolkom Vitruvian. Súťažiaci mohli ukázať, ako najrýchlejšie dokážu urobiť drepy s 50-kilogramovou tyčou na chrbte, bežať s 10 či 50-kilogramovým medicimbalom či ako dlho dokážu udržať 15-kilogramové kladivo. „Niektorí si tiež vyskúšali klasické držanie 60-kilogramovej tyče,“ podotkol Daniel Kiss.

Samozrejme, nechýbali ani rôzne dobroty. Ochutnávky grilovaných špecialít, tradičného poľovníckeho gulášu a mäsových výrobkov pripravil poľovnícky spolok Buteo a študentský spolok Pasteur. O nápoje sa postaral Vysokoškolský poľnohospodársky podnik a Plzeňský Prazdroj. O dobrú náladu sa staral Folklórny súbor Zobor a DJ Roman.

„Potešil nás záujem mladých ľudí o podujatie, snažíme sa z neho vytvoriť tradíciu. Budeme sa usilovať, aby bol program z roka na rok ešte pestrejší,“ povedal hlavný organizátor podujatia prorektor pre komunikáciu a prax Pavol Findura.

Majáles organizovala Kancelária komunikácie a práce s verejnosťou.

 

 

Video: Študentské mediálne centrum SPU  

 

Ísť späť