Slovenským seriálom podľahla aj prezidentka Zuzana Čaputová. Prezradila, ktorý sleduje a jej výber vás neprekvapí

TASR , Hyriaková Kristína

FOTO TASR - Martin Baumann

Slovenská filmová a televízna akadémia (SFTA) vyhlásila v piatok večer laureátov národnej filmovej ceny Slnko v sieti za rok 2023. Slávnostnému večeru v Slovenskom rozhlase v Bratislave, na ktorom sa zúčastnila aj prezidentka SR Zuzana Čaputová, dominoval film Invalid so ziskom siedmich ocenení, patrí mu aj Cena divákov.

Článok pokračuje pod videom ↓

Film Slúžka režisérky Mariany Čengel Solčanskej si odniesol štyri národné ceny. Invalid režiséra Jonáša Karáska získal titul najlepší hraný film, patrí mu aj národná filmová cena za najlepšiu filmovú réžiu, strih (Matej Beneš), zvuk (Viktor Krivosudský). Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe v snímke podal Gregor Hološka v úlohe Lacka a ocenenie za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe udelili Zdeňkovi Godlovi za postavu Gaba. Čiernu komédiu ocenili aj v kategórii najlepšia filmová hudba, pod ktorú sa podpísali Matúš Široký a Marcel Buntaj.

Slúžka režisérky Mariany Čengel Solčanskej si odniesla štyri ceny Slnko v sieti. Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe v snímke podľa SFTA podala Dana Droppová v úlohe Anky. Tomáš Berka je vďaka tejto historickej snímke najlepším architektom – scénografom, najlepšie kostýmy navrhla Katarína Štrbová Bieliková. Ocenenie v kategórii najlepšie masky si za film Slúžka odniesli Martin Blizniak a Miroslava Krepsová.

Akcie sa zúčastnila aj prezidentka

Odovzdávaní cien sa zúčastnila aj prezidentka Zuzana Čaputová. Počas podujatia jej dokonca venovali aj obrovský potlesk a standing ovation, pričom na nej bolo vidieť dojatie a nechýbali ani slzy. Následne sa Markíze po odovzdávaní cien podarilo prezidentku odchytiť a spýtať sa jej niekoľko otázok.

Sleduje slovenské seriály?

V krátkom rozhovore prezradila, že keď chce vypnúť a zrelaxovať, rada trávi čas so svojimi blízkymi, v prírode, alebo vo svojej záhrade. Priznala, že rada trávi čas aj pri dobrých slovenských filmoch. V rozhovore sa jej opýtali aj na seriál Dunaj, k vašim službám, ktorý je momentálne veľmi populárny. Prezidentka priznala, že mu podľahla aj ona. „Aj keď sa mi nepodarí pozerať ho pravidelne, väčšinu častí som videla,“ povedala s úsmevom.

Najnovšie články